Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

serwer? -kilka pytań

konny1234

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam kilka pytań dotyczących budowania serwera...:

1.czy można połączyć serwery ze sobą, oraz z forum (np.MyBB lub PHP-Fusion) Chodzi o to by jednym ruchem na serwerze gracz zarejestrował się od razu na innych serwerach i stronie WWW.

(jeśli tak można, czy bany mogą być oddzielne na różnych serwerach?)

2.jeśli mamy na serwerze sklep (za SMS) - to możemy (jako admini) wygenerować kod SMS-owy za darmo? Chodzi o to by komuś taki kod dać np. w prezencie.

3.czy można zrobić (oprócz admina i head-admina) jeszcze innych adminów? np. takich którzy mogliby jedynie banować, maksymalnie na jeden tydzień...

4.czy można się jakoś zabezpieczyć przed "World Downloaderem" (np. w postaci pluginu)?? nie chciałbym aby ktoś kradł mi mapę...

5.czy admin "gorszy" rangą może banować tego lepszego? (i na odwrót)

Coś z innej beczki :D Jeśli można :)

-czy są jakieś automatyczne sklepy do CS'a? Tak jak do minecrafta?

-potrzeba dobrego hostingu aby postawić na nim grę na przeglądarkę internetową? (taką jak DrakenSang)

Bardzo proszę o pomoc. (na pewno przyda się w przyszłości także innym graczom :) )

Opublikowano

3. Tak plugin AdminCMD czy nawet chyba Essentials pozwala Ci banować temp czyli czasowo a w permissions dodajesz <linijka pluginu.tempban.week

4. Jeśli ma takie permissions a ty nie masz zabezpieczenia dodanego przykładowo musi to być linijka z danej komendy bana + nick postaci i zaprzeczenie tego w permissions

Opublikowano

1. Tak można

2. Zamiast kodów sms stworzyć specjalne świąteczne kody które działałyby tak samo tylko bez smsa.

3. Tak, wystarczy permissions.

5. Takie banowanie zależy od pluginu banowania i permissions.

6. Są, sam taki sklep napisałem.

7. Superhipermegadobrego nie, byleby trzymał poziom.

Opublikowano

...trochę kiepsko się to czyta...

Czy tych kilku "gorszych" i kilku "lepszych" adminów mogę wstawić do serwerowego sklepiku? Da się to zautomatyzować?

DO CTRL123:

1.czy to trudne do zrobienia? (a jak byłoby z tymi banami?)

5. jaki plugin?

7.czyli jak? podaj jakiś przedział cenowy

Opublikowano

Połączenie pluginu z forum to wyższa szkoła jazdy, dlatego lepiej zrobić to na stronie www (nie forum) lub na forum z własnym silnikiem, tak jak w moim przypadku. Wystarczy skonfigurować plugin z bazą MySQL, a zapisywane tam dane wyświetlać za pomocą PHP na stronie. Podstawowa znajomość tego języka wystarczy. Są też tutoriale w internecie, nie mówiąc już o przykładach wykorzystania danego pluginu w php.

Nie potrafię podać konkretnej nazwy pluginu, ale prawie w każdym jest taka hierarchia

Szukaj, cena zależy od dostawcy. Ja mam na nazwa.pl i jestem zadowolony

Opublikowano

Znajdź sobie plugin, zależy co tam chcesz mieć. LogBlock, iConomy, AuthMe, KillCount to tylko cztery z ? pluginów które oparte są na MySQL, czyli można je połączyć z www

Opublikowano

1.Tak, ale ciężko

2.Tak, jest to proste(ludzie powyżej wyjaśnili jak)

3.Tak,

4.Tak,

5.Zależy jak dasz mu taką permisję to może jak nie to nie.

1.Tak są,wpisz w google minecraft sms shop generator

2.Zależy, średni wystarczy na max. 20 graczy bez lagów, ale powyżej 20 ludzi to trzeba kupić dobry by nie było aż takiego przeciążenia a co za tym idzie lagów.

Opublikowano

CTRL123 - chodziło mi głównie o ten plugin aby wszystkie serwery ze sobą połączyć.... oraz żeby stronę www podłączyć również :D

TheBeacon - średni hosting... To znaczy jaki? Jakiś przykład

Opublikowano

Jeszcze jedno pytanie mam nadzieję że ostatnie:

Chciałbym by na moim serwerze było tak:

-kupujesz działkę za pieniądze (wirtualne lub realne - wszystko jedno) - widziałem plugin z takimi tabliczkami (klikasz na nią i masz działkę)

-wtedy automatycznie przy działce pojawiała by się tabliczka z nickiem właściciela i czas kiedy ostatnio był widziany na działce (też widziałem kiedys taki plugin, tylko wtedy admin takie tabliczki przyznawał)

-jeśli gracza nie było by przez jakiś okres (np. miesiąc) to działka automatycznie by się resetowała i była by gotowa do kupienia przez kogoś innego

A, i nie chciałbym aby działki można było sprzedawać - jedynie można by porzucić. (każdy gracz mógłby mieć tylko jedną działkę)

Czy da się połączyć te pluginy aby powstało coś takiego? A może istnieje już jeden plugin z opcjami które wymieniłem?

Opublikowano

Konny authme połączysz z bazą danych i tak samo z innymi tylko baza musi mieć takie same dane np baza mc_ac i 2 rubryki(czy jak to się tam zwie) 1 login 2 hasło i jak gracz się rejestruje na serwerze to rejestruje się na stronie itd.

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...