Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Mało FPS może da się to zwiększyć ?

MrTime

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Pobrałem config z tego http://www.mpcforum.pl/topic/593740-tut-jak-zwiekszyc-swoje-fpsy/ tematu i od 30 FPS uzyskałem 91 FPS. Jedynie co zmieniłem to rozdzielczość z 800x600 ( jak dobrze pamiętam ) na 1200.. (tutaj nie pamiętam :D).

Może da coś się w ustawieniach komputera zmienić ? Nigdy nic nie zmieniałem tylko zasilacz na maksymalne obroty (czy jak to się tam nazywało).

Mój komputer:

Windows Vista Home Premium 32bit SP2

AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4400+, 3 GB RAM, ATI Radeon HD 2600 PRO

Opublikowano

Więcej FPS.. Może mam w ustawieniach coś typu "najmniejsze pobieranie czegoś tam.. " czy coś w tym stylu. ;P Nie znam się na tym.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

zmien ustawienia w grafice ustaw wszystko na nie i tesktury na srednie lub niskie ja mam tak ustawiona grafike ze wyciagam ponad 500fps a na poczatku mialem tylko 125fps to max byl...

Chcesz żeby szybko ci odpowiedział ?

-Napisz @zxkalen

Pomogłem ci ?

-Zostaw Like

76561198043616385.png

Opublikowano

Po wgraniu cfg nie tykaj nawet ustawień graficznych... Nawet po ustawieniu na niskie wymagania wzrosną ponieważ cfg podnoszące FPSy ustawiają grafę na jeszcze niższą od najniższej możliwej jaką da sie ustawić :P (w skrócie: nie tykaj ustawień po wgraniu cfg, ew. sterowanie zmień)

EDIT: Powyłączaj wszystkie programy w tle + jak włączysz CoDa to w menedżerze zadań ustaw wysoki priorytet dla iw4mp.exe (PPM na iw4mp.exe > priorytet > wysoki)

Mam nadzieję że pomogłem.

Opublikowano

Ja pobrałem cfg. z tego działu z poradniku i pozmieniałem trochę w ustawieniach ; d. Dałem rozdzielczość na większą ( na mniejszej nie da się grać :P) i jasność na ciemniejszą. :P To chyba sporo mi zabrało FPS, ale inaczej nie mogę grać.

Opublikowano

@2xUP A z tamtą rozdzielczością (mniejszą) jak gra chodziła? Może czas na nowego kompa skoro CoD 4 nie chodzi? :] Masz lapka czy PieCa? Jak PC to dokup lepszą grafę. Ew. wgraj od nowa cfg. i za cholere nie ruszaj rozdzielczości.

Opublikowano

Z mniejszą rozdzielczością mam więcej FPS może o 30+. :P A komputer hmm, ma z 6 lat +. Myślałem na kupnem nowej karty graficznej do 200zł może to by dużo dało. A komputera nie kupie, nie stać mnie.

Opublikowano

http://speedy.sh/JddcY/cfg-up-kaje11.rar

https://www.virustotal.com/file/27c8d09fc7802ce3050d4f5bad86712272a2b4d384d0e9cca7402a092ffb6128/analysis/1356269442/

Popróbuj jeszcze te 7 najczęściej ściąganych konfiguracji.

Źródło: cfgfactory.com

WSZYSTKIE PLIKI W CHMURZE DLA MPCFORUM ZOSTAŁY USUNIĘTE. NIE KORZYSTAĆ Z MOICH PROGRAMÓW.

Proszę nie ingerować w moje posty/tematy, w razie potrzeby usunąć całą zawartość. Nie pomagam.

Opublikowano

Żaden z cfg nie pomógł :P No dobra zostaje mi tylko zmianę procesora albo karty graficznej a w najgorszym przypadku komputer..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...