Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Solo Ranked - balans team'u

ZeroPlayer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moim zdaniem balans temu jest trosze podłożony :DD

Czemu tak stwierdzam ? Ponieważ mam wrażenie że Riot najpierw dorzuca mi ogarniętych graczy do teamu (przypuśćmy z 5 razy) następnie tak z 7 razy przegrywam z powodu "noobów" a potem znowu mam ogarów ... Czuje że jest to na zasadzie damy Ci win'y (dowartościuj się :D ) potem dorzucimy Ci troszke słabszych graczy (żeby wyrównać poziom z winami) a potem znowu lepsi żebyś nie przestawał grać że nagle znowu masz forme :D (i tak w kółko ) ...

Może troszkę przesadzam bo nie zawsze tak jest ... i nie zawsze tez ja gram dobrze :D ... No ale jak waszym zdaniem pracuje balans w Solo ranked 5v5 ? :)

d35b0db6ad0fd.jpg

Opublikowano

No tak, przecież zawsze przegrywa się przez noobów bo Ty jesteś prosem i nigdy nic źle nie robisz, nigdy nie flamujesz.

@@

Tak to działa w całym wszechświecie.

@edit

Chyba nie rozumiecie co napisałem

<>

Opublikowano

@up bez przesady kolezko... czlowiek stara sie nie flamowac ale jak na bocie sie ma gosci ktorzy maja takie statystyki: supp: 0/10 adc: 1/11

to ciezko naprawde wygrac rankeda :/

Opublikowano

Nie zawsze jest to wina teamu, po prostu staraj się doprowadzić tym do porządku oraz do wygranej. Motywej, nie flamuj czy też nie zaczynaj trollować, early game to nie wszystko, rozrywka posiada trzy fazy, więc wszystko można nadrobić.

Cho się nieźle sprawdza na rankach w jungli/top, spróbuj nim zagrać.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

@up bez przesady kolezko... czlowiek stara sie nie flamowac ale jak na bocie sie ma gosci ktorzy maja takie statystyki: supp: 0/10 adc: 1/11

to ciezko naprawde wygrac rankeda :/

Niema bata, żeby bot tak przegrał. Może jedna na 200 gier. A pozostałe 199?

Im więcej grasz tym bliżej jesteś swojego elo.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Poza tym z matematycznego punktu widzenia mamy większe szanse na wygraną, bo w przeciwnym teamie może być pięciu super noobów-flamerów a w naszym tylko cztery takie osoby, plus my - zajebiste prosy i ultra ogary zasługujące ma 5K elo. (bo chyba tak o sobie myślą wszystkie prosy w elo hell...)

2d82fcx.jpg
Opublikowano

Ja mam 1255 elo i co? Gram czasami z premade botem (apropo to premade bot najczesciej przegrywa linie), ale potem jak bd ich gankował z 10 razy w 5 minut, to wygrana jest gwarantowana (no chyba, ze adc w tf pojdzie do przodu jak idiota i dostanie insta focus). Takie moje zdanie.

Btw. Ostatnio wygralem ranka z teamem (przeciwnym) gdzie wszyscy mieli legendarne skorki. Problem?

1344070068-U346826.png

Sygnatura wykonana przez: Marselo

Opublikowano

Skiny sie nie licza, mam kumpla ktory ma z 6 legendarnych skorek bo z telefonu babci smsy wysyla na rioty.

Opublikowano

Na bota jak się idzie to jest milion razy większa szansa, że wygrasz z jakimś randomem niż z jakiś premadem... :D

Wczoraj miałem taką sytuację, czeh czy tam słowak support u mnie, a w przeciwnym teamcie premade polaków

w83od2.jpg

Opublikowano

To z noobami to na 2k elo też się zdarzają tacy wiem bo oglądam a jednak dalej spokojnie jest :P i nawet tam trzeba myśleć nie kiedy trzeba pokierować team bo sam nie da rady , ale nie po kimś jechać bo jak po kimś pojedzie to nie dość że już mu wgl nie wyjdzie to gorzej jak spotkacie takiego co się obraża i wyjdzie z gry ;x.

a co do skinów to wiadomo ze to się nie liczy ale jak ktoś ma skina jakiejś postaci to powinien raczej nią dobrze grać? ale ja trafiam na 5 osób z skinem to tylko 1 umie grać ;P ja jak mam kupić skina to tylko takiemu co dobrze nim gram a nie byle komu , no ale nie którzy wydają tylko dla wyglądu wiadomo.

a moim zdaniem to bez sensu kupić skina kim nie gramy a potem to leży ... ale zawsze jakieś + są riot zarabia :D.

a dodam że z rankedami chyba będę jak najczęściej zajmował jungle , dlatego że co raz lepiej mi w niej idzie a jak dobrze idzie jungla to łatwiej wygrać.

a takim rengarem albo jaxem na prawdę nie jest trudno kogoś złapać :P tylko trzeba trochę pomyśleć , ostatnio trafiłem na branda na midzie bez flasha :) grałem rengarem w jungli , odpowiedź już znacie kto wygrał mid nasz czy od nich :D + nie dość że bez flasha to jeszcze się wystawiał nie grał uważnie i wtedy można się cieszyć że się gra w jungli takim rengarem albo jaxem ^^ , zawsze jak mam adc słabego staram się kille zostawiać a nie którzy to nawet dobić nie potrafią ;x...

edit: sorki że nie zwracam uwagi na przecinki itd ;) wybaczcie xD.

Kiedy nienawiść każe się człowiekowi rozwijać, staje się ona jedną z wielu form miłości.

Po śmierci obawiam się tylko reinkarnacji.

Mogę zatracić się we własnych myślach..
Chcę być szefem, w głowie mam tylko chromowane dziewiątki.

Opublikowano

No tak, przecież zawsze przegrywa się przez noobów bo Ty jesteś prosem i nigdy nic źle nie robisz, nigdy nie flamujesz.

@@

Tak to działa w całym wszechświecie.

Napisałem przecież że ja też nie gram zawsze dobrze więc nie wiem o co ci chodzi -.-' ...

Co dalej do tematu :

Z niektórymi panami się zgodzę SKIN NIE ODWZOROWUJE TWOJEJ GRY ;) . (Ja na przykład kupiłem skin Shaco z Wariatkowa bo mi się podoba :D a nie że jestem pro shaco :D ) ...

I jeszcze tak dopowiem jeśli chodzi o bot'a ... Moim zdaniem jeżeli masz słabszego adc (który ma 30 farmy w 15min -.-') to masz lipę . Bo carry to carry a nie bubel z 0 dmg ...

d35b0db6ad0fd.jpg

Opublikowano

Niema bata, żeby bot tak przegrał. Może jedna na 200 gier. A pozostałe 199?

Im więcej grasz tym bliżej jesteś swojego elo.

pozostałe 1999 0/3 ;P

Ja mam najczęściej jeden mecz, który albo caruję ja albo ktoś ode mnie a w następnym od 5 minuty graves igranicza sie do latania pod wieże i padania a xin wpada 1v5 i focusuje tanka, bo oddaliśmy fb...

Co do premade bota - wierzcie mi lub nie ale osobiście w elohellu nie spotkałem jeszcze takiego premadea w moim teamie żeby wygrali lane'a, dlatego jeśli tylko ktoś pisze premade bot with "" to wychodzę :)

czwartkowy posmak w ustach przypomina
że nie ma sensu owijać w bawełnę
zmarzniętego truchła

przez latarnię ktoś przerzucił sznur
cumuje statek w bezpieczną przystań

czuję jak na skroniach zasycha sól
...

Opublikowano

@top

mam dokladnie tak jak ty kilka winow z rzedu i uciecha bo elo+100 a nastepnego dnia kilka gier przegranych i nie tylko ja tak mam. Moim zdaniem gracze powinni byc dobierani zaleznie od ilosci wygranych, a nie ja majac 40 win w nowym sezonie dostaje typka bez wygranych ktory bierze heala zamiast smita do jungli...

Opublikowano

Skiny sie nie licza, mam kumpla ktory ma z 6 legendarnych skorek bo z telefonu babci smsy wysyla na rioty.

Ja terz tak robie tyle rze z telefonu kolegów

Opublikowano

[

Nie zawsze jest to wina teamu, po prostu staraj się doprowadzić tym do porządku oraz do wygranej. Motywej, nie flamuj czy też nie zaczynaj trollować, early game to nie wszystko, rozrywka posiada trzy fazy, więc wszystko można nadrobić.

ja zawsze flame'uje, wyzywam od trashów i jakos graja normalnie i wygrywamy czesto

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Opublikowano

nom na moim elo 1100-1200 często trafiają się ludzie którzy 1 raz grają rankedy ( albo 2,3,4, nie grali rankedów tyle co ja) i gdy mówi im się spokojnie co mają robić jest OK.

Chyba że wyjebie typo : NIE ROZKAZUJ MI BO BD FEEDOOWAŁ

Opublikowano

pozostałe 1999 0/3 ;P

Ja mam najczęściej jeden mecz, który albo caruję ja albo ktoś ode mnie a w następnym od 5 minuty graves igranicza sie do latania pod wieże i padania a xin wpada 1v5 i focusuje tanka, bo oddaliśmy fb...

Co do premade bota - wierzcie mi lub nie ale osobiście w elohellu nie spotkałem jeszcze takiego premadea w moim teamie żeby wygrali lane'a, dlatego jeśli tylko ktoś pisze premade bot with "" to wychodzę :)

Gram z kumplem duo. W 1 dzień po resecie mieliśmy ratio 8/2. Dwa razy przegraliśmy bo mid i top byli tak grubi że nie mogłem ich wgl. zbić.

Opublikowano

Ja zawsze gram duo z kolegą ( ja nunu on vayne) i nie narzekam.

Przegraliśmy może ok. 2/20 rankedów ?

Wygraliśmy nawet gdy top w 20 minucie miał staty 0/8 i udało nam się w 2 zrobić pente.

Wszystko da się wyccarować.

SunzykPL

League of Legends player

Opublikowano

@wewryman

Co prawda to prawda, ale gimper dobrze gada i cieszę się że przez niego powoli ludzie zmieniają się z polaczków na polaków, chociaż mi jeszcze się nie zdarzył polski gracz który nie flamuje.Napisze top on mi odpisze ssij, ja od razu się wtedy poddaje i wychodzę z kolejki.

Opublikowano

@wewryman

Co prawda to prawda, ale gimper dobrze gada i cieszę się że przez niego powoli ludzie zmieniają się z polaczków na polaków, chociaż mi jeszcze się nie zdarzył polski gracz który nie flamuje.Napisze top on mi odpisze ssij, ja od razu się wtedy poddaje i wychodzę z kolejki.

Ok spoko masz racje , ale jezeli go team wbija gostek ktory ma 1 wygrana i 3 przegrane i po oglądaniu gimperra mysli ze jest pro i probuje carrowac gre to mnie jasna cholera bierze , gostek staty 2/8 i mowi "chill we can win , wait for tf !" , albo gdy mozeny 2 turrety pushnac i inchibitor on pinguje zeby na dragona zrobic , a ciemny lud z rosja leci za nim -.-
Opublikowano

Ok spoko masz racje , ale jezeli go team wbija gostek ktory ma 1 wygrana i 3 przegrane i po oglądaniu gimperra mysli ze jest pro i probuje carrowac gre to mnie jasna cholera bierze , gostek staty 2/8 i mowi "chill we can win , wait for tf !" , albo gdy mozeny 2 turrety pushnac i inchibitor on pinguje zeby na dragona zrobic , a ciemny lud z rosja leci za nim -.-

przepraszam ale ja w tej chwili mam 1/3 i oglądam gimpera co nie czyni mnie "dzieckiem gimpera"... ;p

a co do tematu: właśnie jakieś 10min temu grałem ranka nasza vayne (ja karma support) na początku w 10minucie 30farmy i do tyłu z lvlem >.< ok, ale w teamie mieliśmy xina który miał 13 0 i nie oddawał żadnego killa midowi i topowi a co gorsza adc ;/ przeciwnicy mieli feedniętego nocturna etc. w końcu jayce się wkurwił zaczął flamic xina i powiedział że tylko ja w tym teamie gram ( 3 6 wtedy miałem). Teamfighty wygrywaliśmy, co z tego jak mieliśmy od 15minut nexus odsłonięty o.O 2inhiby spushowane... wygraliśmy 2teamfighty (w jednym vayne penta ;p) jayce ustabilizował się staty też i wygraliśmy :) ( w poprzednim sezonie ranki W=10 P= 6 lub 7 a w tym sezonie W=1 P=3 także myśle że to można tak wytłumaczyc jak w temacie ;p)

304191415027212454880.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...