Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja]Nowa Jungla

JohnyYogi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy nowa jungla nie jest zbyt dobra malphite nie da sie juz tam grac zadlugo bije moby a ganki przed jak i po 6 ma chujowe juz ...

Opublikowano

Nie wiem jak o maplh'a chodzi ;) ... ale szczerze mówiąc dla mnie jungla (zazwyczaj gram Rengarem) się nie zmieniała ...

Niby mieli zrobić tak że na początku gry będzie trudniej ganknąć jakąś linie po zrobieniu blue/red... Jakoś dla mnie to nie działa i tak na moim 2 lvl mój team ma first blood'a.

Powiedział bym jeszcze tak : Oczywiście wprowadzili jakieś tam poprawki i wzmocnili tą jungle . (Chodzi o te "główne potworki" tzn. red/blue golem , duży wilk/wiedźma/golem) Ale jakoś nie powinno to sprawiać dużego problemu . Choć moim zdaniem teraz juglerzy a AoE dmg mają gorzej ,przynajmniej tak mi się zdaje , że na początku czyścić jungle będą wolniej niż single target jungler ;)

Takie moje zdanie :))

d35b0db6ad0fd.jpg

Opublikowano

Shaco się teraz dobrze sprawdza, 3-4 boxy i blue pada w sekundy. Lee tak samo, itp.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Shaco się teraz dobrze sprawdza, 3-4 boxy i blue pada w sekundy. Lee tak samo, itp.

Diana też jest niczego sobie, bez pomocy teamu kończy czyścić jungle z full hp.

Opublikowano

Ja czyszcze fidlem bez problemu.

nie będę wypierdalał z tego forum. Nie przeczytalem tresci tematu, leci raport za flame. Mam też twoje ip, wiec spodziewaj się jutro o 18:00 napadu na chate. Jusz stary nie zyjesz. Radze wyjechac do innego kraju, bo cie znajde.

Opublikowano

Nie wiem jak o maplh'a chodzi ;) ... ale szczerze mówiąc dla mnie jungla (zazwyczaj gram Rengarem) się nie zmieniała ...

Niby mieli zrobić tak że na początku gry będzie trudniej ganknąć jakąś linie po zrobieniu blue/red... Jakoś dla mnie to nie działa i tak na moim 2 lvl mój team ma first blood'a.

Powiedział bym jeszcze tak : Oczywiście wprowadzili jakieś tam poprawki i wzmocnili tą jungle . (Chodzi o te "główne potworki" tzn. red/blue golem , duży wilk/wiedźma/golem) Ale jakoś nie powinno to sprawiać dużego problemu . Choć moim zdaniem teraz juglerzy a AoE dmg mają gorzej ,przynajmniej tak mi się zdaje , że na początku czyścić jungle będą wolniej niż single target jungler ;)

Takie moje zdanie :))

o to chodziło riotowi, gdzieś było takie info ze jungla ma byc dla wszystkich i zeby postacie atakujące 1 cel mialy takie same szanse jak te co biją aoe .

VeyPl.png

Jeśli pomogłem, daj tego like

Opublikowano

Moja opinia, jako kogoś kto jungluje niemal nonstop od 25lvla - zjebali.

Teraz jak zwalisz gank (solo queue ftw, tu nawet nie musi byc twojej winy) to jestes w dupie i wcale tak latwo tego nie nadrobisz.

Umiejetnosci counter-junglowania - po co? przeciez miniony respia sie tak szybko ze to nieodczuwalne. Ewentualnie zostawic 1 creepa, ale nie wiem czy to warte ryzyka. Moim zdaniem już nie.

Buffy robi sie zdecydowanie zbyt szybko.

Junglowac beda mogli teraz nawet najwieksi idioci, którzy nie potrafią wyliczyć dmg'a.

W sumie teraz nawet nie obwinialbym junglera ktory siedzi non stop i farmi, bo bardziej mu sie to oplaca smile.gif.

Miniony w ogóle nie zadają dmga, czyli gracze z wiekszym doswiadczeniem i znajomoscia routów nie maja po co wchodzic do jungli przeciwnika w celu znalezienia go i zdobyciu latwego killa, przeciez byle jaki jungler bedzie teraz mial conajmniej 75% hp.

to w sumie tak w skrocie, ma byc jakis hotfix podobno, czekam smile.gif

PS. to ma poprawić dynamikę? Jungler to chyba jedyna dynamika która dzieje sie na solo top farm festivalu.

Opublikowano

malphite ma szybką junglę... Grałem dianą - blue bez pulla, buty na start + ciacho - owaliłem całą junglę razem z redem bez większej straty hp. Podejrzewam, że jakbym się nie wrócił po 2x dorany, mógłbym dobić tam 7 lvl.

Fidle ma trochę lepiej, bo małe creepy dostały nerfa, a duze buffa

ww to samo

lee sinem bez run na armora ciężko idzie ( hard pull red bez wiedźm... bo z tymi zacznie go na 300 hp )

zmiany nawet ok.

Opublikowano

malphite to najlepszy jungler, ww jest dobry i ma podobna mechanike do malphita, a ten ma jeszcze knocka w ulti i jest bardzo tanky

WW dobrzy do jungli? :D

Ja jakoś bardzo rzadko junglowałem, ale zauważyłem że teraz mniej osób chce grać jungle. No i często ludzie narzekają, że w jungler jest do tyłu z lvlem i goldem.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

do nowej jungli bedą dobrzy wytrzymali championy z jakimś dmg w early by w miare szybko robic jungle , czyli bruiserzy

malphite robi za dlugo jungle , na solo topa jest w miare

­

Opublikowano

Jezeli graliscie na PBE, To juz dawno ogladaliscie ten film z Pre aktualizacja. Mowili ze aoe dmg w jungli Mocno spadlo , a 1-target dmg wzroslo i teraz jest w gorze . Czyli wroci warwick :D Jungler nie jest do tylu, bo gralem nie raz i nawet dawal rade byc do przodu w jungli >.< . Wzmocnili moby i wiecej daja. Trzeba tez pamietac ze dali ten nowy tasak co daje 10 % na monstery. Wystarczy zaczac z armorem, a potem zakupic sobie to cos i juz nie bedziecie marudzic ;D. Moze i na poczatku ganki sa slabe, ale ludzie to jest 3 sezon. Trzeba sie przyzwyczaic. Marudza pewnie ludzie ktorzy nie grali w lola 3 lata temu kiedy nie liczyli tych sezonow nie robili tych rankedow i tych turniejow. Czasy kiedy robilo sie ashe pod attack speed i jechalo sie na botach .. :D

1385975953-U914647.png

Opublikowano

Wczoraj oglądałem jednego rankeda jak fiddle robił jungle. Nie potrzebuje on ali pulla, ani potek a jungle całą wyczyszczoną kończy z całym hp. Moim zdaniem teraz N1 w jungli to ww, fiddle,udyr, lee. No i nie wiem jak z innymi, nie grałem w nowej jungli jaxem, trynda i nie wiem jak jest xinem. Ale z tego co wiem dla ww się poprawiło, szybciutko kończy dżungle.

Opublikowano

Ja w nowej jungli jakos nie moge sie odnalesc. Dzis gralem xinem to nie dosc ze ciezko bylo mi wybrac jakies itemki to jeszcze creepy byly silniejsze. Po 1 gangu odechcialo mi sie gangowac. Gdy mid mial juz 6 lev ja chyba z 3 latalem. na koniec jednak udalo mi sie ogarnac staty:)

u1lc.png
Opublikowano

Nowa Jungla została przystosowana do postaci uznanych przez Riot za Junglerów, oczywiście dalej są wyjątki np. Lee Sin który według mnie też powinien być w kategorii Jungler ze względu na to że mu zawsze dobrze idzie.

Opublikowano

@Up Normal, i to wyjaśnia wszystko.

@Topic A próbował ktoś shyvaną? Nadal ma szybką junngle?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...