Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Server [700] slotów pytanie?

LCPGM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc tak czy server wyrobi 700 slotów bez lagów z takim ram'em itp. Ilość pamięci RAM: 23552 MB Ilość wątków procesora: 12 Przepustowość łącza: nielimitowane 100Mbps Dostępne publiczne adresy IP: 1 (możliwość dokupienia) Pojemność dysku: 240GB SSH greencheck.png TeamSpeak3 greencheck.png WWW greencheck.png MySQL greencheck.png Dotacje SMS / Przelew / PayPal greencheck.png

Ps czy zagralibyście na takim servie chce w pierwszy dzień istnienie wyrzucić 10 książek z gift codami, vipami, svipami.

Server bylby fb. Admini oprócz mnie nie mogli by wywalać itemów więc rozdawania by nie było...

JAkie warpy chcielibyście podawajcie pluginy itp. jakie chcecie ale przedewszystkim czy wyrobi taki ram na tyle slotów, a jak tak to iile było by max???

metinsygnaturkafr6.png

LCPGM

Opublikowano

Wiem będzie jeszcze sg, teamfortress plugin (zbudujemy mape orange x7) i dodamy plugin nie pamiętam nazwy ale że masz 30 min na przygotowanie do walk na survivalu potem tepany jestes na arene i walczysz

metinsygnaturkafr6.png

LCPGM

Opublikowano

Bez dobrej reklamy - +100 tyś widzów na youtubie, to ci wiele osób nie zagra - Nie wystarczą tylko Rekalmy na forach.

Zacznij od 50 slotów, a i tak nie osiągnie serwer takiej ilosci.

Opublikowano

Spokojnie będzie 700 slotów :) Jeszcze z takimi pluginami :P Pozatym , mc capture the flag serwer ma około 1500 slotów i prawie cały czas full :)

asaprocky_gif-1422823049.gif
XDDD

banner1.png
| PostWriter | ExKidMod Mc | exKidMod CoD | exAdministrator CoD4 Mpcforum | ExMentor |

Opublikowano

Mam pytanie czy szukacie administracji?Widze zajebistą maszyne i tylko wrzucać pomysły mam tego w ^h*j dużo z chęcia pomoge

Bania u cygana bania u cygana hej bania u cygana do ranaaaa bania u cygana hej

Opublikowano

Nie ma szans 700 slotów.

Ludzi i tak nie będą w takich ilościach wchodzić, pozatym Craftbukkit nie wytrzyma takiej ilości.

Lepiej postawić więcej ,mniej slotowych, serwerów na jednej maszynie

Opublikowano

Ilosc slotow to nie wszystko - liczy sie pomysl. Nie widze u Ciebie nic oryginalnego, wiec wybacz, ale nie zagram.

Zapraszam na jedyny taki serwer w Polsce. ;] ----> KLIK  <----

Opublikowano

Z tymi 700 slotów chodzi mi głównie o SUPER start. 40-50 slotowy server może założyc 13-latek za 70 zł na csrv. A 700 slotów raczej 13 latek nie opłaci ( za to co chce 550zł) więc gracze zbędą wiedzieć, że server nie prowadzi dziecko tylko tylko zarabiający ja (21 lat).

Sami powiedzcie co byście wybrali:

1. Zapowiedz servera mc LimeCraft.csrv.pl w pierwszy dzień rozdawanę będą kody na vipa i supervipa. Server będzie miał 40 slotów

czy

2. Zapowiedz servera MineWorld.pl w pierwszy dzień o 19:00 rozdawane będą giftcody(10) kody na vip (4) kody na svip (2) Server będzie miał 700 slotów!!!

metinsygnaturkafr6.png

LCPGM

Opublikowano

Hehe, racja. 700 slotów na pewno zachęci do zagrania, chociaż 300 w zupełności wystarczy. ;)

Tak swoją drogą rekrutacja na Admina ON? Chętnie pomogę z tak dużym projektem. :>

5465845486.png

Opublikowano

No tak ja bym z chęcią zagrał lecz jeśli Ci nie wypali 700 slotów to wiesz możesz podzielić maszyne na parę mniejszych serwerów i sprzedawać :P ale tak to czemu nie i oczywiście z chęcią bym Ci pomógł to ogarnąć z rangą moderatora :P

jaracztrawki.jpg

Sygna by "Pruchol"

Avek by iMaQ

Opublikowano

O 700 slotach możesz sobie pomarzyć po 1. Takiego serwera za Chiny nie opłacisz. Po 2. Takiego hostingu puki co w ogóle nie ma. 2.Gracze mieli by lagi z takim łączemu internetowym.

Zdejmijcie trochę %

Was to nie boli a mnie tak;)

Opublikowano

CraftBukkit nie wytrzyma serwera 700slotowego. No way.

Przy odpowiedniej modyfikacji i optymalizacji wytrzyma, jeśli rozłożysz na 2-3 dedyki :)

Cd. tej maszyny, to max pociągnie 200 slotów, zależy jaki masz procek tam(model) i jaki dysk ;]

Serwery:
-SkyBlock.PL

Opublikowano

Powiem ci tak: serwer może i wyciągnie te 700 slotów, ale gracze ze słabszym sprzętem będą sobie oglądać pokaz slajdów. Mogę sie założyć, że przy 700 slotach nie wyrobisz za serwerem, zwłaszcza jeżeli ma to być no-premium. Server z taką ilością slotów nie może być typu: działki, kopanie, "życie", proszenie o cuboidy, dawanie banów. Musi być to serwer gdzie dawanie banów by nie miało sensu, bo nie miałoby sie po co używać cheatów, a te przeszkadzające będą poprostu zablokowane (mówie tu o autobiciu, fly, etc= no cheat). Serwer gdzie są jakieś areny, bitwy, wyścigi, nie wiem co jeszcze może być :P, coś nowego. Nie może to być rpg, survi, creat, hc, bo na tyle osób tego nie ogarniasz nawet w 20 adminów (premium dasz rade, ale no-premium nie). No i oczywiście najważniejszym jest pomysł na serwer i jego dobre wykonanie + zajebista reklama.

DBSTP

Opublikowano

Jeśli masz zamiar 700 slot. stawiać na zwykłym craftbukkicie to powodzenia.

Dla mnie 200-250 slot. by wystarczyło.

Od strony technicznej niech serwer będzie dobry .!

Opublikowano

MrGrane nie czytasz postów autora. Autor tematu nie chce być uważany za 13 letnie dziecko i nie wiem jaki ma w tym cel ale chce od razu założyć taki serwer bo nie chce być dzieckiem rozumiesz? I autor ma już chyba dość pisania o 50 slotach na start.

Podsumowując autor jest pełnoletni i udowadnia to sobie próbując postawić serwer na 700slotów a nie serwer 50 slotowy.

Z tymi 700 slotów chodzi mi głównie o SUPER start. 40-50 slotowy server może założyc 13-latek za 70 zł na csrv. A 700 slotów raczej 13 latek nie opłaci ( za to co chce 550zł) więc gracze zbędą wiedzieć, że server nie prowadzi dziecko tylko tylko zarabiający ja (21 lat).

Sami powiedzcie co byście wybrali:

1. Zapowiedz servera mc LimeCraft.csrv.pl w pierwszy dzień rozdawanę będą kody na vipa i supervipa. Server będzie miał 40 slotów

czy

2. Zapowiedz servera MineWorld.pl w pierwszy dzień o 19:00 rozdawane będą giftcody(10) kody na vip (4) kody na svip (2) Server będzie miał 700 slotów!!!

jaracztrawki.jpg

Sygna by "Pruchol"

Avek by iMaQ

Opublikowano

Ilość slotów ma wnioskować o dojrzałości h@? Gorszej bredni ne słyszałem. To opanowanie serwera i stosunek do niego o tym tłumaczy, ale nie sloty..

Opublikowano

Jak dla mnie to duża przesada te sloty ja bym dał mniej mając taka maszynę a co do dojrzałości H@ to zależy od jego samego tj ogarnianie czatu i na pewno nie olewanie graczy. Na pewno decydujący będzie pomysł. Czy zagram ? Wszystko zależy od pomysłu

Opublikowano

O 700 slotach możesz sobie pomarzyć po 1. Takiego serwera za Chiny nie opłacisz. Po 2. Takiego hostingu puki co w ogóle nie ma. 2.Gracze mieli by lagi z takim łączemu internetowym.

1.Jak pisałem wyrzej opłace. 2. Jest taki hosting Sored.pl 3.Może

A ile wytrzyma craft bukkit slotów bez lagów 500?

Pozatym nie pamientam jakn sie server nazywał ale ok 0.5 roku temu wbilem na taki z graczami 800 na 900 slotów i lagów nie było

Pozatym x ray by nie działał pobniewaz byłby 1% szans ze ze stona wyleciał by diax a z diaxów by nie dropiły by diaxy lecz stony (jak na majkrafci.pl)

metinsygnaturkafr6.png

LCPGM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...