Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kradzież co zrobić WAZNE

DISABLED

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najlepiej zgłoś to na policję z nielegalnym windowsem to już nie wiem :P a co do pokazania tego ze strony metina ty nie dzieliłeś z kimś tym kontem tylko on cie okradł więc to już można zgłosić jeśli eq wynosi kwotę od ponad 100 złoty :) poza tym jak masz jego konto na allegro to możesz dać mu tam jakąś opinie i koleś nic już więcej nie sprzeda :P

Opublikowano

ja mialem konto warte ok 55 zł na s14 :D poszedlem na policje nie zglaszalem tego do supporta. policja polecila mi udac sie do adwokata a adwokat napisal stosowne pismo do prokuratora z prośbą o przekazanie IP komputera. Po tygodniu namierzono typa i zgodzil sie polubownie zaplacic 350 zł bez wchodzenia na droge sądową . Mialem screeny demko i nagranie z rozmowy przez skypa jak mna manipuluje ;] . idz i sie nie ogladaj. Kit w tym ze mam orginalnego wina a ty nie ;d to jest problem. dowody zgraj na pena i przynies na komisariat. pozdrawiam

Metin2PL:

1. S9 Agronas: Xianger 54lvl OFF Body
  2. S14 Kirian: JestEmN00bEm 42lvl OFF Menthal

Zbieram --

Opublikowano
Mozesz isc na policje to jedyne wyjscie bo support ma w dupie graczy

Dokładnie.

Idź i się nie pieprz, im wcześniej tym lepiej.

Opublikowano

Nie wiem czy wiecie, ale support dziala juz innaczej i SKRADZONE EQ MOZNA ODZYSKAC.

Najwazniejsza jest szybkosc, wiec pisz do nich jak najszybciej, wtedy masz ogromna szanse na odzyskanie straconego eq.

I nie sluchaj ludzi ktorzy stycznosc z pl mieli 2 lata temu wbijajac 20 lvl.. bo od nich czego sie nie dowiesz bo sie poporstu nie znaja.

Oto punkt ktory o tym mowi :

W przypadku kradzieży konta lub przedmiotu zgłoś ten fakt jak najszybciej do supportu. Zażalenia w sprawie ostrzeżeń lub banów będą brane pod uwagę, jeśli nie są starsze niż trzy miesiące.
Opublikowano

Wszystko da sie wyjaśnić z suportem

sam miałem znajomego któremu ukradli postac z e-mailem 83lv, suport zmieniał hasło i email do wyjaśnienia

po tygodniowym wyjaśnianiu z suportem odzyskał postać jedynie brakowało drobnych itemków, a przedstawiał im jako dowodu potwierdzenia przelewu na sm

wszystko da sie załatwić

powodzenia.

@zapoznaj sie z tym na stronie metin2.pl

jutd.jpg

Śmieszą mnie te wasze gadki o tym jak to policja zatrzymuje komputery do odwołania na kilka lat.... Większosć z was nawet pewnie nie była na policji i nie wie dokładnie jak oni postępują , wszystko wiecie tylko z innych plotek ....

Co do nielegalnego xp , jeśli masz nawet nielegalne oprogramowania to owszem zabiorą Ci komputer i możesz mieć z tego jakieś problemy ale jeśli zaproponujesz im że wstawisz nowy dysk twardy a oni ten stary wezmą to istnieje szansa że ci go oddadzą ;)

Po drugie wiele spraw było o tym , nie tylko w metin2 ale również i w innych grach , kiedyś było głośno o graczu o nicku "tofik" któremu ukradziono itemy dużo warte , poszedł z tym od razu na policje i widzicie , wszystko było rozgłośnione ... Gazety , telewizja itp itd

Poczytaj sobie jak to było w innych sytuacjach :

http://www.fakt.pl/Ukradli-mi-szamanke-z-komputera-,artykuly,87579,1.html%22

http://www.youtube.com/watch?v=9sNWqb_x_vY

http://www.youtube.com/watch?v=aoYH1FDzpBU

http://www.youtube.com/watch?v=VQMavC2RZ74

Jak widzicie dużo jest spraw tego typu , ja tylko podałem kilka przykładów. Ci którzy ukradli postacie czy okradli napewno zrobiło im się wstyd i już nigdy tego nie zrobią ... Można za to porządnie odsiedzieć ! ;)

I jak będziecie gadać że policja nic nie robi to będzie ich co raz więcej , musimy zgłaszać takie sytuacje , albo po prostu dawajmy im cały nas stracony czas i żalmy się .

Jednak jeśli słuchasz się tych co gówno wiedza i przekazują dalej plotki to nie idz na policję ale zrób tak jak kolega proponuje .

mada faka zielak umyj se

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...