Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kradzież co zrobić WAZNE

DISABLED

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, tydzien temu postanowiłem wystawić swój cały dorobek w metin2 na sprzedaż.Wszystko 5b elegancko raczej na 90lvl nikt zbędnego syfu by nie miał w eq.Po czym za pare dni, napisał do mnie gość.Grałem wtedy na pewnym privie, chciał zamienić itemki, głupi byłem bo znałem go tylko z gry i zaufałem no ale zassałem od niego pewien pliczek bo powiedział ze to ss tego co ma na ravi. Pliczek był w jakimś dziwny rozszerzeniu więc po 2 minutach go usunałem.Tłumaczył się że robił to w WIN8 jakimś specjalnym edytorem a ja mu w dodatku podałem że mam XP.A co do keyloggerów jest to bodajże (z czego wiem) istotne.Po czym wysłał mi kolejne powiedział że przerobił i powinien mi działać na XP.Nie działało, po sprawdzeniu od razu wywaliłem do kosza i opróżniłem.Poprosiłem o wbicie na tego privka, nie wiem czy dozwolona jest reklamacja więc nazwy nie podam. Wbiłem czekam na niego, nie wchodzi jakieś 15min więc poszedłem sobie na facebooka...Za 2 dni mamy kolejne spotkanie na GG, rozmawiamy o jednym itemie z wielu wystawionych.Cena wynosiła 250zł powiedział abym mu zostawił do poniedziałku to kupi ale najpierw chce ją zobaczyć mówie co mi szkodzi wejde i pokaże po czym domyślam się ze miał moje pasy, na serwer na PL rzadko wchodziłem bo tak jak mówiłem przerzuciłem sie na priva.Dopytywał mnie jeszcze czy mam gdzieś jakieś eq,miałem również na serwerze arkantes ale spytałem po co mu to tłumaczył również że wszystko kupi.Czuje się po prostu teraz jak jakiś kretyn, wiele razy zostałem zrobiony w chooya ale nie żeby aż tak, i tu rozchodzi się do was pytanie.Co mogłbym zrobić, jeżeli mam jego w 100% dane takie jak : telefon, gg, nick konta allegro.Oraz nie jestem pewien ale chyba imie i nazwisko oraz miejsce zamieszkania ale często wpisuje się cokolwiek w GG aby zaakceptowano i stworzyć nowe konto jak pewnie wiecie.Jedyne co przyszło mi do głowy to podać w wielu serwisach jego telefon i będą dzwonić np z orange zaproponować jakiś telefon oraz, w swoich aukcjach allegro pisze że płatność przelewem, z tego co sie orientuje aby wykonać przelew potrzebne jest imie nazwisko itp, a na allegro ma konto junior więc pewnie 14lat + nie ma.Jeżeli dojde po tym imieniu i nazwisku do jego matki, co raz zrobiłem z pewnym graczem to już będzie połowa sukcesu, raz zostałem okradziony po czym tym sposobem napisałem do typka starych, stoje sobie w M1 a on podbiega pod dozorce i mi EQ wykłada, pęknałem smiechu, no ale wróćmy do tamtej sytuacji...Dziś sobię wchodzę i nie ma wszystkich itemków, jedyne co odpada to, pójscie na policję, mam nielegalnego windowsa a słyszałem że kompa sprawdzają oraz jestem niepełnoletni a młodszych traktują jak gnój.Chciałbym również zrobić temat w którym pisalibyśmy o róznych sposobach na które sie nabralismy,jest to MPCFORUM! tutaj gracze powinni sobie pomagać i oszukiwać GRĘ! a nie USERÓW!.Nie wiem czy takie coś by wyszło ale w metinie zostałem wiele razy ograbiony i miałbym co tutaj pisać.Doradzajcie mi co powinienem zrobić oraz piszcie czy wypaliłoby to, bo mam już serdecznie dość dzieciaków którzy nie potrafią sami zarobić i ludzie mają zły humor poprzez to że stracili rzeczy z 4 lat ostrego nawalania.To tyle, pozdrawiam i z góry dziękuje

Jeżeli by wypalił mój pomysł to dodałbym pare kolorków,poprawił interpunkcję bo pisałem to na szybko aby było.A jak człowiek zły to inaczej myśli.

"Sprzęt nie czyni gracza dobrym, ale pomaga dobremu być jeszcze lepszym" ~ Ja

Opublikowano

Wzruszyłem się :'(.

Otóż tak.. Mogę ci dać rady które na pewno się przydadzą.

1. Otrzymał twoje dane bez twojego zezwolenia co jest już karalne.

§ 1. Kto bez uprawnienia uzyskuje dostęp do informacji dla niego nieprzeznaczonej,

otwierając zamknięte pismo, podłączając się do sieci telekomunikacyjnej

lub przełamując albo omijając elektroniczne, magnetyczne, informatyczne lub

inne szczególne jej zabezpieczenie,

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności

do lat 2.

§ 2. Tej samej karze podlega, kto bez uprawnienia uzyskuje dostęp do całości lub

części systemu informatycznego.

§ 3. Tej samej karze podlega, kto w celu uzyskania informacji, do której nie jest

uprawniony, zakłada lub posługuje się urządzeniem podsłuchowym, wizualnym

albo innym urządzeniem lub oprogramowaniem.

§ 4. Tej samej karze podlega, kto informację uzyskaną w sposób określony w § 1-3

ujawnia innej osobie.

2. Jeżeli wartość eq była wysoka powinieneś iść na Policję.

3. Nie obawiaj się, że ciebie wyśmieją. Jeżeli nie będą chcieli przyjąć zgłoszenia poproś o rozmowę z kimś z wyższym stopniem..

4. Co do nielegalnego Windowsa jak ci zabiorą kompa to też możesz mieć jakieś problemy.

5. Najważniejsze jest, abyś się nie załamywał. Jak się załamiesz to już nie ma o czym mówić.

Zrób co w twoich siłach :). Z chęcią pomagam w takich sprawach, bo chciwość polaków jest bardzo duża.. Polak polaka okrada.. Aż mi się odechciewa grać w te wszystkie gry jak takie coś czytam :(.

Powodzenia!

10s7llx.png

By

Maxio!

Opublikowano

Jutro o tym jeszcze pomyślę, a co jeżeli zamiast dać im kompa wydrukowałbym całą rozmowę na GG? tylko w tym problem ze troche sie wtedy wkurzylem i bluźniłem a nie mam 18-nastki.Pozdrawiam ;) dzięki za pomoc

Opublikowano

Jeżeli wartość konta przekraczała wartość 250zł możesz śmiało udać się na Komisariat Policji w celu zgłoszenia kradzieży.

Jeżeli masz jego Email lub właśnie coś co wskazuje na niego nwm. np. allegro możesz mieć jego IP.

Opublikowano

Policja słyszałem że chyba odpada, bo zanim oni zaczną działać to już EQ będę miał lepsze xD

Opublikowano

Masz racje.

Ja nie radze iść na policje.

Z nasza jest tak że wcale lub po kilku latach sprawa się wyjaśni a komptuer Ci zabiorą do wyjaśnienia.Niestety taka jest rzeczywistość.

Kup coś od niego z allegro z odbiorem osobistym i mu wpier*ol spuść i narób na klate,i to tak żeby miał kisiel w majtach i już nikogo nie rżnoł.

Opublikowano

Na policje lepiej nie idź! Bo wezmą ci kompa na 2 lata+ sprawdzą, jak masz jakieś piraty to więcej zapłacisz niż to eq warte... Jak masz jego dane to wsiądź w pociąg i jedź do niego. ;)

nie reklamujemy serwerów w sygnaturach

Opublikowano

Mam kolegę co studiuję informatykę, lecz nie chciał mi zrobić keyloggera na tego typka gdyż będzie wpisane w bilbioteczce kto go robił i dupa, jeszcze jakieś pomysły? przypominam mam 15 lat i raczej nie spuszcze wpierd.... typkowi starszemu chyba ze z kolegami ;d

Opublikowano

Jeżeli nie chcesz iść na policję, a znasz jego dane, polecam wysłać list, w 75% pocztę odbierają jego rodzice, a nie on sam. W liście tym możesz napisać, że ich synek okradł Cię w grze na taką i taką kwotę i jeżeli nie zwróci tego do jakiegoś tam dnia, zgłosisz sprawę na policję, podejrzewam, że po takim liście rodzice z nim porozmawiają, a on sam od razu odda skradzione rzeczy.

Może kiedyś będzie ;p

Opublikowano

Kolega powyżej ma świetny pomysł. Proponuje dołączyć wydrukowany z internetu pozew, czy jakieś inne pismo, napisać że np. jeśli nie dostaniesz swojej własności do kiedyś, to to pismo ląduje w sądzie/na policji, cokolwiek. Chodzi mi o to żeby postawić im ultimatum ;)

Dobrym rozwiązaniem może być spotkanie się z typkiem. Rozumiem że masz 15 lat, a on 14-18, więc w sumie to dobry pomysł, a jak się cykasz, wyślij tate/starszego kumpla, najlepiej kilku ;p

Kolejną opcją jest napisanie mu na gadu, że masz jego adres(i go podać.. niech kumpel informatyk go znajdzie po ip) i że przyjedziesz mu wpierdolić jak nie odda.

Opublikowano

Dzisiaj tez mnie okradli na ravii i administracja ma mnie w dupie, tez mialem tam dobre eq na ktore pracowalem dluga ilosc czasu ;( Odchodze z tamtego serva i juz nigdy nie bd ufal nikomu ty tez nie ufac jak gi z rl nie znasz (jak cos to nie mam nic do IsAmU)

Opublikowano

Kiedyś widziałem gdzieś taki pozew teraz szukam w google lecz nie mogę znaleźć, mógłby ktoś dać link?

Opublikowano

Wszystko da sie wyjaśnić z suportem

sam miałem znajomego któremu ukradli postac z e-mailem 83lv, suport zmieniał hasło i email do wyjaśnienia

po tygodniowym wyjaśnianiu z suportem odzyskał postać jedynie brakowało drobnych itemków, a przedstawiał im jako dowodu potwierdzenia przelewu na sm

wszystko da sie załatwić

powodzenia.

@zapoznaj sie z tym na stronie metin2.pl

jutd.jpg

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

witam taki list mozesz wysłac ale moze ma wszystko na fałszywe dane podane jak pisałes ze ma konto junior wtedy tylko policja do niego dojdzie po adresie ip

jeszcze mozesz wysłac na support tylko opisz dokładnie sytuacje jak jestes pierwszym uzytkownikem konta to wysla ci pytania na które musisz szczegółowo odpowiedziec potem jak wszystko pójdzie dobrze to moze odzyskasz eq jezeli go nie sprzedał (dojdo po adresie ip) i koles napewno dostanie bana na ip (czyli wszystki emaile na tym ip jakie były logowane)

a policja cie wysłucha napewno ale jak masz nielegalny win to niemasz po co isc ale była by najskuteczniejsza bo niedosc ze kradziesz to pozyskał twoje dane co jest zabronione i surowo karane

Opublikowano

Kup sobie dysk 80, albo jeszcze mniejszy podlacz, zainstaluj linuxa i moga robic co chca.

Twoja reklama tutaj - Pisz na pw xD

Opublikowano

Sam jesteś sobie winien, support Metina nic nie wskóra, ale keylogger to jest program hakerski, możesz podać tego gościa do sądu, że Cię oszukał.

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

@@upup2x. Taka jest prawda, nie oglądałeś yt? NA POLICJE Z GNOJEM

1std.png

"Nigdy nie kłóć się z idiotą. Szybko sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem."

Start projektu WSLR Dnia 27.11.12r. Godz. 9.00

Opublikowano

polecam aby znaleść gnoja psiknać gazem w oczy zajebac go na glebe i przekopac obrobić i zeby do konca zycia sobie to zapamietał to jeszcze rozbierz go do naga i neich wraca do domu ;)

Sa dni kiedy widać to jak na dłoni ..... . Magik , Fokus , Rahim > Paktofonika :)

jebni + jak ci pomogłem . jak nie jebni minus . jezeli minusujesz/plusujesz bez mózgu lepiej odłącz kabel neo ;].

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...