Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[problem] karta graficzna zintegrowana

mateuszstempel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej, moj problem jest bardziej zwiazany z komputerem niz gramy, ale wiem, że jest tu dużo osób ktore moga mi pomóc w tym temacie , więc tak. Jakis czas temu poszła mi karta graficzna, gdy odpalam kompa obraz jest niewyrazny, kolory sie zlewaja, poprostu nie jest w stanie użytkowym teraz, jednak komputer nadal działa dzieki karcie zintegrowanej, polaczylem kabelek wyzej i wszystko by było okej, tylko, że obraz jest slaby , tnie sie, moge korzystac praktyczniez tylko z przegladarki co mnie ogarnicza. I tutaj moje pytanie, czy jest mozliwosc sciagniecia sterowników do karty zintegrowanej ? Aktualnie stara karta zostala wymontowana z komputera, a ja nie mam pojecia nawet gdzie mam szukac informacji na temat mojej aktulnej karty, ktora jest zapewne niezbyt dobra.

opcja numer 2 , to podlaczenie kompa pod tv, czy wtedy tez bede potrzebowal karty graficznej, czy moze tv ma odpowiednik tego w sobie i nie bedzie mi to potrzebne. Pytanie moze troche glupie, ale poprostu jestem zielony w temacie, z góry dziekuje za pomoc.

Opublikowano

Zatem, sterowniki raczej za dużo nie dadzą. Zależy jaka to karta zintegrowana (model). Podłączenie komputera pod TV będzie gorsze, bo zapewne większa rozdzielczość, co wiążę się z tym że Twoja karta graficzna będzie miała jeszcze większe obciążenie. Jeżeli masz jakieś pieniądze to napisz, to może kupisz jakąś kartę.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Dowiedz się czy masz w płycie głównej złącze PCI-e (opcjonalnie PCI). Idą święta, jutro Mikołajki może załapiesz się na jakąś grafę. :D

Opublikowano

Zatem, sterowniki raczej za dużo nie dadzą. Zależy jaka to karta zintegrowana (model). Podłączenie komputera pod TV będzie gorsze, bo zapewne większa rozdzielczość, co wiążę się z tym że Twoja karta graficzna będzie miała jeszcze większe obciążenie. Jeżeli masz jakieś pieniądze to napisz, to może kupisz jakąś kartę.

jezu człowieku , do piekała za takie słowa, polecam lektóre pism i portali audio-video

na TV będzie DOKŁADNIE taki sam obraz jak na monitorze bo to ten sam sygnał ( np przy klonowaniu ) , rozdzielczość nic nigdy nie ma do tego jak obciążona jest karta , można przecież sobie ją dopasować do swoich wymagań i sprzętu

bez sterowników obraz będzie identyczny na monitorze i TV, o ile w ogóle uaktywni wyjście telewizyjne

sterowniki są na stronie producenta płyty głównej, masz napisany model na nie DUŻYMI LITERAMI, odczytaj poszukaj sobie na google sterowników

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

po pierwsze odinstaluj stara karte graficzna, reset, zainstaluj dedykowana [sterowniki] i nic nie bedzie sie scinac :)

PS.

mozesz uratowac swoja karte graficzna wcale nie jest zepsuta, wystarczy ja "upiec" w kuchence ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...