Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Utracenie połączenia.

†

Rekomendowane odpowiedzi

Bywalec
Opublikowano

Otóż tak, od pewnego czasu [2 miesiące] mój Internet się rozłącza... na początku co 5-6 godzin, od paru dni co godzinę...

Pomaga tylko reset router'a.

Prędkość - 2 MB/s.

Router - CISCO X2000.

Nie mogę nic pobrać, w nic zagrać bo mi net rozłącza...pomóżcie ><

Opublikowano

Jeśli router na gwarancji, to go wymień. Przeskanuj też kompa.

Single Player  Inne MMO  exModerator ► Degradacja ► exModerator

Opublikowano

Miałem podobnie, przyszedł gościu z firmy, która jest dostawcą mojego internetu i się okazało, że nie mam za dobrze przykręconego kabelka... Zobacz może u CIebie jest taki problem.

Hmm lub zamień router ;D

2iw0ill.jpg

More than Passion !

Opublikowano

masz ADSL czy WAN ? a nawet nie raczyłeś napisać co rozłącza , czy router podpięte urządzenia czy router jest rozłączany od netu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Bywalec
Opublikowano

Zależy raz router się "resetuje", a raz działa, a Internetu nie ma...

Mam ADSL - przez kabel telefoniczny.

Rozłączają się wtedy wszystkie urządzenia, telefony, telewizor, laptopy itp.

Opublikowano

pozostaje tylko łącze , sprawdź czy masz filtr założony przed routerem i w razie dalszych problemów dzwoń do ISP

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

A próbowałeś aktualizować router do najnowszej wersji ? Wejdz w ustawienia routera i tam powinno być że można aktualizować , bo ja też tak kiedyś miałem i pomogla aktualizacja

ExTibia- without rang .. ; s ;s;s;s;s;s;s;s;s;s;;s;s;s

Opublikowano

Filtr wygląda tak :

internet-filtr=adsl.jpg

Wpinasz go PRZED chociażby telefonami czy faksami. Kolega Robem to doświadczony gość, za jego poradą sprawdź czy te filtry działają, są zainstalowane poprawnie oraz nie zapomnij się skontaktować z dostawcą. Często przez problemy z centralami internety ADSLowe potrafią sobie "przerywać" i może całe to zamieszanie nie jest Twoją winą. Nie bój się zadzwonić i zgłosić swojej usterki, jeżeli Twój dostawca oferuje taką formę pomocy ma do Ciebie obowiazek przyjechać technik i sprawdzić wszystko od góry do dołu.

f.png

Opublikowano

:)

nowsze filtry już nawet w kablu montowane albo gniazdku są że ich nie widać , przykład dałeś dobry ale wyglądów filtrów jest dziesiątki ale... nuż ma taki .

mimo że pisze w instrukcjach, manualach czy serwis tak mówi iż router MA W SOBIE FILTR filtr i tak NALEŻY KONIECZNIE ZAŁOŻYĆ filtr zaraz po wyjściu kabla i przed wpięciem jakichkolwiek urządzeń jak to Fifolski napisał kabel -> FLTR -> wszystko inne

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Przeskanuj kompa/zrob format jak nie jestes pewien czy jest czysty, jesli komp ok to dzwon do twojego dostawcy neta. Mialem podobne problemy z netia, kilka razy do nich zadzwonilem i sie zlitowali. Cos zrobili bo internet chodzi juz sprawnie od dluzszego czasu : )

Bywalec
Opublikowano

:)

nowsze filtry już nawet w kablu montowane albo gniazdku są że ich nie widać , przykład dałeś dobry ale wyglądów filtrów jest dziesiątki ale... nuż ma taki .

mimo że pisze w instrukcjach, manualach czy serwis tak mówi iż router MA W SOBIE FILTR filtr i tak NALEŻY KONIECZNIE ZAŁOŻYĆ filtr zaraz po wyjściu kabla i przed wpięciem jakichkolwiek urządzeń jak to Fifolski napisał kabel -> FLTR -> wszystko inne

Hm, wczoraj do mnie obsłucha techniczna przyjechała i podobno już ma działać.

Filtr mam cały czas. Za jakiś czas się okaże, czy już wszystko sprawnie działa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...