Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Armata TNT na daleki dystans.

Terik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! To mój pierwszy poradnik więc proszę o wyrozumiałość!

Armatę TNT najczęściej używa się na multiplayer. Służy ona do rozwalania na claimie (plugin Factions).

Budowa jest łatwa więc każdy z nią sobie poradzi!

Krok 1

Przygotuj potrzebne materiały takie jak:

Redstone, Przekaźnik , Płytka naciskowa (obojętnie jaki rodzaj) lub guzik (obojętnie jaki rodzaj), wiadro z wodą , Obsydian , <kamienna, drewniana, z kamienia gładzonego> płytka , TNT .

Krok 2

Wybudowanie z obsydianu obwódki. Potrzeba ci: 17 sztuk Obsydianu . Obwódka wygląda tak:

Krok 3

Wylanie wody tam gdzie jest to pokazane.

Krok 4

Położenie <kamiennej> płytki na końcu.

Krok 5

Położenie redstone i przekaźników gdzie jest to pokazane. Przekaźniki ustawiamy na max! Tam gdzie jest płytka naciskowa stawiamy płytkę naciskową lub guzik .

Krok 6

Wkładamy TNT tam gdzie jest to pokazane.

Jeżeli wszystko zrobiłeś dobrze naciśnij guzik lub stań na płytkę naciskową i czekaj na wyrzut TNT .

Masz pytanie? Pytaj!

~Pozdrawiam Terik

Opublikowano

Poradnik bez użyteczny wiele ludzi wie jak robić armatki ... Ale jak już tu jestem to powiem ci że dało by się to zrobić jeszcze łatwiej i taniej ;p .

911001425911918417398.jpeg

Opublikowano

Poradnik bez użyteczny wiele ludzi wie jak robić armatki ... Ale jak już tu jestem to powiem ci że dało by się to zrobić jeszcze łatwiej i taniej ;p .

Armata najgorsza jaką widziałem. TNT ma swój zasięg, więc kilka z tyłu niepotrzebnie się marnuje. Wystarczą 2 na napęd. Powinien być oddzielny przyciski do pocisku i do "prochu" Długość dystansu ustalamy zwiększając/zmniejszając czas pomiędzy pierwszym a drugim kliknięciem guzików. Marnowanie obsydianu, TNT jest w wodzie, jak zrobisz ze szkła na przykład, to się nie zniszczy. Ocena 0/10, tylko tracimy na tym. Do kosza z tym, jeszcze ktoś zrobi.

Opublikowano

Nie powinien być odzielny guzik jakbyś widział SS to byś wiedział że są 4 przekaźniki które odpowiednio spowalniaja sygnał.

I co z tego ? Takim czymś marnujesz te przekaźniki i redstone, bo masz tylko 1 długość. Jak masz 2 przyciski to możesz dowolnie zmieniać długość.

• 3 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 8 miesięcy temu...
  • 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...