Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wypisanie z religii w trakcie roku szkolnego

blacha212

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a jak :D wystarczy ze pujdziesz do Dyry i powiesz potem twoja mama bedzie musiala n napisac do nich na karcie formatu A4 bodajze to co ci tam powiedza ze nie masz amiaru uczeszczac na Rele :D

Opublikowano

Pewnie tak, idź do sekretariatu w swojej podstawówce ze zaświadczeniem odm rodziców, że nie chcą żebyś uczęszczał na religie i sprawa załatwiona.

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

Mi się wydaje, że można tylko na koniec semestru/roku. Poza tym obniżysz sobie tylko średnią ;)

Single Player  Inne MMO  exModerator ► Degradacja ► exModerator

Opublikowano

U mnie jest tak.

Idziesz do księdza, mówisz że chcesz sie wypisać, bo to i tamto.

On daje Ci karteczke, że w tym czasie idziesz np. do biblioteki albo masz na późniejszą godzine jeżeli religia jest pierwsza, idziesz do domu gdy jest ostatnia i w tym czasie Szkoła nie bierze za Ciebie odpowiedzialności.

Potem ta kartka leci do Wychowawcy i później do dyrekcji, aby w razie czego ktoś miał do niej dostęp.

Możesz to zrobić w każdej chwili, bo np. wkurwia Cie ksiądz.

W moim przypadku rodzice mają gówno do gadania, więc nie wiem jak to jest gdy mieszka sie z rodzicami.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano
W moim przypadku rodzice mają gówno do gadania, więc nie wiem jak to jest gdy mieszka sie z rodzicami.

Wtedy jest tak, że rodzice muszą podać argument i się podpisać na otrzymanym druczku ;)

Sam (jeśli nie jesteś dorosły) z religii się nie wypiszesz.

Single Player  Inne MMO  exModerator ► Degradacja ► exModerator

Opublikowano

Zawsze możesz. Religia jest przedmiotem, na który nie musisz uczęszczać. Dopóki nie byłam pełnoletnia zawsze wypisywałam się w środku semestru, bo zapominałam o tym. ;f I oceny automatycznie były przekreślane.

Nie musisz czekać do końca semestru, bo mogło Cię nagle olśnić, że nie chcesz chodzić i po prostu się wypisujesz. Ah - i licz się z tym, że pewnie dostaniesz kazanie od wychowawcy/dyry/księdza czy tam katechisty.

Opublikowano
Napisano dziś, 13:10

Pewnie tak, idź do sekretariatu w swojej podstawówce ze zaświadczeniem odm rodziców, że nie chcą żebyś uczęszczał na religie i sprawa załatwiona.

Podstawówce powiadasz...

Dobra dzięki wszystkim za odpowiedzi :) Like za pomoc

Można cls.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...