Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

(DYSKUSJA) Wasze podejscie do Windows 8!

umotex12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema!

Do napisania tego tematu natchnela mnie dzisiejsza wizyta w hipermarkecie i ponad 10 minutowa zabawa nowym systemem. :P

Kiedy zaczalem testowac tablet, nogi sie pode mna ugiely- masa gestow, intuicji, aktywne kafelki.. moge sobie 2 okna wziac rownolegle co w tabletach jest rzadkoscia. Machniecie z dolu, wybieram "wszystkie aplikacje" szukam aaratu i wychodzi ze do znalezienia uruchomienia programu starczy 5 sekund!! Jesli doda sie wspomoge dla wielu rdzeni i architektury arm, windows 8 i RT wydaja sie byc cudem dla posiadaczy komputerow z dotykowymi ekranami i tabletow...

Ale wkurzylem sie, kiedy przeszlem do laptopa obok zobaczylem jak komputer obsluguje sie bez dotykowego ekranu (a posiadacze takich to 80,90% ludzi!)- dupne gesty myszka- tak, GESTY MYSZKA! klikam prawym na kafelek- zamiast porecznego menu obok kursora, wyskakuje mi pasek na dole. Pulpit zwykly to z kolei kalka z win7, mamy nawet na dol pasek centrum problemow- czyli aby zobaczyc info o problemie musrzechodzic do pulpitu, ktory jest przeciez na drugim planie- chore.. czesc programow odpala sie w metro a czesc jako okno na pulpicie- i wez k?rwa rozroznij co sie gdzie odpali.. niewiadomo co chodzi w tle... wyjsc da sie tylko klawiszem windows zadnego "back", "szukaj" i wogole.

KKUUU??WAAAA!

a jakie sa wasze odczucia? dla mnie:

skopany na niedotykowe komputery (czyli 85% ludzi tego nie kupi), cudowny pod tablety..

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Zgadzam się z poniższym zdaniem w pełnej rozciągłości.

skopany na niedotykowe komputery (czyli 85% ludzi tego nie kupi), cudowny pod tablety..

Po 8 widzę, że powoli pc odchodzi do lamusa

Opublikowano

@quentins przejdz sie po polskim malym miasteczku. ujrzysz ze 99% osob nadal bedzie posiadalo kineskopy z xpkami albo plaskie monitorki z 7. Kto tam bedzie zmienial? Zreszta win8 to system pod KOMPUTERY STACJOnRNE, ktos chyba o tym zapomnial tworzac cos co powinno sie nazywac "windows tablet 8".

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Ja od początku mówiłam, że W8 jest może i dobry, ale tylko pod sprzęt dotykowy (tablet, czy dotykowe monitory ;f). Do normalnego użytkowania jest po prostu niepraktyczny. Okej, można zrobić z niego W7, ale w takim razie po co zmieniać poczciwe W7? Zobaczymy co będzie, ale na razie cała ta "ósemka" to dla mnie wielka kicha.

Opublikowano

CO ZA MI USUNOL POST???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

wedlug mnie bez sensu ciongle robic nowe... nje jlepiej zostawic ine?

botw2j2a0_xxrsqxw.png
Opublikowano

Też myślę, że to jest jedynie praktyczne pod TABLETY. Osobiście nie planuje i wątpie, że kupie PC - WIN8

Ps.

Autorze, naucz się pisać.

Opublikowano

CO ZA MI USUNOL POST???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

wedlug mnie bez sensu ciongle robic nowe... nje jlepiej zostawic ine?

Na czymś muszą zarobić, windows 8 dno,

Opublikowano

@UP paint zobowiązuje.

Moim skromnym zdaniem, jeżeli ktoś ma win7, nie ma potrzeby żeby przechodził na ósemkę. Niestety ci którzy kupują nowe laptopy raczej będą na nowy system skazani (chyba że jest downgrade).

Na mnie win8 zrobił dobre pierwsze wrażenie, ale niestety nie mam jak go testować do końca ;]

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Jest to dość dobry system, ale tylko pod smartfony i tablety. Na komputerze jeszcze długo będzie królował Win7 ;)

PS. Oprawa graficzna to dla mnie krok w tył.

Single Player  Inne MMO  exModerator ► Degradacja ► exModerator

Opublikowano

Vista czy w7 też obsługują tablety i ekrany dotykowe juz od kilku lat, tak samo jak sa wydawane w wersjach na talblety ale to pewnie wcale o tym nawet nie macie pojęcia , jak widać to wy jesteście dość daleko za nowościami

w8 to tylko nowość z poprawionym interfejsem i kodem systemu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Vista czy w7 też obsługują tablety i ekrany dotykowe juz od kilku lat, tak samo jak sa wydawane w wersjach na talblety ale to pewnie wcale o tym nawet nie macie pojęcia , jak widać to wy jesteście dość daleko za nowościami

w8 to tylko nowość z poprawionym interfejsem i kodem systemu

Super, tylko 8 jest stworzona dla dotykowych, a vista i 7 nie. Ciężko to pojąć?

Opublikowano

Tablet / Smartfon only.

ofc. wg. mnie

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...