Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z założeniem serwera minecraft.

dawidsj

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Piszę w sprawie założenia serwera MC. Posiadam IP zewnętrzne więc mogę zrobić serwer no-hamachi, poza tym robiłem już nie jeden raz. Dzisiaj dostałem nowy router, a dokładnie Netia Spot. Niestety nie wiem jak na nim zrobić serwer. Oglądałem pewien filmik osoby z MPC, ale praktycznie nic z niego nie zrozumiałem bo był ch..wo zrobiony. Tutaj łapcie screena ponieważ jestem już blisko i nie wiem co mam źle ustawione. Proszę was o pomoc bo potrzebuje mocno go ;>

Będą like i 5 na profilu dla pomocnego !

aaacb.png

przechwytywanie2a.png

49617363.png

Wypraszam sobie nazywanie mnie laggerem ;D

Pomogłem ? Daj plusika to nie boli.

Proszę. Ściągnijcie mi ten 1%. Oczywiście dziękuje za ściągnięcie tych 4%

:)

Opublikowano

Chyba widzisz screeny ? Masz tam że jest odblokowany dowolny > 25565. Jak ustawiam inaczej nie łapie mi pfpportchecker nawet port check. Poza tym jak widać na screenie "Port check result" jest na zielono czyli port jest odblokowany. Jedynie jest problem z pingiem więc brawo dla Pana wyżej. Posiadam google i ich używałem niestety one mi nie pomogły dlatego zwracam się po pomoc do was, ale widzę że ty piszesz tylko bezsensowne komentarze żeby nabić sobie posty...

49617363.png

Opublikowano

Pooglądaj grzegorz2047 czy jakoś na youtube on robi paczki i nagrał jak odblokowąć porty i coś tam jeszcze żeby serwa zrobić i pokazał to na routerze netii jak dobrze pamiętam

Opublikowano

Kolegę owego znalazłem jego nick to grzegorz20471 na youtube, ale niestety znalazłem na jego kanale filmik :

czyli na tp-link, a nie na netii. Ma ktoś inne sugestie na pomoc ? Dla Ciebie kolego like ze próbę pomocy i za to że nie piszesz bezsensownych komentarzy typu google itp...

49617363.png

Opublikowano

ale wy jesteście ON MA PORTY ODBLOKOWANE!!! tylko twój ping jest za wysoki!Powyłączaj niepotrzebne programy np jak coś pobierasz itp... ale serwer ci będzie działał tylko jakieś lagi mogą oczywiście być

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

Nawet nie powinno być takiej opcji kolego. Nigdy nie miałem lagów, a neta mi nie obniżono z Netia Spotem ;D, jedynie koło 7 grudnia wbije mi 13-20mb/s więc wiesz. Spójrz na to. Nie ma mowy o lagach. Coś nie tak. A powiedzcie mi czy ten komunikat nie przeszkadza mi w tym żeby ktoś mógł wejść ? No bo jak mówisz że port jest prawidłowo odblokowany no to chyba powinni móc wchodzić inni co nie ?

Tutaj screen:

http://www.speedtest.pl/test/49617363

Edit. Nowy screen. Mam już neta 20mb/s i jest to samo więc ? :)

49617363.png

Opublikowano

@F5

49617363.png

Opublikowano

@F5

49617363.png

Opublikowano

Dobra widzę że jest brak pomocy ze strony użytkowników MPC dlatego proszę o zamknięcie tematu. Sam sobie pomogłem.

49617363.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...