Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Nagrywanie gier programem CloneCD

Qurrix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poradnik CloneCD by DelagoX

Po uruchomieniu programu ujrzymy okno w którym się wybiera zadanie programu

5wckvwcs665e_t.jpg

Należy w nim kliknąć w przycisk "Nagrywanie obrazu płyty"

p4zvr1od8ohf_t.jpg

Należy wybrać plik do nagrania, ważne aby wybrać plik .dvd a nie .iso. Po wybraniu możemy przejść dalej

!! Nie zaznaczać "usuń plik po poprawnym nagraniu" ponieważ to że się dobrze nagrało to nie znaczy że xbox będzie czytał płytę !!

xdsidt6y9cx8_t.jpg

Następnym krokiem będzie wybranie nagrywarki (najlepiej liteon ihas 124b, ale mi starcza normalna nagrywarka) i wybieramy prędkość nagrywania koniecznie 2x-2.4x.

0glp3al6ymd5_t.jpg

W tej chwili wyskoczy nam okno o wyborze nagrywarki, w tym czasie musimy włożyć płytę Verbatim DL+R 8,5 GB, można też na innych ale to jest wtedy bardzo problematyczne.

5a2jsid3pp1n_t.jpg

Po włożeniu płyty i upewnieniu się że wszystko jest OK, klikamy przycisk "DALEJ" i rozpoczyna się nagrywanie. Pod jego koniec usłyszymy melodię oznaczająca koniec nagrywania.

2nz8zpzdt1vz_t.jpg

DL Programu:

http://www.programosy.pl/program,clonecd.html

TuT by DelagoX ?

928011413476457403957.png

Opublikowano

Po co Ty napisales ten TuT skoro mpc " nie wspiera piractwa " ? Musisz miec przerobiony naped, aby móc odtwarzac te płyty.

ruch_13.jpg
Opublikowano

Po co Ty napisales ten TuT skoro mpc " nie wspiera piractwa " ? Musisz miec przerobiony naped, aby móc odtwarzac te płyty.

Ale to jest tylko tut na nagranie płyty, nie ma tutaj nielegalnego oprogramowania, gdyby to było brane już pod piractwo to dział konsole by już dawno nie istniał, przejrzyj wątki na forum i zobaczysz że 80% z nich to tematy o przeróbce.

Nie można podawać linków do stron z kopiami gier czy nielegalnych programów. Informować i dyskutować można jak najbardziej.

Pozdrawiam

819531478353821175209.gif

Gość METRO 2033
Opublikowano

Maja gówno umiesz, a najwięcej gadasz musisz mieć napęd taki który będzie dobrze zapisywał dane więc napewno nie z komputera z 2001-2005roku -,- Najlepiej nagrywajcie gry na Płytach Verbatime R+(zależy kto ma jakie LT) Clondem CD prędkość zapisu musi być taka:

2x-2.4 [2700-3240 kBy] inaczej macie przesrane i gra wam nie pójdzie, a jak dobrze wiem lub nie wiem taka płyta kosztuję 6-7,50 zł ;)

Po drugie tak samo lepiej nie ruszać nawet myszką bo taka dobra nagrywarka jest bardzo czuła.

Tak to powinno wyglądać wiem bo sam tak robię do 5Lat ;)

P.s:Ten Tutek jest skopiowany na każdy Forum go widać(Exsite,Darkwarez) Proszę o zrobienie "xxx" z tego co w nawiasie jak nie komuś nie pasuję ;)

Edit@

Dokładnie CloneCD to nie piractwo .

Opublikowano

Fajny poradnik ale i tak ImgBurn > CloneCD : )

@UP. Płyta kosztuje 4zł i czasem działają nagrane nawet prędkością 4x więc... ? :D

Opublikowano

@up

Napisałem bo miałem problemy z ImgBurn i pomyślałem że komuś się przyda program ;)

@metro 2033

Płyta u mnie kosztuje 5 zł

A po 2 to nie skopiowane, ja pisałem ;P

928011413476457403957.png

Opublikowano

Maja gówno umiesz, a najwięcej gadasz musisz mieć napęd taki który będzie dobrze zapisywał dane więc napewno nie z komputera z 2001-2005roku -,- Najlepiej nagrywajcie gry na Płytach Verbatime R+(zależy kto ma jakie LT) Clondem CD prędkość zapisu musi być taka:

2x-2.4 [2700-3240 kBy] inaczej macie przesrane i gra wam nie pójdzie, a jak dobrze wiem lub nie wiem taka płyta kosztuję 6-7,50 zł ;)

Po drugie tak samo lepiej nie ruszać nawet myszką bo taka dobra nagrywarka jest bardzo czuła.

Tak to powinno wyglądać wiem bo sam tak robię do 5Lat ;)

P.s:Ten Tutek jest skopiowany na każdy Forum go widać(Exsite,Darkwarez) Proszę o zrobienie "xxx" z tego co w nawiasie jak nie komuś nie pasuję ;)

Edit@

Dokładnie CloneCD to nie piractwo .

A co ten temat ma do " umienia " ? Nie ma takich płyt jak Verbatime i programu clonde CD . Po drugie, czytaj ze zrozumieniem .Napisalem, ze musisz miec przerobiony naped, zeby odtwarzac te płyty. Przeczytaj jeszcze 5 razy to moze zrozumiesz.

Nie mozna ruszac nawet myszka bo dobra nagrywarka jest czuła? Ten zart Ci wyszedł .Jak to napisales " Verbatime R+ " wprowadzasz ludzi w błąd, potrzebne płyty to DVD +R DL .

Ostatnie " primo " Co Ci do tego, ze ten TuT jest na kazdym forum?

Zeby nie było nieścisłości nie mam nic do autora.

ruch_13.jpg
Gość METRO 2033
Opublikowano

Pomyłka się każdemu zdarza, a napędu do nagrywania nie trzeba mieć przerobionego .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...