Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]wybierani adc

megakoxxu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co do Sivirki: Działa dobrze z takimi supportami jak Taric, Nunu, Janna moim zdaniem. Gram dużo adc a sivir zalicza się do jednego z moich ulubionych championów. Mówicie że nie grają Sivirką a w MYMie bardzo często pojawia sie Ona na dolnej lini. Tristana faktycznie coraz mniej widywana ale nadal silna szczególnie z takim supportem jak Sona która daje buffa na 5 poziomie z Q 20 ad i 20 ap co bardzo się przydaje gdyż ma przeliczniki z tego i z tego. Jest to po prostu przypadek że są oni mało używani choć tak na prawdę ciągle są wybierani lecz nie zwraca się na to z byt dużej uwagi .

Opublikowano

Zajrzyj do słownika pol/eng i sprawdź znaczenie słowa useless bo useless =/= słaby. To, że zadajesz jakiś tam dmg co 2 sekundy nie znaczy, że jest viable (Patrz, kolejne słowo, którego znaczenie możesz sobie sprawdzić!). Urgot nie pasuje do mety. Wiem, że się powtarzam ale raz chyba nie wystarczy bo i tak ktoś się wpierdoli ze swoim "wiem lepiej". Teraz wybór postaci na bot lane jest prosty: Po co mam wybierać Urgota skoro mogę wybrać kogoś innego i zrobić 3x więcej. Urgot jest jak MF. Ma dobry lane phase (Inne postacie i tak radzą sobie lepiej) a potem odpada z gry. Co z tego, że możesz zabrać Ezrealowi 300 hp skoro każdy bruiser Cię wyśmieje i zabije. W team fightach Urgot jest useless. Celem AD Carry jest zadanie jak najwięcej obrażeń w najbeczpieczniejszy cel. Bruisera nie zabijesz, a do AD Carry przeciwników nie podejdziesz. Ult jest useless, bo wszyscy nauczyli się to kontrować rok temu jak i nie wcześniej.

"Każdy gra pickami jak ez, graves czy corki bo są w modzie, tak jak orianna itd . "

No patrz, na turniejach też grają nimi bo są w modzie?

Są w modzie bo nimi grają na turniejach, włącz myślenie.

W dodatku ch wiesz o mojej znajomości angielskiego ? Kolejny gimbusik

A poza tym mogę się założyć gościu, że urgotem grałeś max w rotacji normale :*

PitekKC_eune_58_4_logo.png

Opublikowano

Są w modzie bo nimi grają na turniejach, włącz myślenie.

W dodatku ch wiesz o mojej znajomości angielskiego ? Kolejny gimbusik

A poza tym mogę się założyć gościu, że urgotem grałeś max w rotacji normale :*

Masz problem z tym, że przypierdalam się do twojego angielskiego nic o tobie nie wiedząc, a potem przypierdalasz się do mojej wiedzy nic o mnie nie wiedząc. Skończyły się argumenty i wyzywasz mnie od gimbusów? Hipokryta. Chyba oczywiste, że te postacie są w modzie bo grają nimi na turniejach. Jakbyś nie miał problemów ze zrozumieniem prostych zdań to również byś wyłapał w moim poście, że nie o to pytałem.

Urgot nie pasuje do mety? o.O Wyjaśnij dlaczego. Też mogę tak na sucho napisać, że Ezreal nie nadaje się do dzisiejszej mety. Tylko trzeba mieć na to argumenty...

Umiesz czytać czy przegapiłeś moje posty? Napisałem chyba w trzech postach czemu Urgot się nie nadaje.

"Tarcza Sivir jest escape'm."

Nuh.

"Jeszcze jedna sprawa. Każdy odskok można przerwać w locie (Corkiego też. Patrząc w ten sposób on też nie nadaje się do dzisiejszej mety...)."

Corki się nie pierdoli i leci od razu i szybciej. Do śmigieł nie podskakuj.

"Mówisz, że kog mawa trzeba chronić. Każdego adc. się chroni?"

Kog'maw wymaga więcej pomocy przez brak escape. Ezreal, Graves, Corki, Sivir, etc. mogą się bez problemu obronić/zmienić pozycję. Kog'maw wymaga CC od reszty teamu.

Opublikowano

Masz problem z tym, że przypierdalam się do twojego angielskiego nic o tobie nie wiedząc, a potem przypierdalasz się do mojej wiedzy nic o mnie nie wiedząc. Skończyły się argumenty i wyzywasz mnie od gimbusów? Hipokryta. Chyba oczywiste, że te postacie są w modzie bo grają nimi na turniejach. Jakbyś nie miał problemów ze zrozumieniem prostych zdań to również byś wyłapał w moim poście, że nie o to pytałem.

Ale Ty fajny :). Sorry ale nie czytam postów debili :*

Czekam na 5%

PitekKC_eune_58_4_logo.png

Opublikowano

Zapomnieliscie o varusie... Ktoś wyzej wspomnial ,ze ashe to jedyny adc ze stunem, a ult varusa? Co o nim myslicie?

Opublikowano

Ale Ty fajny :). Sorry ale nie czytam postów debili :*

Czekam na 5%

To na chuj zaczynasz temat jak potem uciekasz z wytłumaczeniem na poziomie podstawówki?

Opublikowano

Zapomnieliscie o varusie... Ktoś wyzej wspomnial ,ze ashe to jedyny adc ze stunem, a ult varusa? Co o nim myslicie?

Varus nie ma stuna, on ma snare. Ludzie dość często go pickują choć nie ma escape. Jest mocnym adc :D. Najgorsze są te jego stacki :(

Opublikowano

Nie wiem czemu mówicie że Sivir nie ma espace.

Po 6, nawet gdy taki Alistar wpadnie z gangiem, to jeydnie mane Ci przywróci. Oczywiście swoją bańką, dobry moment wyczekać i boom! Mana przywrocana, a nim nic się nie stało. Jedyna postać która może BLOKOWAĆ każdy jeden ultimate, bądź skil... Z korzyściami.

Buff do AS oraz MS dla sojuszników to też nic? To + szurelia i nikt nie ucieknie.

Rykoszet do harassowania wroga na lini, uderzając nawet on ten turret aby się odbiło. Większy dmg w jeden cel, a gdy taki wpuści się w TF'a to każdy po te 300-500 obrażen w late game powinien dostać.

A passyw? passyw jak passyw, czyli nikt nam nie spierdoli.

1294477714-U1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...