Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]wybierani adc

megakoxxu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ludzie nie graja corkim??? wtf???

ludzie nie graja sivir??? przeciez dosc duzo osob nia gra jezeli jest w przeciwnym teamie blitz, kath...

a co do tristany to przyznam ze dawno nie widzialem pod ad.

Opublikowano

Cóż poradzić. Taka jest prawda. Na moim elo (~1450-1480) ludzie pickują zgodnie z metą. Ezreal,graves,corki ew. jak jakis premade się trafi to vayne,kogmaw+nunu. Gdy picknołem sivirkę, wysmiali mnie i ktoś wyszedł z queque. Niestety ale taka jest obecna meta i dopóki TOP teamy nie będą grali sivirka np. to ludzie na elo 0-1700? ( tak strzelam) będą pickować postacie zgodnie z metą nakładana przez te teamy.

Opublikowano

2@up aktualnie tristana pod ad jest trochę słabszym adc niż np taki corki

o wiele wiekszy dmg bije bedac pod AP

mirajane_tag_by_raaims-d4f56kb.png

Komp:

Procesor: i5-4670k , Karta: Asus GTX 780 Ti , Płyta: ASRock H97 Perf. Cooler CPU: Raijintek NEMESIS

Opublikowano

@up. Jestem pewien w 100% że będąc na takim samym lvl, mając takie same itemy i mniej więcej podobne runy corki pokona tristane z palcem w nosie.

Opublikowano

@up

Niet. Poza tym rolą ad carry nie jest 1vs1.

Ja mainuje Tristanę na adc. Świetnie się sprawdza: piękny harass, największy zasięg (poza Twitchem na ulcie), świetne pozycjonowanie (skok + odepchnięcie), +90% attack speeda jest miodne, spory burst w early.

Corki jest bardzo często, Sivirka trochę rzadziej, chociaż w teorii radzi sobie dobrze.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Postacie bez escape nie są zbyt popularne, bo to jak pójdzie gra zależy trochę mniej od osoby, która gra AD. Kog przykładowo nie ma żadnego escape i wymaga odpowiedniego teamu żeby dobrze sobie radzić (CC, disengage). 3 postacie, które były najczęściej wybierane w ostatnim sezonie (Ezreal, Corki, Graves) mają escape, łatwy trade, dobry range do bezpiecznego farmienia i radzą sobie dobrze/średnio we wszystkich fazach gry.

Reszta postaci AD jest bardzo sytuacyjna. Kog jak już wspomniałem wymaga odpowiedniej drużyny, Sivir wybiera się jeżeli jest ktoś w teamie komu bardzo przydaje się jej ult (Jax, Irelia, Jayce) lub jeżeli chce się trollować spell shieldem, Twitch nie ma escape i nie jest ogólnie popularny, Ashe nie ma escape i wymaga dobrej drużyny, która potrafi wykorzystać jej ult, Caitlyn ma useless ult jeżeli przeciwnicy są chociaż trochę ogarnięci, Vayne wymaga dużo pomocy, Urgot jest useless, MF jest tylko na lane

Ludzie wybierają Graves'a, Ezreala i Corkiego bo te postacie po prostu są bezpieczne i robią to co inni 3x lepiej.

Opublikowano

Mi na okolo 1400-1500 najczesciej trafia sie ez kotry moim zdaniem jest up po nerfie w, corki ktorym sam gram bo jest fajny >.<, vayne, kog, graves, trist tez mocna ale nie wiem czemu ludzie nia nie graja *.*

TwistQ4ever_eune_9_1_logo.png

Jeb*ć brązy XDDDD

Opublikowano

Ja gram sivir na 1000 elo 300 farmy+ pod koniec gry zawsze zajebiście sie creepuje dobry harras na linii.Na 1000 elo (wiem mało ale sie staram :c) 8/10 gier na adc w 1 drużynie jest ez który w late dostaje wpierdol od innych adc

Pomocnik
Opublikowano

Postacie bez escape nie są zbyt popularne, bo to jak pójdzie gra zależy trochę mniej od osoby, która gra AD. Kog przykładowo nie ma żadnego escape i wymaga odpowiedniego teamu żeby dobrze sobie radzić (CC, disengage). 3 postacie, które były najczęściej wybierane w ostatnim sezonie (Ezreal, Corki, Graves) mają escape, łatwy trade, dobry range do bezpiecznego farmienia i radzą sobie dobrze/średnio we wszystkich fazach gry.

Reszta postaci AD jest bardzo sytuacyjna. Kog jak już wspomniałem wymaga odpowiedniej drużyny, Sivir wybiera się jeżeli jest ktoś w teamie komu bardzo przydaje się jej ult (Jax, Irelia, Jayce) lub jeżeli chce się trollować spell shieldem, Twitch nie ma escape i nie jest ogólnie popularny, Ashe nie ma escape i wymaga dobrej drużyny, która potrafi wykorzystać jej ult, Caitlyn ma useless ult jeżeli przeciwnicy są chociaż trochę ogarnięci, Vayne wymaga dużo pomocy, Urgot jest useless, MF jest tylko na lane

Ludzie wybierają Graves'a, Ezreala i Corkiego bo te postacie po prostu są bezpieczne i robią to co inni 3x lepiej.

W stu procentach się zgadzam. Chciałam dodać, że adc z mechanizmem escape ma większą przeżywalność w team fightach, a co za tym idzie są to spore szanse na wygraną grę.

Opublikowano

Też się nad tym zastanawiam ;). Dawno w grze nie widziałem właśnie Sivir. Bardzo mocna postać (tarcza <3). Ładnie się farmi, duży dmg.

Wystarczy się nią nauczyć grać. Potrafi carrować gry ;).

@UP.

A ja się nie zgadzam. Rozumiem, że postacie z escape są lepsze, ale czy to znaczy, że te postacie bez escape mają iść w zapomnienie?

Urgot - najlepszy outfarmer adc.

Sivir - tarcza ratująca życie (to już jest jakiś escape),

Tristana - ma escape to dlaczego ludzie nią nie grają?

Kog - tanky team i kog niszczy,

Ashe - nieziemska inicjacja, adc. z CC,

Vayne - late rozpierdalator,

MF - też jest strasznie mocna (akurat ludzie nią grają).

Nikt nimi nie gra bo topka ich nie wybiera. Poczekajmy na jakiś inny turniej, gdzie właśnie któraś z tych postaci zostanie wybrana. Od razu zobaczycie napływ np. Sivirek ;3

Opublikowano

sivir nie widzę za często ale corki jest akurat często pickowany, sivir jest manożerna więc bez suppa dodającego mane jest ussles

Wystarczy na początkowych lvl'ach nie spamować skillami. Cała logika. Pierwsze lvl'e farmimy tylko. Ja lubię od czasu do czasu zagrać Sivir i nieziemsko sprawdza się postaciami takie jak Taric, Nunu. Nie są to supporty dające manę, a i tak Sivir z nimi niszczy bota. ;)

Opublikowano

2@up aktualnie tristana pod ad jest trochę słabszym adc niż np taki corki

o wiele wiekszy dmg bije bedac pod AP

wg mnie tristana pod ad w late gamie jedzie wszystko wkoncu passyvka + Q i napierdala jak sie da ;]

pod ap nia nie graja juz bo gry nia nie wycarrujesz jej combo wyglada tak : E W R W [po zabiciu gracza]

Opublikowano

Ostatnie grałem ranka. Widziałem u nas w teamie Sivir jako ADC a u nic Corkiego, więc nie pisz, że są nie wybierani dość często ich widuję.

Q12dG.jpg

Steam ,XBL itd.

Xbox Libve - Tomizzo PL

Steam - Tomizzo

Opublikowano

@UP.

A ja się nie zgadzam. Rozumiem, że postacie z escape są lepsze, ale czy to znaczy, że te postacie bez escape mają iść w zapomnienie?

Rozumiesz chociaż co napisałem?

"Urgot - najlepszy outfarmer adc." - Urgot nie pasuje do mety, ma sporo innych problemów, nie jest również postacią ad carry

"Sivir - tarcza ratująca życie (to już jest jakiś escape)," - Nie, to nie jest escape

"Tristana - ma escape to dlaczego ludzie nią nie grają?" - Jej escape nie jest najlepsze, wymaga trochę czasu no i można to bez problemu przerwać w locie.

"Kog - tanky team i kog niszczy" - Kog'maw wymaga drużyny, która może peelować i jakoś go obronić. Do late trzeba jakoś dojść.

"Ashe - nieziemska inicjacja, adc. z CC" - Większość nowych postaci ma jakiś dash lub inny skill tego rodzaju, więc nie jest tak pięknie z tym ult. Ashe ma inne problemy.

"Vayne - late rozpierdalator" - Tak jak Kog'maw, do late trzeba jakoś dojść

"MF - też jest strasznie mocna (akurat ludzie nią grają)." - MF ma mocny lane phase, reszta gry ssie

Mi na okolo 1400-1500 najczesciej trafia sie ez kotry moim zdaniem jest up po nerfie w

Wyjaśnij mi jakim cudem usunięcie AS debuffa nagle zmieniło kompletnie postać. Dalej robi to co robił wcześniej, ucierpiał jedynie jego trade.

sivir nie widzę za często ale corki jest akurat często pickowany, sivir jest manożerna więc bez suppa dodającego mane jest ussles

I ty masz kurwa kidmoda? Poczytaj sobie jak działa jej spell shield a potem narzekaj, że żre manę.

Opublikowano

Sory ale razi po oczach. Urgot usseles, ok.

Urgot jest słaby ok, przecież ciska tylko 300dmg co 2s + pasywka zmniejsza dmg o 15% a zapodanie ulti na carry tylko wygrywa tf.

Ale tak, jest słaby.

Każdy gra pickami jak ez, graves czy corki bo są w modzie, tak jak orianna itd .

PitekKC_eune_58_4_logo.png

Opublikowano

Sory ale razi po oczach. Urgot usseles, ok.

Urgot jest słaby ok, przecież ciska tylko 300dmg co 2s + pasywka zmniejsza dmg o 15% a zapodanie ulti na carry tylko wygrywa tf.

Ale tak, jest słaby.

Każdy gra pickami jak ez, graves czy corki bo są w modzie, tak jak orianna itd .

Zajrzyj do słownika pol/eng i sprawdź znaczenie słowa useless bo useless =/= słaby. To, że zadajesz jakiś tam dmg co 2 sekundy nie znaczy, że jest viable (Patrz, kolejne słowo, którego znaczenie możesz sobie sprawdzić!). Urgot nie pasuje do mety. Wiem, że się powtarzam ale raz chyba nie wystarczy bo i tak ktoś się wpierdoli ze swoim "wiem lepiej". Teraz wybór postaci na bot lane jest prosty: Po co mam wybierać Urgota skoro mogę wybrać kogoś innego i zrobić 3x więcej. Urgot jest jak MF. Ma dobry lane phase (Inne postacie i tak radzą sobie lepiej) a potem odpada z gry. Co z tego, że możesz zabrać Ezrealowi 300 hp skoro każdy bruiser Cię wyśmieje i zabije. W team fightach Urgot jest useless. Celem AD Carry jest zadanie jak najwięcej obrażeń w najbeczpieczniejszy cel. Bruisera nie zabijesz, a do AD Carry przeciwników nie podejdziesz. Ult jest useless, bo wszyscy nauczyli się to kontrować rok temu jak i nie wcześniej.

"Każdy gra pickami jak ez, graves czy corki bo są w modzie, tak jak orianna itd . "

No patrz, na turniejach też grają nimi bo są w modzie?

Opublikowano

Ja tam lubię cait, jej ulti w late to już fakt - nie używam chyba żeby dobić i wiem, że nikt nie zablokuje lub żeby poprostu osłabić kogokolwiek, ale w early pomaga sie nafeedowac jak juz ktos pod turretem stoi lub ucieka

Opublikowano

Ty masz kidmoda?

"sivir jest manożerna więc bez suppa dodającego mane jest ussles"

Jak spamujesz skillami ile wlezie to się nie dziw że jest marnożerna ;O

Owszem można grać z soraka dająca trochę many + życia lecz co Ci taka soraka zrobi w late game porównując ją np. do Sony?

Głównie Sivir + Taric się dobrze sprawują..

@TOP

Moim zdaniem :

1. Ezreal

2. Graves

3. Corki

4. Kogmaw

5. Vayne

Opublikowano

@up

Niet. Poza tym rolą ad carry nie jest 1vs1.

Ja mainuje Tristanę na adc. Świetnie się sprawdza: piękny harass, największy zasięg (poza Twitchem na ulcie), świetne pozycjonowanie (skok + odepchnięcie), +90% attack speeda jest miodne, spory burst w early.

Corki jest bardzo często, Sivirka trochę rzadziej, chociaż w teorii radzi sobie dobrze.

Zasięg fajny, szkoda ,że w early trochę słabsza.

Opublikowano

Rozumiesz chociaż co napisałem?

"Urgot - najlepszy outfarmer adc." - Urgot nie pasuje do mety, ma sporo innych problemów, nie jest również postacią ad carry

"Sivir - tarcza ratująca życie (to już jest jakiś escape)," - Nie, to nie jest escape

"Tristana - ma escape to dlaczego ludzie nią nie grają?" - Jej escape nie jest najlepsze, wymaga trochę czasu no i można to bez problemu przerwać w locie.

"Kog - tanky team i kog niszczy" - Kog'maw wymaga drużyny, która może peelować i jakoś go obronić. Do late trzeba jakoś dojść.

"Ashe - nieziemska inicjacja, adc. z CC" - Większość nowych postaci ma jakiś dash lub inny skill tego rodzaju, więc nie jest tak pięknie z tym ult. Ashe ma inne problemy.

"Vayne - late rozpierdalator" - Tak jak Kog'maw, do late trzeba jakoś dojść

"MF - też jest strasznie mocna (akurat ludzie nią grają)." - MF ma mocny lane phase, reszta gry ssie

Wyjaśnij mi jakim cudem usunięcie AS debuffa nagle zmieniło kompletnie postać. Dalej robi to co robił wcześniej, ucierpiał jedynie jego trade.

I ty masz kurwa kidmoda? Poczytaj sobie jak działa jej spell shield a potem narzekaj, że żre manę.

Urgot nie pasuje do mety? o.O Wyjaśnij dlaczego. Też mogę tak na sucho napisać, że Ezreal nie nadaje się do dzisiejszej mety. Tylko trzeba mieć na to argumenty...

Kolejna sprawa. Tarcza Sivir jest escape'm. Nie działa na nią:

- stun,

- przyciągnięcie,

- podrzut i inne CC.

Jeszcze jedna sprawa. Każdy odskok można przerwać w locie (Corkiego też. Patrząc w ten sposób on też nie nadaje się do dzisiejszej mety...).

Mówisz, że kog mawa trzeba chronić. Każdego adc. się chroni?

Ulti Ashe. Tu się mogę zgodzić. Tylko, że nie wszystkie postacie mają dash więc ten ult i tak trafi. :3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...