Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info] Do fulla w trzy miechy ;)

luk327

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Do fulla w trzy miechy

;)

Siemanqo , przedstawie wam mój plan na fulla . Z szczęściem w dwa miesiące do czterech miesięcy , no to zaczynamy

Po założeniu konta nie tracimy perełek ( powiem kiedy stracimy i na co )

Robimy misję dla pierwszaka wszystkie , co za czym idzie *zdobywamy* sporo bonusów

Po wbiciu 2 lvla mamy dostęp do mapek 2-x na co czekaliśmy

Kupujemy statek ( na ile nam starcza )

Zbieramy na armatki ( jak najlepsze , nie elitarne )

No to czas łupać kase od 100 tysięcy do miliona

Okeej , no to wchodzimy z rana albo wieczorkiem ( podczas czekania polecam bic kase) i licytujemy big bucannera za 101 tyś , pamiętaj zawsze po liczbie dawaj 1 ponieważ zazwyczaj sie licytuje równo np . 100.000

Gdy już mamy bucannera uzbrojić go po zęby za złoto , armaty , piraci , i pistolet aby nas nie przejeli

Jesteśmy na fazie która można nazwać złotą jesteśmy w tym stanie że można zostawiać bota seacrushera na noc i w czas do szkoły , najlepiej aby bil npc i zbieral bonusiki :)

Po nabiciu 20 mln około 3 dni licytujemy pierwsze armatki , w nocy licytujemy za 5-10mln mi się zdażało za 1 tyś . w nocy wylicytować

Pamiętaj czym lepiej wyglądajacy nick tym większa szansa wygranej , dodawajcie jakies nie przeciętne znaki i alians na końcu , zazwyczaj spesza to do licytowania :)

Mamy te 10 tyś. pereł mamy 2 opcje albo kupujemy armatke elitarną ammo albo 100 szt. mojo :)

Z bota mamy sporo mojo myślę że po 3 tygodniach uzbieramy panne , robimy ją botem pustakami :) ..

Z panamy mamy 10 tyś pereł i ok 2 mln złota , kupujemy znow albo armate ,mojo albo ammo od was to zależy

Gdy mamy 10 lvl ( pamiętaj misje z koordami rób tylko na mapkach 1-x ) szukamy bractwa z wyspą

1. ochrona

2. wiekszy zysk na mapie

3. na wyższych mapkach są lepsze npc :)

Nie wiem jak z boceniem na 5+-x bo sam mam 4 lvl i boce na 2-x

Polecam bocic na 2-4 3-4 zawsze na 4

Po wykonaniu wszystkich mapek i zdobywaniu wgl . all mamy około 40 armat elitarnych

Na misji 10 lvl dostajemy 120 kryształów :) robimy 3 talenty

I 2,5 mln za misje sporo ;p No to może czas na elitarne pokłady ? Licytujemy je 5 mln + zawsze wieczorem 01-05

Okej powiedzmy że pokłady mamy te 40 elit armatek i za złoto reszta zazwyczaj gdy bocimy mamy pakt ochronny :) więc o zatopieniu nie martwimy się

Powiedzmy że są dwa miesiąca bocenia zarobilismy okolo 500mln złota wiadomo wydaliśmy je już

Pamiętajcie nie wydajemy na śmieci ;p , Mamy okolo 80 elit armatek

Pozniej zostaje nam dalsze bocenie czym lepszy statek wiecej armatek lepszy łup i szybszy

Kilka ciekawostek

Czym dłużej na niższym lvlu tym lepiej poniewaz lepsze osoby nie mogą nas atakować :)

Gdy są eventy np. tera polecam bocenie cały czas , eventy zimowe za zabijanie botow i monsterow dostajemy punkty ktore wymieniamy na design kule armaty itp :) rok temu mialem 60 tyś pkt zyskałem 1mln kul design i 60 armat :D

Mając sporo kryształów polecam ulepszanie w jaskini pokładów elitarnych dają nam +10 meijsca na *edit* belki i piratów ;p

Dostęp do piratów jest na mapie gry , trzeba ich wwalić na pokład i wyposażyć ręcznie

Pozdrawiam ;3

9adc2b66942ff0dffh1.gif

Serwer TerraVix [survival + PvP] IP: 188.165.22.154 Port: 8110

Opublikowano

tak ale eventy są rzadko nie każdy ma chęc czekania + nie wylicytujesz armatki za niska cene 50 mln + :)

50f też można bugowac :)

9adc2b66942ff0dffh1.gif

Opublikowano

55f srednio co 3 dni jest dostepna

mozesz licytowac 50f ale jak juz chcesz za perly kupowac to lepirj poczekac na 55f

kurde co 3 dni jakoś nie wierze ja wchodze codziennie i już dawno niebył licytacji 55f -,-

Opublikowano

Tak a co? Mam 10 uszl. pokładów i uwierz mi nie mozna legalnie tam wrzucic na jeden pokład 20 armat..

MHH jest srednio raz w tyg. i wtedy mozna licyt. 55.

Opublikowano

Tak a co? Mam 10 uszl. pokładów i uwierz mi nie mozna legalnie tam wrzucic na jeden pokład 20 armat..

MHH jest srednio raz w tyg. i wtedy mozna licyt. 55.

wtf ? na pokłady nie da się dawac armat ?

+ ulepsszajac poklad elitarny w jaskini zyskujesz + 10 miejsc na *edit* belki i piratów

Moze by ktos pozytywnie skomentowal i polaikowal a nie ;p

9adc2b66942ff0dffh1.gif

Opublikowano

wklej to w google , ciekawe ze sam to napisałem ;x

"Polecam bocic na 2-4 3-4 zawsze na 4"

ehh , zle napisałem ;x

9adc2b66942ff0dffh1.gif

Opublikowano

a ja od 3 dni na notebooku puściłem bota ;p 19 mln i wciąż rośnie ;p

9adc2b66942ff0dffh1.gif

Opublikowano

oj tam oj tam , literówka

9adc2b66942ff0dffh1.gif

Opublikowano

Do fulla w trzy miechy

;)

Siemanqo , przedstawie wam mój plan na fulla . Z szczęściem w dwa miesiące do czterech miesięcy , no to zaczynamy

Po założeniu konta nie tracimy perełek ( powiem kiedy stracimy i na co )

Robimy misję dla pierwszaka wszystkie , co za czym idzie *zdobywamy* sporo bonusów

Po wbiciu 2 lvla mamy dostęp do mapek 2-x na co czekaliśmy

Kupujemy statek ( na ile nam starcza )

Zbieramy na armatki ( jak najlepsze , nie elitarne )

No to czas łupać kase od 100 tysięcy do miliona

Okeej , no to wchodzimy z rana albo wieczorkiem ( podczas czekania polecam bic kase) i licytujemy big bucannera za 101 tyś , pamiętaj zawsze po liczbie dawaj 1 ponieważ zazwyczaj sie licytuje równo np . 100.000

Gdy już mamy bucannera uzbrojić go po zęby za złoto , armaty , piraci , i pistolet aby nas nie przejeli

Jesteśmy na fazie która można nazwać złotą jesteśmy w tym stanie że można zostawiać bota seacrushera na noc i w czas do szkoły , najlepiej aby bil npc i zbieral bonusiki :)

Po nabiciu 20 mln około 3 dni licytujemy pierwsze armatki , w nocy licytujemy za 5-10mln mi się zdażało za 1 tyś . w nocy wylicytować

Pamiętaj czym lepiej wyglądajacy nick tym większa szansa wygranej , dodawajcie jakies nie przeciętne znaki i alians na końcu , zazwyczaj spesza to do licytowania :)

Mamy te 10 tyś. pereł mamy 2 opcje albo kupujemy armatke elitarną ammo albo 1000 szt. mojo :)

Z bota mamy sporo mojo myślę że po 3 tygodniach uzbieramy panne , robimy ją botem pustakami :) ..

Z panamy mamy 10 tyś pereł i ok 2 mln złota , kupujemy znow albo armate ,mojo albo ammo od was to zależy

Gdy mamy 10 lvl ( pamiętaj misje z koordami rób tylko na mapkach 1-x ) szukamy bractwa z wyspą

1. ochrona

2. wiekszy zysk na mapie

3. na wyższych mapkach są lepsze npc :)

Nie wiem jak z boceniem na 5+-x bo sam mam 4 lvl i boce na 2-x

Polecam bocic na 2-4 3-4 zawsze na 4

Po wykonaniu wszystkich mapek i zdobywaniu wgl . all mamy około 40 armat elitarnych

Na misji 10 lvl dostajemy 120 kryształów :) robimy 3 talenty

I 2,5 mln za misje sporo ;p No to może czas na elitarne pokłady ? Licytujemy je 5 mln + zawsze wieczorem 01-05

Okej powiedzmy że pokłady mamy te 40 elit armatek i za złoto reszta zazwyczaj gdy bocimy mamy pakt ochronny :) więc o zatopieniu nie martwimy się

Powiedzmy że są dwa miesiąca bocenia zarobilismy okolo 500mln złota wiadomo wydaliśmy je już

Pamiętajcie nie wydajemy na śmieci ;p , Mamy okolo 80 elit armatek

Pozniej zostaje nam dalsze bocenie czym lepszy statek wiecej armatek lepszy łup i szybszy

Kilka ciekawostek

Czym dłużej na niższym lvlu tym lepiej poniewaz lepsze osoby nie mogą nas atakować :)

Gdy są eventy np. tera polecam bocenie cały czas , eventy zimowe za zabijanie botow i monsterow dostajemy punkty ktore wymieniamy na design kule armaty itp :) rok temu mialem 60 tyś pkt zyskałem 1mln kul design i 60 armat :D

Mając sporo kryształów polecam ulepszanie w jaskini pokładów elitarnych dają nam +10 meijsca na *edit* belki i piratów ;p

Pozdrawiam ;3

ładnie, ale wieeele błędów...

za 10 tys pereł jest 100 mojo, panne ułożysz wrzucając po 1 mojo po średnio 2 dniach bocenia, puszczanie bota na mapach 2x to strata czasu, nie ma wraków, jest dużo słabych graczy, uszlachetnianie pokładów jest nieopłacalne na początek, nie licytuje się armat na początku, tylko pokłady elitarne, bez sensu kupować statek za złoto, o ile pamiętam trzymając perły można szybko zacząć od little bucaniera :D

mógłbym tak wymieniać i wymieniać, ale na razie skończe

Od kiedy seafight to "darmowa gra"?

1351367797-U729951.jpg

Opublikowano

Lipny ten Twój pomysł na fula w 4 miesiące i to jeszcze z 50-cio funtówek. Ja osobiście wychodze z założenia, iż lepiej się przyłożyć i od razu uzbierać na admiralskie. Jest troche pracy ale się opłaca i znalazłem na to sposób, monotonny lecz skuteczny (nie ma mowy o bugowaniu armat)ale nie wyjawie, bo każdy pojdzie w moje ślady... :D Kiedyś była okazja zbugowania armat, 60 na 5 lvl , admiralskich, 55... ale było i się niestety nie skorzystało :P Pamiętaj że najbardziej istotną sprawą to są właśnie armaty!!

Opublikowano

Piratmały jeżeli chcesz to zrób swoj temat i napisz " do fulla w cały rok " :)

ładnie, ale wieeele błędów...

za 10 tys pereł jest 100 mojo, panne ułożysz wrzucając po 1 mojo po średnio 2 dniach bocenia, puszczanie bota na mapach 2x to strata czasu, nie ma wraków, jest dużo słabych graczy, uszlachetnianie pokładów jest nieopłacalne na początek, nie licytuje się armat na początku, tylko pokłady elitarne, bez sensu kupować statek za złoto, o ile pamiętam trzymając perły można szybko zacząć od little bucaniera :D

mógłbym tak wymieniać i wymieniać, ale na razie skończe

Prosze wymieniaj ;) chodzi o to aby dopracowac poradnik

little bucanera nikt nawet nie licytuje, go się wygrywa na aukcjach po 100 max 10 tysi.

ulepszenie pokładów daje więcej belek co = większa prędkość przy zatopieniu jak i na morzu , opłacalne przy zbieraniu bonusików

9adc2b66942ff0dffh1.gif

Opublikowano

jak bonusiki zbierasz, to i tak się repa statek, więc to raczej bez znaczenia, a siła strzału poprzez zwiększenie liczby armat dużo daje.

nie napisałeś też o punktach bitwy, kasztelach, oraz voodo które wg. mnie są bardzo istotne.

weź pod uwagę również załogę, kanonier 5% szans na celniejszą salwę, szaman voodo daje tak jakby dodatkowe HP i również przydaje się w pergaminach,

loter bardzo zwiększa prędkość statku, tego też nie ma, a i to z pozostaniem na niskich lvl nie jest dobrym pomysłem, bo chyba żadne bractwo nie przyjmie gracza grającego od 4 mies. z 4 lvl :D

Od kiedy seafight to "darmowa gra"?

1351367797-U729951.jpg

Opublikowano

Lipny ten Twój pomysł na fula w 4 miesiące i to jeszcze z 50-cio funtówek. Ja osobiście wychodze z założenia, iż lepiej się przyłożyć i od razu uzbierać na admiralskie. Jest troche pracy ale się opłaca i znalazłem na to sposób, monotonny lecz skuteczny (nie ma mowy o bugowaniu armat)ale nie wyjawie, bo każdy pojdzie w moje ślady... :D Kiedyś była okazja zbugowania armat, 60 na 5 lvl , admiralskich, 55... ale było i się niestety nie skorzystało :P Pamiętaj że najbardziej istotną sprawą to są właśnie armaty!!

jeśli nie masz zamiaru z nami się niczym dzielić to po co wchodzisz na to forum? jak jesteś taki dobry to po co ci bugi? wejdź sobie na oficjalne forum seafighta bp i tam sobie dyskutuj

Opublikowano

jak bonusiki zbierasz, to i tak się repa statek, więc to raczej bez znaczenia, a siła strzału poprzez zwiększenie liczby armat dużo daje.

nie napisałeś też o punktach bitwy, kasztelach, oraz voodo które wg. mnie są bardzo istotne.

weź pod uwagę również załogę, kanonier 5% szans na celniejszą salwę, szaman voodo daje tak jakby dodatkowe HP i również przydaje się w pergaminach,

loter bardzo zwiększa prędkość statku, tego też nie ma, a i to z pozostaniem na niskich lvl nie jest dobrym pomysłem, bo chyba żadne bractwo nie przyjmie gracza grającego od 4 mies. z 4 lvl :D

Celne uwagi :)

Co do załogi myślę że nie będzie problemu za wylicytowaniem jej 5k za typka i masz cały skład .

myślę że voodoo na mapkach 2-x można sb odpuścic , lecz podczas pergaminów jest obowiązkowy ( można go kupić za 2 mln lub elitarnego za 15k perełek )

punkty bitwy rosną poprzez strzelanie z kul elitarnych z multi plikatorem x1 albo x2 , z kul naprawiających czy jak one tam sie nazywają można nimi tylko strzelac specjalnymi armatami które znajdują się u kupca i na bazarku .. Alojzy napisałem że jest jak najlepiej pozostać na niskim lvlu jak najdłużej nikt nie mówił że trzeba być ciągle na nim ;p w 3 dni można wbić do 10 lvla z 5 spokojnie ..

Potrzebujesz pd ? polataj po mapce i szukaj mięsa po ośmiornicach ( zapomniałem jak one sie nazywają ) ;p

jeden owy bonusik daje od 1k do 2k pd , zazwyczaj po rogach mapy i ich bokach , o kasztelach nic nie napiszę ponieważ nigdy ich nei rozbudowywałem procz miejsc dla wioślarzy , za dużo kosztują ..

9adc2b66942ff0dffh1.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...