Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mapa bez Diamentu?

PowerIsHere

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ; )

Chciałem się zapytać czy możliwe jest to, że wygenerowała mi się mapa bez diamentu? Gram na moim serwerze już około 3 tygodni... Trochę tam pobudowałem, po jaskiniach chodziłem dobre przynajmniej 8 godzin... W eq mam 38 szmaragdu a diamentów zero, a moi kumple po około 15... Więc teraz:

1. Czy to jest możliwe, że nie ma diamentu na wygenerowanej mapie?

2.Jeśli tak czy można to zmienić nie usuwając aktualnej mapy (jest już tam trochę pobudowane i szkoda)

3. Czy mógłby ktoś kto ma X ray'a sprawdzić czy jest ten diament u mnie na mapie (Mam problem z mod loaderem i nie moge zadnego moda zainstalować ; )

Z góry dziękuje ; )

GG:2750147

Gość SynekMTG
Opublikowano

1. Nie, zawsze muszą być diamenty.

2. Nie.

3. Ściągnij sobie nodusa.

Może po prostu kopiesz za wysoko? Kop na wysokości 9-10

Opublikowano

1. nie!

2. odp na 1.

3. do x'ray nie trzeba mod loadera (nie jestem pewny czy na tej wersji tak jest :D)

Wgl. Nie ma możliwości aby nie było diamentu... poprostu masz taką mapę, ale diament napewno jest!

Opublikowano

Jest to możliwe, ale pragnę zauważyć ,że mapa ciągle się generuje i na nowo wygenerowanym terenie powinieneś znaleźć diamenty.

Nie możliwością jest nie wygenerowanie się ani jednej rudy diamentu na prawie nie kończącej się mapie(generuje ona się do 30.000.000 klocków od spawna, potem zaczyna się wielkie może i wielkie lagi)

wiec wystarczy poszukać i na pewno znajdziesz :) Jak nie to pobierz Nodusa ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...