Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Dysk HDD

Flap

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich przeglądających temat, na święta zmieniam MOBO na ga-970-ud mój dysk jest na ATA, a jak wiadomo mi ta płyta nie ma załącza dla ATA i muszę zakupić jakiś dysk SATA, ale nie w tym rzecz.

Jest możliwość przeniesienia danych z dysku którego mam aktualnie na tego którego zamierzam kupić?

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Masz złącze SATA na obecnej płycie ? Jak tak to podpinasz i zgrywasz dane jak na pena (sam tak robiłem)

Jak mam zgrać? Może jakoś prościej to wytłumacz xD

BTW

Coś takiego mogło by być?

http://allegro.pl/hdd-dysk-twardy-seagate-250gb-sata-7200rpm-okazja-i2836111805.html

SATA II, 7200 RPM

Akurat dla mnie, bo mi 250Gb starczy (aktualnie tyle mam i nie jest źle xD )

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Może być bo tani (chyba wietrzenie magazynów)

Zgrywasz po ludzku, pojawiają Ci się dyski w moim komputerze (chociaż moim zdaniem pierw musisz system zainstalować bo przecież partycji nie ma)

Opublikowano

Może być bo tani (chyba wietrzenie magazynów)

Zgrywasz po ludzku, pojawiają Ci się dyski w moim komputerze (chociaż moim zdaniem pierw musisz system zainstalować bo przecież partycji nie ma)

Czyli najpierw podłączyć ten nowy co kupie(SATA) i zrobić partycje, zainstalować OS i potem podłączyć ten stary(ATA)?

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Ta, tak najprościej. Pamiętam jak siódemke wgrywałem to kablami od nagrywarki podłączałem dysk od lapka mamy żeby zgrać parę instalek :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...