Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] bfplay4free error

TEQ213

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam problem z bf play4free wczoraj chciałem pobrać bf'a pobiera mi się wszystko cacy a tu nagle error klikam ok i launcher się wyłancza

proszę o szybką odp. z góry dzięki

ps. problem się zaczął od tego że musiałem zrobić reinstall gry myślałem że to pomoże ale jak chciałem zainstalować to własnie wyskakiwał error

a i jeszcze coś teraz sprawdziłem i bfh też nie chce mi się pobrać tylko tak odrazu wyskakuje błąd

oto ten error

link: http://www.fotoload....d09d7144ee67153

teraz wyskakuje taki błąd

link: http://www.fotoload.pl/index.php?id=0a78291bde8ea01c945d09d7144ee67153

• Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A co to za error bo to może być przez wszystko.

coś z plikami jak zaczne od nowa pobierać to napisze co dokładnie a tak po za tym to pobieram juz od 4 dni :)
Opublikowano

To usuń wszystko co.związane z bf i przeczyść kompa ccleanerem i powinno być ok.

juz tak robiłem i nic
Opublikowano

ma ktoś jeszcze jakieś pomysły ???? a jak by ktoś chcial mi zaproponować format to nie moge go zrobić bo mam za dużo cenych plików

Opublikowano

Z tego, co jest w tym błędzie napisane to po mojemu zostały jeszcze jakieś pliki z BF'a.

Z tego, co jest w tym błędzie napisane to po mojemu zostały jeszcze jakieś pliki z BF'a.

ale jakie z moje dukumenty wszystko usunołem z dysku też chyba że w systemie ale ja nie chce tam grzebać

no nic czeka mnie format :(.......

ale jeden jest problem NIE UMIEM :D

Opublikowano

Jest jeszcze program IObit Uninstaller i tam przy deinstalacji jest opcja wyszukania i usunięcia pozostałych plików, tyle że prawdopodobnie program nie wykryje BF'a jeżeli usunąłeś prawie wszystko. Napisz może do Googlusa, powinien pomóc.

Możliwe, że Easy ma przeciążone serwery od ściągania, albo coś spowalnia Ci łącze, np. torrenty, ale wątpię.

EDIT:

Ktoś na forum BF'a miał podobny problem. Oto co zrobił:

- wszedł do Program Files

- utworzył folder EA Games

- w nim inny folder - Battlefield Play4Free

- przy ściąganiu gry, kiedy instalator pyta, gdzie zapisać grę, wybrał utworzony przez siebie folder Battlefield Play4Free.

Jemu pomogło, ale komuś innemu już nie. Spróbuj, ale nic nie obiecuję.

Jeżeli nie działa, usuń przeglądarkę razem z dodatkami, potem ściągnij i odpal jako administrator. Przed tym wyłącz firewalle, antywirusy itp.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Jest jeszcze program IObit Uninstaller i tam przy deinstalacji jest opcja wyszukania i usunięcia pozostałych plików, tyle że prawdopodobnie program nie wykryje BF'a jeżeli usunąłeś prawie wszystko. Napisz może do Googlusa, powinien pomóc.

Możliwe, że Easy ma przeciążone serwery od ściągania, albo coś spowalnia Ci łącze, np. torrenty, ale wątpię.

spróbuje jeszcze na inny dysk ale wątpię żeby to pomogło :) a i napisałem do Googlusa czekam na odp :)
Opublikowano

Możesz spróbować przerzucić na pendrive'ie od znajomego, jeśli jest taka możliwość. Po tym musisz dać wpisy do rejestru. Jak to zrobić?

Dla Windows 32 bit

Wklej do notatnika to:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Electronic Arts\EA Games\Battlefield Play4Free]
"Installation Dir"="C:\\Program Files\\EA Games\\Battlefield Play4Free"
"Language"="EN"

Zapisz jako bfp4f.reg

Następnie dodaj do rejestru przez dwukrotne kliknięcie.

Dla Windows 64 bit

Tak samo, ale skopiuj to:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Electronic Arts\EA Games\Battlefield Play4Free]
"Installation Dir"=C:\\Program Files\\EA Games\\Battlefield Play4Free"
"Language"="EN"

Nic innego chyba nie wymyślę, ale próbowałem pomóc :)

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Możesz spróbować przerzucić na pendrive'ie od znajomego, jeśli jest taka możliwość. Po tym musisz dać wpisy do rejestru. Jak to zrobić?

Dla Windows 32 bit

Wklej do notatnika to:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Electronic Arts\EA Games\Battlefield Play4Free]
"Installation Dir"="C:\\Program Files\\EA Games\\Battlefield Play4Free"
"Language"="EN"

Zapisz jako bfp4f.reg

Następnie dodaj do rejestru przez dwukrotne kliknięcie.

Dla Windows 64 bit

Tak samo, ale skopiuj to:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Electronic Arts\EA Games\Battlefield Play4Free]
"Installation Dir"=C:\\Program Files\\EA Games\\Battlefield Play4Free"
"Language"="EN"

Nic innego chyba nie wymyślę, ale próbowałem pomóc :)

spróbuje ale nie wiem ile ta gra zajmuje gb może ktoś mi napisać ???
Opublikowano

spróbuje ale nie wiem ile ta gra zajmuje gb może ktoś mi napisać ???

edit

próbowałem pobrać u brata ale znowu jakiś błąd

Opublikowano

Problemem są jakieś stare pliki bądź programy działające w tle. Wyłącz gg, skype czy inne śmieci. Drugą rzeczą jest wyczyszczenie folderu TEMP.

Start -> Uruchom -> %TEMP% i usuń całą zawartość.

Opublikowano

Problemem są jakieś stare pliki bądź programy działające w tle. Wyłącz gg, skype czy inne śmieci. Drugą rzeczą jest wyczyszczenie folderu TEMP.

nie mogę usunąć kilku plików ponieważ są one otwarte w "Eksplorator Windows"
Opublikowano

Googlus możesz mi podać swój nick na bfplay4free??
Opublikowano

Czyli działa ? Swoje konta EA oddałem, nie gram już.

nie wiem , na razie pobieram około 10/15 %

napisze jutro czy działa

EDIT

nie działa znowu ten sam błąd :(

Opublikowano

A za każdym razem błąd wyskakuje w tym samym miejscu, czy przesuwa się coraz dalej? Jeżeli to drugie, to musisz cierpliwie próbować i w końcu się powinno udać. Czytałem na forum i niektórzy tak mieli.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

A za każdym razem błąd wyskakuje w tym samym miejscu, czy przesuwa się coraz dalej? Jeżeli to drugie, to musisz cierpliwie próbować i w końcu się powinno udać. Czytałem na forum i niektórzy tak mieli.

za pierwszym razem wyskoczył może 10 % a teraz zobaczymy a wcześniejszy błąd wyskakiwał rożnie nawet jak miałem około 70/80 %

kiedyś tak miałem i po zaktualizowaniu PB wszystko działa :)

spróbuj :]

możesz mi podać link do pb???
Opublikowano

Spróbuj ściągnąć grę z tego linka

https://battlefield.play4free.com/en/playnow

Jeśli nie działa, spróbuj:

Try again after temporarily disabling your Firewall and Antivirus.
If the download works, turn them back on when the download is complete.
Shut down any unnecessary background processes that may use bandwidth.
Other downloads, ICQ, other web browsers, etc...

Jeśli nie pomoże, spróbuj:

Look if you have a tempPatch directory in your game directory. If yes, delete it and refresh the playnow page... should be updating fine...

Jeśli nie pomoże, wejdź w mozillę>Narzędzia>Opcje>Bezpieczeństwo>Wyjątki i dodaj "battlefield.play4free.com/" Po czym wyczyść ciasteczka, wejdź przez ten link na stronę i pobierz

Kończą mi się pomysły, ale możesz spróbować założyć nowe konto administracyjne na komputerze i spróbować z nowego konta ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...