Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Lecą Like - Command Block

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cześć, potrzebuje pomocy mianowicie z command blokiem, zbudowałem na serwerze ogromny mechanizm, podłączony pod command block, po kliknieciu przycisku jeden z 40 command blockow sie wlacza, lecz problem jest w tym, jak zrobic aby pisalo wiadomosc graczowi ktory go kiknał, komendy na najblizszego gracza nie pasuja, mechanizm jest rozlegly ;/ dotychczasowa komenda ktorej uzywam w command blocku

tell @p Tekst

ma robić tak, aby który gracz kliknie przycisk, ten np cos dostaje itp.. a nie ze najblizszego gracza wybiera, nie tego co kliknal. za kazda przydatna odpowiedz lecą LIke :)

Opublikowano

say, ktory pisze na caly serwer? myśl człowieku, to jest komenda którą używa essentials np [server]: Witamy

A ja chce zeby do jednego gracza to szlo, nawet nie zrozumiales pytania

Opublikowano

jak napisziesz say @p tekst to pisze tylko któremu klikną guzik jak się nie znasz to cicho -.-

nie ma takiego jak tell w comammdblocku "-"

A myślisz zczego wzieli tą komende ? z essentials tell nie ma takiego czegoś ta komenda jest w mChatsuite

Opublikowano

tak jak napisałem, jest to ogromny mechanizm, służy on do teleportowania graczy, więc jeśli jeden gracz nacisnie tepnie kilku, tak nie może być, zresztą command block jest po 2 stronie mechanizmu...

może jest jakiś plugin który używa komend np

tell %player% wiadomosc

i innymi komendami tego rodzaju, zalezy mi na takiej komendzie do teleportacji, wiem jaka to komenda, ale potrzebny bd chyba jakis plugin.

co do tego mechanizmu, jest 30 lokalizacji, maszyna losuje jeden z command blockow, ale nie da sie zrobic tego ze, ten gracz ktory kliknie, automatycznie tylko on dostaje tego tp.

znacie może jakieś pluginy które zastapily by command blocka,

np

tell %player% Witam

lub

tp %player% -x -z -y

ten plugin musi dac sie podpiąć pod redstona ; p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...