Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Komputer pod GW2

MikeCandys

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Czy moglibyście mi złożyć komputer pod GW2,aby oczywiście chodził na ultra bez żadnych zcinek. Budżet 1500zł.

Co potrzebne/Co mam

Procesor/Pentium? Dual Core 2.60GHz

Płyta główna/P43-ES3G

Pamięć RAM/2GB Ram

Dysk twardy/

Karta graficzna/NVIDIA GeForce 9600GT

Zasilacz/450V nie pamiętam jaka firma nie chce mi się rozkręcać kompa :D

Jeżeli za mała kwota możecie dać ważniejsze części,a inne na potem,oczywiście aby się komp nie spalił ^^

P.S nie wiedziałem gdzie napisać temat w pogaduszkach nie ma już poddziału komputery. xxx a jednak jest niżej no cóż.

logo1.png
Opublikowano

DOkup tu 2 gb Ram :D :D

I karte gracziną jakąś " DOBRĄ " i powinno śmigać.

Nie dbam co myślisz o mnie, co jest ci niewygodne
Jebię zdania postronne, to zapamiętaj..
Czy słucha mnie ten koleś z emo grzywką na czole
Dla mnie już dawno poległ, to zapamiętaj..
Że mówisz do mnie ziomie, gdy w środku ciśniesz po mnie

Opublikowano

CPU:

i5 2500k + SilnentiumPC Fortis HE1225 OC 4.0-4.6(tym większy, tym mniejsza żywotność procesora, dużo osób robi 4.6 stabilne) aktualnie niepotrzebne kręcenie, wystarczy TURBO

GPU:

HD6870 (z ubersampling - na chwilę obecną starczy, ale należy spodziewać się małych ulepszeń w niedalekiej przyszłości i wtedy może zabraknąć te 10% mocy), HD6950(z samplingiem), optymalnie HD7850 lub Geforce 560Ti

MOBO:

Asrock p67 pro 3(b3)

OBUDOWA:

Coolermaster ELite 331 lub 430, SilentiumPC brutus 410 Pure Black lub 430 lub lepszy

ZASILACZ:

550w Ocz ZS lub XFX core 550w

Dysk twardy :

Celujmy w WD Caviara Black lub SSD Ocz agility 3 lub vertex 4 lub Samsunga (system+gra) polecam 128 lub 90gb, lub coś z tej półki

RAM:

8GB RAM - nie ma znaczenia czy 1333mhz czy 1600mhz dlatego wybieramy to co tańsze, niedługo wychodzą DDR4 itd. także kupowanie czegoś na wyrost jest głupotą, ponieważ i tak będzie trzeba za kilka lat wymieć komputer.

Są to wymagania do gry na stabilnych fps na full hd ultra :)

"The only person you should try to be better than is the person you were yesterday."

Opublikowano

@up Umiesz czytać? 1500 zł.

31575197832728931761.jpg

Gram tylko na serwerach premium pod nickiem kajsks. Jeśli widziałeś mnie na serwerze no-premium to nie byłem ja i ktoś się pode mnie podszywał! I na modcraft! ;P

exMPC Media Team | Pomocnik Minecraft | Gracz WoW

Moja paczka modów:

http://www.mpcforum.pl/topic/793874-dlkajcraft-v10-czyli-paczka-modyfikacji/

Opublikowano

To była tylko informacja, jakie wymagania są minimalne aby gra chodziło na ultra. Twój post nie wnosi nic do tematu, i za chwilę się zacznie flamewar...

Opublikowano

przydała by się płyta główna... Wtedy bym wiedział czy części będą kompatyiblne...

Już szukam części...

Patrzyłem przez Everesta i nie wykrywa płyty głównej piszę Nieznane. ;p

A z procesoru nie może być AMD? tańszy,a na pewno nie taki gorszy.

logo1.png
Opublikowano

Spróbuj CPU-z mi zawsze znajdował wszystkie komponenty, więc tobie Mainboard'a też powinien znaleźć;p

"The only person you should try to be better than is the person you were yesterday."

Opublikowano

Minimum

• Operating System: Windows? XP/2000
    • Processor: Intel? Pentium III 800 Mhz or equivalent
    • Memory: 256 MB RAM
    • Hard Disk Space: 3.6 GB Available HDD Space
    • Video Card: ATI? Radeon 8500 or NVIDIA? GeForce 3 or 4 MX Series Video Card with 32MB of VRAM
    • Sound: 16-bit Sound Card
    • Network Connection: Game requires access to Internet. Player is responsible for all applicable Internet fees.

Recommended

• Operating System: Windows? XP/2000
    • Processor: Intel? Pentium III 1 Ghz or equivalent
    • Memory: 512 MB RAM
    • Hard Disk Space: 3.6 GB Available HDD Space
    • Video Card: ATI? Radeon 9000 or NVIDIA? GeForce 4 Ti Series Video Card with 64MB of VRAM
    • Sound: 16-bit Sound Card
    • Network Connection: Game requires access to Internet. Player is responsible for all applicable Internet fees.

Tutaj masz wymagania. Jezeli dalej nie bedziesz wiedzial jakogo kompa skladac pisz mi na pw. nie bede tutaj sie rozpisywal :f

Opublikowano

Witam.Czy moglibyście mi złożyć komputer pod GW2

@UP coś nie jasno jest w tym poście chodzi mi o części z aukcji.

@REFFFFF

logo1.png
Opublikowano

@UP coś nie jasno jest w tym poście chodzi mi o części z aukcji.

@REFFFFF

No to zapraszamy na allegro i trzeba szukać okazji ^^

Jeśli nie ma to jakim cudem procki po 3k schodzą za 0.8k ? :F

Opublikowano

z reguły gry śieciowe mają bardzo małe wyamagani a więc nawet do tej gry możesz kupić gotowca z 2GB Ram proc 2.80 i git

Opublikowano

z reguły gry śieciowe mają bardzo małe wyamagani a więc nawet do tej gry możesz kupić gotowca z 2GB Ram proc 2.80 i git

gówno wiesz.

GW2 ma duże wymagania pod względem procka i grafy mam lapka 6 gb ramu i3 i karte 1 czy tam 2 gb i na high nie pogram na medium sa problemy nie wprowadzaj innych w blad synu

Opublikowano

gówno wiesz.

GW2 ma duże wymagania pod względem procka i grafy mam lapka 6 gb ramu i3 i karte 1 czy tam 2 gb i na high nie pogram na medium sa problemy nie wprowadzaj innych w blad synu

Wiesz, ja mam komputer 2 gb ramu, procek nawet słabszy, kartę mam Nvidie GeForce 8600 i mi śmiga. Więc wychodzi na to, że to Ty wprowadzasz ludzi w błąd...

Opublikowano

Mam Ci podać ssa, że nie jest grafa jak w metinie? Daj spokój już. Mówię z własnych doświadczeń, że da się grać na takim komputerze...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...