Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer.

SpongeBob .

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym kupić komputer , mam do przeznaczenia ok.1500 zł Aktualnie mam :

Procesor: AMD Athlon? 64 X2 Dual Core Processor 3600+ , MMX , 3DNow (2 CPUs)

Płyta Główna: Nieznana ( ._. )

Pamięć RAM: 1 GB

Dysk Twardy: ID: ST3250820AS (Pewnie nie o to chodzilo)

Karta Graficzna: NVIDA GeForce 7600 GT

Nagrywarka:<Nie wiem>

Obudowa: <Nie mam pojęcia.>

Zasilacz:<Nie Wiem>

Monitor: xxx

Nie chcę monitora , myszki etc.

Zaraz dodam resztę... Co prawda nie wiem czy jest w ogóle sens , bo jest to już stary komputer...

@ Nie mogę więcej informacji znaleźć...

Ps. Pewnie i tak nic się nie przyda....

Opublikowano

Według mnie oba te zestawy do 1100 zł są biedne. Za 1100 zł możesz sobie złożyć komputer dużo wydajniejszy (wg. mnie). Procesor AMD APU (5600k albo 5800k). One mają zaintegrowane grafiki Radeona. 5800k ma 7660D. Można je połączyć w crossfire z drugą grafiką Radka. Zasilacz np. be quiet'a albo SilentiumPC. Jakaś płyta główna socket fm2 z wejściem PCI i pamięci ram (najlepiej o taktowaniu 1866MHz, ale nawet na 1333MHz dobrze pracuje). I za taki zestaw zapłacisz około 1000 zł (w zależności od tego jaką weźmiesz płytę główną i zasilacz), a będzie on dużo lepszy aniżeli te podane w spisie. I do tego możesz go z czasem rozbudować. No i + dysk i obudowa, ale to są niewielkie koszta.

Opublikowano

1100 zł i APU 5800k ? Powaliło ? Ten procesor kosztuje 700 zł a płyta do niego 200, to pokrywa prawie cały budżet. Dolicz 200 zasilacz, 150 buda, 200 RAM, 300 dysk, wychodzi prawie 2 tysiące złotych a mamy lekko ponad tysiąc.

Za 1100 zł można mieć dość wydajnego G860 + HD4850 co nie jest złym zestawem.

Zastosuj się do wzoru to Ci pomogę.

Opublikowano

Boże... Po to jest ten wzór żebyś się zastosował ! Masz 1h inaczej temat zostanie usunięty. Musisz podzespoły wszystkie podać. Może coś się przyda i nie trzeba będzie kasy tracić.

Opublikowano

Po to jest Refulamin w którym jest napisane jak sprawdzić wszystkie podzsepoły w tym zasilacz który jest niezbędny.

Myślisz, że po co pisałem regulamin i wzór?

1372333810-U137250.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...