Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Kiedy ładować telefon?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie piszcie, że jak będzie miała 0% to wtedy podłączyć do ładowarki, bo jak zrobie tak 3 razy (a zazwyczaj ładuje baterie do 100 % ) to będzie formatowanie, a formatować tych nowszych smartfonów z baterią Li-on (czy jakoś tak) nie można. Więc kiedy ładować najlepiej baterie? Jak będzie miała 5 %? A coś się stanie jak będę ładował baterie gdy będzie miała 30 %?

Czy przed ładowaniem smartfona mam go resetować?

Opublikowano

Ja ładuje swoj telefon jak ma okolo 10-15% i wytrzymalosc baterii jest taka samo od poczatku. A co do resetowania mysle ze jest to zbedne

Opublikowano

smartfony kiedy tylko chcesz, nowsze maja juz baterie LiPo

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

To są najnowsze smartfony, tam po rozładowaniu telefonu wymienia się baterię na nową.

5lwgh1.png

Pamiętaj, najważniejszy jest szacunek do drugiego człowieka!

Opublikowano

chodzi mu o baterie litowo-polimerowa które są bardziej wytrzymałe od litowo-polimerowych

jakoś nigdy nie miałem problemów z bateria, ładuję najczęściej jak usłyszę powiadomienie że bateria na wyczerpaniu, 15% - 20%

nic się nie stanie jak będziesz ładował przy 30% możesz ładować baterię praktycznie kiedy chcesz

819531478353821175209.gif

Pomocnik
Opublikowano

Ja swój ładuję zawsze w nocy i jest dobrze i wygodnie bo w końcu wtedy śpię ;d. Ale jak nie w nocy to ładuję gdy jest 20% około. Niestety mam źle sformatowaną baterię i wytrzymuje bodajze max 4dni bez używania , a jak internet włączę to max 4h ;D

sygnary.jpg
Opublikowano

@up niby jak możesz mieć źle sformatowaną baterie? Bateri się nie formatuje, czytałem na forum androida.

Ja ładuje zawsze jak wracam ze szkoły. Ale ładuj ok 5-10% chociaż może być słabsza potem.

Czemu słabsza?

@edit Słyszałem, że raz na jakiś czas warto zrestartować smartfona. To prawda?

@edit 2 Może to dziwnie zabrzmi, ale jak wyłączyć gry, aplikacje itp gdy nie ma przycisku exit. Wejść do menedzera zadań i zamknąć tam?

W menadzerze zadań można wyczyścić pamięć ram, a po co to?

Opublikowano

Ja swój telefon ładuje jak jest poniżej 10%, gdy naładuje się do 100% to ładuje jeszcze przez 15~20 min i dopiero wtedy odłączam ;)

Opublikowano

Ja swój telefon ładuje jak jest poniżej 10%, gdy naładuje się do 100% to ładuje jeszcze przez 15~20 min i dopiero wtedy odłączam ;)

A czemu wtedy ładujesz jeszcze przez 15-20 minut? CO to daje.

Mam pytanie -

Czy jak się ładuje np. 12h i bateria ma te 100 %, ale mimo tego jest ładowana przez dłuższy okres, to może się coś stac?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...