Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Maple Story Server - Cały Sekret.

Aciek666

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja w tym Modify Security Settings żadnego hasła nie wpisywałem... poprostu odznaczałem to.. Ale nawet jak wpisałem(chciałem sprawdzić) to hasło to nadal występował ten błąd... <_<

• Odpowiedzi 76
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja juz poroblem rozwiązałem może ci pomoge

Wchodzisz w VC++ szukasz tam gdzie masz server zapisany wchodzi w domyśle Mapleserver/MapleStoryServer/MySQLM.cpp i wyszukujesz tam:

if(!mysql_real_connect(&maple_db, "localhost", "root", "", "maplestory", 3306, NULL, 0)){

* Zmień po tym jakikolwiek info w Bazie Danych. (Puste "" po "root" jest hasłem).

* Po zmianie naciśnij File -> Save.

* Potem , odbuduj

Znalazlem to w temacie :

http://www.mpcforum.pl/index.php?showtopic...amp;#entry50842

lol'ka powodzenia

Opublikowano

Kurcze. ;/ Chętnie bym to przetestował ale w VC++ nie mam takiego folderu jak Source Files wiesz co z tym zrobić?

odinstalowywałem już VC++ i nic nie dało

Opublikowano

Simpson to samo próbował normalnie.

Musisz przez Hamachi.

Ludzi chcących poprawić sobie nastrój można podzielić na dwie kategorie. Niektórzy szukają kogoś bardziej zdołowanego od nich, by samemu poczuć się lepiej. Inni kierują wzrok ku czemuś ogromnemu, by sobie uświadomić, że ich problemy są bez znaczenia. ~ Madao

Malzahar, Thresh, Klinika pytań oczywistych

Opublikowano

Probowalem przez hamachi kolega sie podlacza ale jak wybiera postac to mu wyjebuje na pulpit i pisze ze server check ;s ale slyszalem ze jest jakis bug z laczeniem stestuje na innym repacku.

zawsze jak robie build to mam jakies errory:

------ Build started: Project: MapleStoryServer, Configuration: Release Win32 ------

Compiling...

LoginPacket.cpp

Linking...

Generating code

c:\users\almin\desktop\e2\maplestoryserver\plasticsurgery.cpp(135) : warning C4700: uninitialized local variable 'eyes' used

Finished generating code

decoder.lib(Decoder.obj) : warning LNK4099: PDB 'vc90.pdb' was not found with '..\release\decoder.lib' or at 'c:\Documents and Settings\Xp\Pulpit\KPackv9.2\Release\vc90.pdb'; linking object as if no debug info

connection.lib(Acceptor.obj) : warning LNK4099: PDB 'vc90.pdb' was not found with '..\release\connection.lib' or at 'c:\Documents and Settings\Xp\Pulpit\KPackv9.2\Release\vc90.pdb'; linking object as if no debug info

decoder.lib(MapleEncryption.obj) : warning LNK4099: PDB 'vc90.pdb' was not found with '..\release\decoder.lib' or at 'c:\Documents and Settings\Xp\Pulpit\KPackv9.2\Release\vc90.pdb'; linking object as if no debug info

connection.lib(Selector.obj) : warning LNK4099: PDB 'vc90.pdb' was not found with '..\release\connection.lib' or at 'c:\Documents and Settings\Xp\Pulpit\KPackv9.2\Release\vc90.pdb'; linking object as if no debug info

decoder.lib(AESEncryption.obj) : warning LNK4099: PDB 'vc90.pdb' was not found with '..\release\decoder.lib' or at 'c:\Documents and Settings\Xp\Pulpit\KPackv9.2\Release\vc90.pdb'; linking object as if no debug info

connection.lib(PacketHandler.obj) : warning LNK4099: PDB 'vc90.pdb' was not found with '..\release\connection.lib' or at 'c:\Documents and Settings\Xp\Pulpit\KPackv9.2\Release\vc90.pdb'; linking object as if no debug info

Embedding manifest...

Build log was saved at "file://c:\Documents and Settings\Xp\Pulpit\KPackv9.2\MapleStoryServer\Release\BuildLog.htm"

MapleStoryServer - 0 error(s), 7 warning(s)

========== Build: 1 succeeded, 0 failed, 2 up-to-date, 0 skipped ==========

ten build robilem na repacku kriticala v9 ;o z regazone sciagnolem xD

@Edit

Zaj*****y kritic v9 xDD

Opublikowano

A zmieniłeś IP Hamachi w Loginpacket.cpp? I podmieniłeś pliki hę?

Robisz tak:

Otwierasz hamachi, spisujesz IP Hamachi do Loginpacket.cpp. Potem robisz "Build".

Wszystko Ci się kompiluje, masz to w folderze "Relase", kopiujesz te 4 pliki i je wklejasz do folderu "MapleStoryServer".

Odnośnie tych błędów, to nic się nie dzieje. Jakby coś innego pisało to tak.

Jeśli masz pliki .exe w folderze "Relase", po kompilacji (build). Wszystko jest w porządku :}.

Ludzi chcących poprawić sobie nastrój można podzielić na dwie kategorie. Niektórzy szukają kogoś bardziej zdołowanego od nich, by samemu poczuć się lepiej. Inni kierują wzrok ku czemuś ogromnemu, by sobie uświadomić, że ich problemy są bez znaczenia. ~ Madao

Opublikowano

Tak zrobilem.

problemfd6.jpg

Moj kolega sie wlogowuje normalnie wpisuje passy, wybiera channel, swiat potem chara a jak wybierze chara to go wywala na pulpit i jest ten blad w nim pisze ze cos tak server check :P a ja w konsoli mam takie cos

Error in getINT SQL returned no rows (Mysql_error: Unknown column 'ban_expire' i

n 'field list')SQL Query is : SELECT ban_expire > NOW() FROM users WHERE ID=2;GM

jak sie sie logam to normalnie jestem w grze a w konsoli po moim wloganiu jest tak
Error in getINT SQL returned no rows (Mysql_error: Unknown column 'ban_expire' i

n 'field list')SQL Query is : SELECT ban_expire > NOW() FROM users WHERE ID=1;Qu

api is online.

Mam nick quapi :P

Na server wchodzi przez plik bat w nim napisane

start MapleStory.exe 5.201.173.81 8484
Moje Hamachi czy dobrze?
Opublikowano

Źle. Źle. Źle.

Wpisujesz zamiast tego:

packet.addByte (127)

packet.addByte (0)

packet.addByte (0)

packet.addByte (1)

Wpisujesz swoje IP.

Usuń baze danych, i zrób tą:

http://www.speedyshare.com/957463246.html

@down

Hamachi.

Normalnie, klikasz następną klinijke i robisz. ID 2.

Hyh, ban reason itp. Zostaw.

Opublikowano

To wkoncu swoje ip czy hamachi??

11 plikow ;o

@edit

A co wpisac w |ban_expire|ban_reason|banned|

Zostawic tak jak jest?

A jak chce zrobic drugie konto to id 2 jak trzecie 3 i tak dalej??

@down

klikasz prawym i wybierasz "zapisz element docelowy jako" czy jakos tak ;s

OMG lolpd1.jpg

Opublikowano

a ja nie moge pobrac z tego serwisu noob cos tam , bo ja wchodze na link z tym kriticalem to tylko kody sa ;/ zapisalem je na swoim kompie i jako rar ale to

juz dziala ;p musialem zapisac strone jako rar wtedy mozilla go pobrala i gotowe ;p

266156745.png
Opublikowano

Nieee jak masz

packet.addByte (127)

packet.addByte (0)

packet.addByte (0)

packet.addByte (1)

to wpisujesz

packet.addByte (5)

packet.addByte (201)

packet.addByte (173)

packet.addByte (81)

Opublikowano

Dzienki a IP gdzie swoje wpisuje ??

Jest do zdobycia darmowy NX Cash
wystarczy, że zarejestrujesz się na stronce przez ten banner :)
Będziesz wypełniał dla nich questy typu:
Reklamowanie Maple, Wypełnianie ankiet, itd.
wchodźcie z podanego linku pomorzecie mi zdobyć troche NX też ;]
Opublikowano

Nie kapuje, pokaz przyklad najlepiej z ssem xD

@2x down

Sciagnij sobie najnowsza wersje albo zpatchuj manual patchem... obydwie rzeczy mozna sciagnac z oficjalnej strony

Opublikowano

A ja jak chce zrobić chara to wtedy mi wyskakuje czy chce wysłać raport o błędach czy nie jak by ktoś mógł by mi pomóc to bym był bardzo szczęśliwy i dał 5 gwiazdek

Kto, kurwa śmiał edytować moją sygne, ja sie pytam?

Opublikowano

ale na jaka wersje jest ten priv ;p a i jeszcze cos mam problem z maplem, otoz jak go odpalam to patchuje sie i dochodzi do base.wz i you are dead zacina sie, moze ktos mi cos poradzic?

266156745.png
Opublikowano

Rozwiązał już ktoś problem z

"Error No. 1045

Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO)" ? :(

Próbowałem już tych wsyztskich tricków z mieszaniem w VC++, nie podawałem żadnych haseł do MySQLa. Wciąż ten sam error. Jeśli ktoś znalazł rozwiązanie to proszę o pomoc! =(

Edit: rozwiązane.

Teraz jest inny problem ;\ Gdy próbuje załączyć wsyztskie pliki bazy danych (1.sql-7.sql), wywala errory w plikach 6-7, w wyniku czego nie mam tabeli characters. = nie mogę stworzyć postaci :(

Edit: znów rozwiązane. =P

Niestety pojawił się następny problem :{

Normalnie wchodzę do gry, loguje się, ale po chwili maple się wyłącza i pokazuje na zmianę:

"Connection ...blablabla.. has ended."

lub

"Unable to connect to the login server.

(blablabla)"

Pomóżcie, proszę ..

Opublikowano

Opublikowano
void LoginPacket::connectIP(PlayerLogin* player, int charid){

Packet packet = Packet();

packet.addHeader(0x04);

packet.addShort(0); // IP

packet.addByte(5); // IP

packet.addByte(203);

packet.addByte(37);

packet.addByte(164);

packet.addShort(8888 + player->getChannel());

packet.addInt(charid);

packet.addInt(0);

packet.addByte(0);

packet.packetSendLogin(player);

Mam to dobrze?? A ip z hamachi musze gdzies wpisac?

Jest do zdobycia darmowy NX Cash
wystarczy, że zarejestrujesz się na stronce przez ten banner :)
Będziesz wypełniał dla nich questy typu:
Reklamowanie Maple, Wypełnianie ankiet, itd.
wchodźcie z podanego linku pomorzecie mi zdobyć troche NX też ;]
Opublikowano

Wszystko. Nic nie zmieniasz dalej.

Tylko dajesz "Build" i nie zapomnij o podmianie plików!

@DOWN@

Ściągnąć mojego :)?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...