Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Counter Strike - od nowicjusza do dobrego gracza.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Counter Strike - od nowicjusza do dobrego gracza.

Cześć. Jeżeli czytasz ten temat chcesz dowiedzieć się czegoś o Counter Strike'u, poznać różne sztuczki, tajniki tej gry oraz poprawić poziom swojego skilla. Będzie to poradnik stworzony z początku dla ludzi o niskim poziomie gry, a w późniejszym czasie rozwoju tego tematu dla graczy z poziomem.

Ale najpierw coś o mojej osobie :>.

Jestem Tomek 'KiTTeNfLy<3', mam 16 lat. W Counter'a gram już od lat czterech z półtoraroczną przerwą spowodowaną głupotą wieku gimnazjalnego. Jeżeli macie jakieś pytania wykraczające poza poziom postów w danej chwili to zapraszam do skontaktowania się ze mną poprzez:

Steam: czesio115
GG: 9289002

Jak zacząć grę?

Wielu nowicjuszy zadaje sobie to pytanie. Ja moich początków wstydzę się strasznie, gdyż jechałem na czitach (aim, wh). Takiej nauki gry nie polecam, ponieważ jak wiadomo niczego się nie nauczycie.

Jeżeli styczność z grą macie pierwszy raz, polecam ściągnąć sobie boty (zBot), dzięki którym przyzwyczaicie się do mechaniki panującej w grze, recoilu w broniach etc.

Jeżeli jednak macie już styczność z tą grą jakiś czas to nie ma sensu przerywać gry poprzez tryb multiplayer i ciąć na botach. Na początku polecam serwery GunGame, na których zapoznasz się z każdą bronią i wybierzesz najodpowiedniejszą swoim gustom. Każdy gra tam tyle ile uważa, lecz ja polecam siedzieć na takich serwerach tydzień, 2 tygodnie grając po 3-4h dziennie.

Masz już swoje ulubione bronie? Świetnie :>. Teraz czas na serwery DeathMatch, dzięki którym ćwiczysz swoją reakcji, poznajesz mapy, orientujesz się w terenie. Na tych serwerach próbujcie strzelać headshoty (jak mniej więcej wycelować w głowę dowiecie się w następnych częściach poradnika). Polecam długo grać na DM'ie - co najmniej 2 miesiące.

Skill od razu nie przychodzi.

Nie zniechęcajcie się tym, że nikogo nie umiecie zabić. Aby grać na poziomie zadowalającym trzeba dużo, dużo ćwiczyć i grać regularnie.

Przykładem jest nasza drużyna Counter Strike'owa. W 1.6 zawodowo grają 8 lat. Spotykali się codziennie i grali 8h. Włożyli w to serce i poświęcili czas na naukę.

Podstawowe ustawienia gry...

... czyli tzw. config. Wielu ludzi zastanawia się jak grać dobrze i bić każdego. Zależy to też w małej mierze od ustawień gry.

Każdy ma swoje upodobania, przyzwyczajenia, więc każdy powinien dostosować go sobie samemu.

Pierwszym sposobem jest wejście w opcje gry, a następnie w zakładkę keyboard.

Drugi sposób jest bardziej skomplikowany. Jest to pisanie komend w konsoli (znajduje się ona pod ~). Na naukę tego trzeba poświęcić trochę czasu. Jest wiele takich poradników w internecie, także wystarczy powiedzieć to naszemu wujkowi, to od razu to znajdzie :>

W tym miejscu wklejam moje cfg. Jest to config TaZ'a z moimi poprawkami :>

config.cfg wklejasz do folderu cstrike, jeśli jesteś ns, cstrike_polish jeśli jesteś steam.

Download:

http://www.speedyshare.com/Nc4j3/config.cfg

Skan:

https://www.virustotal.com/file/e1db3b643f69a831c4d04a7fb856efe91d9206fea3e0defb718a03c3b879ef8e/analysis/1358259080/

userconfig.cfg wklejasz do folderu cstrike jeśli jesteś ns, cstrike_polish jeśli jesteś steam.

Download:

http://www.speedyshare.com/k89bD/userconfig.cfg.txt

Skan:

https://www.virustotal.com/file/4e0447556a6d74790527c6a9b028414a48a9ddab2faee75d3070c77ce4feceec/analysis/1358259010/

Sprzęt potrzebny do gry.

W tym temacie omówimy sobie sprzęt, który będzie nam potrzebny do gry na poziomie. Jak każdy pewnie wie potrzebne są słuchawki. Niewielu jednak wie, że dobra myszka może zadecydować w dużym stopniu o naszej skuteczności we fragach.

Mała ilość FPS'ów też nie sprzyja poziomowi gry. Aby to sprawdzić pozwoliłem sobie wykonać test. Na stanowisku pierwszym znajduje się komputer z sześciordzeniowiec, 8GB RAM. Na stanowisku drugim natomiast dwurdzeniowiec, 2GB RAM. Ten sam config i te same ustawienia gry. Różnica? Diametralna. Grając przy stałej ilości 100FPS moje średnie statystyki to 18:6, natomiast przy stałej ilości 60FPS jest to 10:7. Jednak jeżeli jesteś przyzwyczajony już do gry przy mniejszej płynności gry to nie powinno nic zmienić, lecz moim skromnym zdaniem dobry komputer do CS'a powinien posiadać 4GB RAM i 2 rdzenie.

Słuchawki to też ważny (o ile nie najważniejszy) element gry. Dzięki nim możemy usłyszeć swoich przeciwników z dalekiej odległości, dobrze ustawić się i skupić się na oddaniu strzału. Nie powinny to być słuchawki ze sklepu za 30zł, ani też jakieś z kosmosu za 500zł. Ja posiadam słuchawki Razer Electra, których cena wynosi 250zł. Są to chyba najlepsze słuchawki, na których dotychczas grałem (miałem steelseries'y, które też są dobre). Niektórzy nie mogą pozwolić sobie jednak na taki wydatek. Takim osobom polecam kupno Creative Fatality HS-800. Mają dobry odbiór dźwięku jak na cenę 100zł i nie jest to duży wydatek (nadchodzą święta, więc można Gwiazdorka poprosić ^^!).

Myszka jak już pisałem jest też elementem, który pomaga w grze. Celność i szybkosć reakcji jest bardzo pożądana w tej grze, czego nie osiągnie się myszkami z małą iloscią dPi. Ja posiadam Razer DeathAdder. Ponad rok temu była to najlepsza myszka, ale zarazem droga. Kupiłem ją za 170zł, ale cena nadal nie spada. Wyszły jednak nowe, szybsze i tańsze. Jak najbardziej polecam A4T EVO XGame. Jest szybka i cena bardzo, bardzo przystępna. Nie zapomnijmy o podkładce pod myszkę, bo bez niej też nic nie ustrzelimy. Kupcie najprostszą podkładkę, aby wasze ruchy myszką były szybsze i celniejsze.

Jak już mówiłem nadchodzą święta Bożego Narodzenia, więc możecie poprosić o prezent w postaci słuchawek Creative Fatality HS-800 i myszki A4T EVO XGame. Cena tego zestawu będzie wynosiła około 250zł z przesyłką :>

CERTYFIKAT JAKOŚCI PODBIJA KITTENFLY!

Sztuka strzelania HS'ów.

Może dla graczy, którzy grają w tą grę już jakiś czas nie jest to nic trudnego, lecz dla nowicjuszy jest to praktycznie nieosiągalne. W tej częsci TuT'ka pokażę jak w strzelać HS'y pomagając sobie teksturami CS'a. Po zapoznaniu się z SS'ami wypróbuj to w praktyce na serwerze Deathmatch! Poniższe SS'y zostały zrobione na mapie de_dust2:

dd1o.jpg

dd2dl.jpg

dd3.jpg

dd4v.jpgdd4v.jpgdd4v.jpgdd5cu.jpg

dd6zv.jpg

dd7m.jpg

dd8v.jpg

dd9m.jpg

dd10.jpg

dd11.jpg

dd12jo.jpg

Skanowanie.

Co to jest skanowanie? Jest to strzelanie przez ściany w celu trafienia przeciwnika. CS 1.6 to jedna z niewielu gier, które w niektórych miejscach mają dziury w teksturach i da się przez nie normalnie strzelać. W tym dziale dowiesz się w jakich miejscach najefektywniej skanować, aby przeskanować i trafić oponenta.

Skany na mapie de_dust 2.

Łatwy skan, na kogoś kto może kampi na bs A kolo skrzynki:

e6ysr4.jpg

Skan w to samo miejsce lecz z innej strony:

igbwo5.jpg

I trzeci skan na A tylko ze z gali:

67tcts.jpg

Na tym ss pokazany skan z gali na "Dolny Trup":

2vn2wwp.jpg

Tutaj chyba znany każdemu skan, z Trupa na bs B:

15yyamv.jpg

Skany na mapie de_inferno.

Bardzo łatwy skan ze środka na żaluzje:

2012041200006.jpg

Skan z pochylni na banana:

2012041200002.jpg

Skan z matrixa na przed banana:

2012041200007.jpg

Skan z pudeł na dywany:

2012041200001p.jpg

Przed żaluzjami możesz zeskanować bs:

2012041200005f.jpg

Skany ma mapie de_train:

Skany z respa CT:

whtrain0000.png

whtrain0001.png

whtrain0002.png

whtrain0016.png

Łącznik pomiędzy bs'ami:

whtrain0003.png

Skan na zamek:

whtrain0004.png

Z przed zamku na otwarty:

whtrain0005.png

whtrain0006.png

Skan obok respa TT:

whtrain0007.png

I na otwarty:

whtrain0008.png

Bardzo fajny skan, z otwartego na przed schody:

whtrain0009.png

Skany przy BS otwartym:

whtrain0010.png

whtrain0011.png

Też fajne skany na odnogę:

whtrain0015.png

Przy drabince na wyjście z odnogi:

whtrain0014.png

Skany na mapie de_tuscan

1) Skan przydatny dla terrorystów .
Próbujemy zabić dzieki niemu kampiącego w ragu za oknem CTka.

17993765.jpg

2)Skanujemy kampiącego lub uciekającego za drzwiami gracza.
Skany w ten sposób najczęsciej stosowane są przez terrorystów po raszu środkiem.

53042970.jpg

3)Skanujemy graczy czekających na wbicie kanałami.
Skan jest dosyć skuteczny lecz tylko gdy jest tam pare osób na pojedyncze osoby działa słabo.

65518382.jpg

4)Skan przydatny dla CT gdy biegniemy na 1 rozbroić pake często TT, który pilnuje paki siedzi tam więc bez utraty HP możemy go wyeliminować.

71019496.jpg

5)Skan ten pozwala na zabicie wbiegających bananem przeciwników, jest dośc skuteczny.

54312110.jpg

6)Skan, którym możemy zabic biegnących 2środkiem(S) przeciwników.

47284053.jpg

7)Skan którym trafiamy uciekającego z drzwi wroga na schodach.

72151911.jpg

8)Tym skanem powstrzymujemy wbiegających pochylnią przeciwników ( glównie TT).

81125872.jpg

9)Skanujemy wroga czekającego na wbicie mostkiem na 2-ke.

48223980.jpg

10)Ten skan jest skuteczny tylko wtedy gdy na 2 podłozymy odpowiednio pake wtedy możemy zeskanować rozbrajającego CT gdy on nie będzie nawet wiedział skąd strzelamy.

19797253.jpg

11)Skanujemy kampiącego na pakach przeciwnika skad skuteczny w 25%.

98603696.jpg

Skany na mapie de_nuke

Na poniższych 2 screenach widać jak łatwo trafić kogoś kto wszedł po drabinie na górę górnego bs'a, na bardziej zaludnionych serverach potrafie nawet 3/4 fragi dorwać z jednej rundy i nie raz widziałem jak inni gracze też próbują tam scanować ale robią to totalnie źle więc proszę zwrócić uwagę na linię którą narysowałem, idzie ona wzdłuż dachu, jako punkt odniesienia można postawić te kreski na dachu.

nukedach2.png

nukedach1.png

Kolejny scan z dachu, a raczej z góry na którą można wskoczyć co jest bardzo trudne no ale przydaje się na wc3 servie. Oczywiście można się bronić w drugą stronę tak jak na powyższym screnie.Kolejny scan z dachu, a raczej z góry na którą można wskoczyć co jest bardzo trudne no ale przydaje się na wc3 servie. Oczywiście można się bronić w drugą stronę tak jak na powyższym screenie.

dach2.png

A tu widać super miejsce żeby się skryć po podłożeniu paki, ct zawsze mają problem żeby tam wejść a szyba przepuszcza nawet spory dmg. Ja osobiście jak jestem w ct to rzucam granat dymny pod drzwi i zaczynam rozbrajać bombę.

91401402.png

Pójdźmy kawałek w stronę pochylni z perspektywy terro.
3 bardzo skuteczne punkty w które należy strzelać, zwłaszcza punkt przy skrzynce aczkolwiek ta cała ściana jest z papieru więc jeżeli ktoś ma dobry słuch to polecam.

srodek4.png

Wychylamy się kawałek dalej na pochylnie, bardzo dobry moment żeby zaskoczyć przeciwnika który zapewne zareagował już na wołanie współtowarzyszy i zeskoczył z dużej drabiny by im pomóc.

srodek5.png

Teraz pokażę jak można scanować blaszak z pochylni, to jest równie przydatne dla terro jak i dla ct. Jeszcze można scanować dach blaszaka a raczej to co się na nim znajduje. Proszę zwrócić uwagę że nie strzelam zaraz przy ścianie, widać tam grubą ścianę więc należy stać z 1/2 metry obok tej ściany, ja osobiście patrze na wzorki na mapie np. Tutaj mamy cegły czy też pustaki z której jest zrobiona mapa i łatwo policzyć w który pustak należy strzelać.

srodek11.png

Tutaj mamy odwrotną sytuacje, bardziej przydatne dla terro aczkolwiek ct też tego używa.

srodek10.png

Idziemy dalej pochylnią w strone dużej drabiny, słyszymy że biegnie odsiecz i co robimy ? Scanujemy , papierowa ściana więc na wysokości głowy tratatatata.

srodeks.png

A teraz sytuacja z perspektywy CT, biegniemy z pochylni na poczekalnie i tam są papierowe ściany co należy wykorzystać, można strzelać przez wszystko co tam jest ale pokażę te bardziej interesujące miejsca.

srodek3.png

Jesteśmy w kurniku, bomba tyka i musimy jej bronić, można scanować przez kurnik i jest to bardzo skuteczne chociaż osobiście wole scanować z dworu ale o tym później.

blaszak.png

Czasami zamiast wchodzić na drabinkę i ryzykować głowę to wole sobie postrzelać z dalszej odległości i cofam się na respa ct.
Podkreślam że dużą drabinę można scanować od dworu z każdej strony oraz z dołu.

42102435.png

Gdzie co jest?

W jednym z ostatnich działów omówimy znajdowanie się miejsc na mapie. Nie wiesz gdzie jest przybudówka, anarchia, matrix? Tutaj się o tym dowiesz.

Miejscówki na de_dust2

Środek:

Strona TT:

o41n.jpg

Strona CT:

ih0x.jpg

Galeria:

cm6g.jpg

Długa:

70lg.jpg

Anarchia:

ycpq.jpg

Piaskownica:

8zhm.jpg

Podest:

imxa.jpg

Brama:

3mzi.jpg

Okno:

bibw.jpg

Komin:

ahkl.jpg

Podest:

oidf.jpg

Trup:

wv45.jpg

Dolny trup:

7clr.jpg

Niedoceniony mentor Counter Stike'a 1.6

:lenny:

Aktualnie realizowany projekt:

CS:GO - od nowicjusza do oporowego gracza ----->

KLIK!

• Odpowiedzi 75
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jest już masa takich poradników.

http://www.mpcforum.pl/topic/346828-tut-jak-zostc-owc-fragw/

http://www.mpcforum.pl/topic/546174-tut-jak-dobrze-rozpoczac-swoja-przygode-z-csem/

http://www.mpcforum.pl/topic/596600-tut-jak-grac/

http://www.mpcforum.pl/topic/707046-tutjak-zagrac-w-cs-16/

lpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.png

Opublikowano

Jest już masa takich poradników.

http://www.mpcforum.pl/topic/346828-tut-jak-zostc-owc-fragw/

http://www.mpcforum.pl/topic/546174-tut-jak-dobrze-rozpoczac-swoja-przygode-z-csem/

http://www.mpcforum.pl/topic/596600-tut-jak-grac/

http://www.mpcforum.pl/topic/707046-tutjak-zagrac-w-cs-16/

TO nie będzie poradnik na 1 post, lecz wielopostowy, omawiający wiele tematów. Taki mały zbiór rzeczy, które już tu są i których nie ma.

KLIK!

Opublikowano

Estetycznie napisany, lecz powinien być w calosci napisany, nie na czesci

13759664181.jpg

' To czysty hip-hop, co będzie trwał wiecznie,

Masz tylko moment by go poczuć, więc spiesz się

Prawdziwy hip-hop, co będzie trwał wiecznie.

Do zobaczenia wkrótce u ciebie w mieście! '

Opublikowano

Estetycznie napisany, lecz powinien być w calosci napisany, nie na czesci

Kurczę no, nie mam czasu siedzieć parę godzin na kompie, żeby to napisać...

KLIK!

Opublikowano

Odświeżam. Dodałem nowy rozdział do TuT'ka.

Przepraszam za double...

KLIK!

Opublikowano

Mam steama i nie mam folderu cstrike polish..

Wszedłem w : D/Program Files/Valve/Steam/Steam apps/pr01971/Counter Strike/ No i tutaj mam tylko cstrike.

Jak sprawdzę czy działa to napisze.

@edit Nie chce się cs włączyć w ogóle

Opublikowano

Kupiłeś CD-Key'a przez allegro i aktywowałeś go na platformie Steam?

Usuń cały folder CounterStrike z pr01971, odinstaluj CS'a z dysku i zainstaluj go na nowo.

RIFRESZO!

KLIK!

Opublikowano

REFRESH, DODAŁEM NOWY DZIAŁ!

KLIK!

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

#Refresh

Przepraszam, że nic nie dodaję, ale nie wiem czy jest warto kręcić style gry na różnych mapach po stronie CT i TT...

KLIK!

Opublikowano

#REFRESH

Dodany nowy dział.

KLIK!

Opublikowano

To tak ... Gram w cs'a od roku .. Sprzęt jest ważny i owszem ale dobry gracz to nie tylko taki co bd miał staty 20:2 przy 100 fps ale też taki co będzie miał 10;6 przy 30-40 fps ... Ja gram na jakichś 50-70 fps ... Jak mi dobrze idzie jestem wstanie wejść na ostatnie minuty mapy i grać do 0(bez deda) ale jak mi nie idzie to masakra .. staty po 0:3 po czym leci reconect bo siana nawet na ak nie ma :D

A co do ostatniego działu.. Tam w sumie z tego co widzę nie wiele celownik jest wyżej o ile wgl od tego jak jest normalnie także wiesz ;p Jak się ma broń każdą prócz glocka który praktycznie wgl recoilu nie ma to można troche niżej ustawić i na pewno trafić w ciało a recoil prawdopodobnie zrobi tak że trafimy tak czy tak heada ;)

Poradnik nawet ładny dla początkujących.. Myślę że na WH można sie dużo nauczyć wbrew pozorom a jak nie na wh to na mapach typu wh_inferno itd. gdzie mamy takie jak by wh ale bez wh ... :D A przynajmniej nauczymy sie dobrze skanować co jest bardzo ważne w grze ... Mógł byś opisać jak skanować aby dobrze przeskanować ew. dodaj miejsca gdzie powinno sie skanować albo patrzeć ale ich jest masa w necie :) Dodaj jak strzelać, jaką bronią czyt. full auto np. z bliska itd. itd.

b_350_20_228BEC_083254_FFFFFF_0B5B99.png

Steam: dziamal

Nick w grze: dziamal

Opublikowano

No nie koniecznie trzeba inwestować w tak drogi sprzęt. Owszem sprzęt sprzętem coś tam nam daje. Ale najważniejszą rzeczą liczą się umiejętności.

a2f4c212b1ec6.png

Opublikowano

Tyle że nawet jak dorównasz umiejętnościami graczom zawodowym np. to i tak jeżeli masz sprzęt słabszy to będą Cie jechać ... A słuchawki mogą być nawet od fona i tak samo all słyszysz z tym że jest inna przepustowość dźwięku przez co może być z początku nie wyraźny dźwięk i trudno Ci bd ustalić skąd ktoś biegnie

Opublikowano

#Refresh

Dodany nowy dział z filmem wideo :>

KLIK!

Opublikowano

Mam steama i nie mam folderu cstrike polish..

Wszedłem w : D/Program Files/Valve/Steam/Steam apps/pr01971/Counter Strike/ No i tutaj mam tylko cstrike.

Jak sprawdzę czy działa to napisze.

@edit Nie chce się cs włączyć w ogóle

Masz Steama zainstalowanego w folderze od NS'a. Zainstaluj Steam gdzie indziej to Ci zadziała.

To tak ... Gram w cs'a od roku .. Sprzęt jest ważny i owszem ale dobry gracz to nie tylko taki co bd miał staty 20:2 przy 100 fps ale też taki co będzie miał 10;6 przy 30-40 fps ... Ja gram na jakichś 50-70 fps ... Jak mi dobrze idzie jestem wstanie wejść na ostatnie minuty mapy i grać do 0(bez deda) ale jak mi nie idzie to masakra .. staty po 0:3 po czym leci reconect bo siana nawet na ak nie ma :D

A co do ostatniego działu.. Tam w sumie z tego co widzę nie wiele celownik jest wyżej o ile wgl od tego jak jest normalnie także wiesz ;p Jak się ma broń każdą prócz glocka który praktycznie wgl recoilu nie ma to można troche niżej ustawić i na pewno trafić w ciało a recoil prawdopodobnie zrobi tak że trafimy tak czy tak heada ;)

Poradnik nawet ładny dla początkujących.. Myślę że na WH można sie dużo nauczyć wbrew pozorom a jak nie na wh to na mapach typu wh_inferno itd. gdzie mamy takie jak by wh ale bez wh ... :D A przynajmniej nauczymy sie dobrze skanować co jest bardzo ważne w grze ... Mógł byś opisać jak skanować aby dobrze przeskanować ew. dodaj miejsca gdzie powinno sie skanować albo patrzeć ale ich jest masa w necie :) Dodaj jak strzelać, jaką bronią czyt. full auto np. z bliska itd. itd.

Ja też mogę dobrze grać na 60FPS, lecz jest to lekka katorga, gdy jesteś przyzwyczajony do 100FPS'ów. Na przyzwyczajenie się potrzeba trochę czasu.

Wbrew pozorom na WH zostaniesz pobanowany na wielu serwerach i na nie już nigdy nie wbijesz. Znam ten ból, bo mam starego Steama, gdzie jeszcze jechałem na WH i na 2/3 popularnych serwerów wejść nie mogę.

Co do skanowania to mogę coś tam z neta skopiować. Strzelanie i recoil na pewno omówię w filmie wideo.

Tyle że nawet jak dorównasz umiejętnościami graczom zawodowym np. to i tak jeżeli masz sprzęt słabszy to będą Cie jechać ... A słuchawki mogą być nawet od fona i tak samo all słyszysz z tym że jest inna przepustowość dźwięku przez co może być z początku nie wyraźny dźwięk i trudno Ci bd ustalić skąd ktoś biegnie

Słuchawki to najważniejsza rzecz i bez niej nie dasz rady grać. Można kupić takie ze sklepu za 30zł, lecz w nich nie będziesz czuł takiego komfortu gry i jakości dźwięku jak nawet w najtańszych dobrych słuchawkach Creative Fatal1ty. Są urodziny, mikołaj, gwiazdka, gdzie wydatek 100zł nie jest na prawdę taki duży, a i latem można zarobić na dobre słuchawki kosząc trawniki sąsiadów lub zatrudnić się na miesiąc w McDonald.

ODŚWIAŻAM DODAJĄC NOWY FILM WIDEO!

KLIK!

Opublikowano

Ja grałem na słuchawkach od NOKI tak od noki, uwierz mi że szło mi bardzo dobrze, co potrzebne to usłyszałem.

Teraz gram na słuchawkach PHILIPS SH7250 czy coś w tym stylu i po prostu all jest głośniej no i szybciej tylko rozpoznam czy to biegnie z dołu, góry itd.:)

Karta dźwiękowa jest ważna ... Ja widze różnice bo na kompie gdzie mi sie już tera spaliła karta graficzna wyciągałem po 100 fps równe, tylko przy latarce miałem po 90 fps a na lapku mam po 50-70 fps i widzę różnice a najbardziej to w skanowaniu ... Jak Ci celownik wraca wolniej do normy itd. a co do skanów to mogę Ci na DD2 zrobić swoje zdjęcia bez WH na kompie ale WH na mapie

Opublikowano

Bardzo dobrze wszystko opisane. Widać dużo czasu na to poświęciłeś. Przyda się dla osób które dopiero zaczynają przygodę z grą.

ancNW3C.jpg
The blues <3

Opublikowano

Przepraszam za usunięcie filmów - usuwałem filmy z kanału i przypadkowo usunąłem też te. Na dniach powinienem dodać je ponownie - tym razem zrobione lepiej.

KLIK!

Opublikowano

Racja co do gry z małą ilością fpsów, ja przy spadających przy latarce do 1 i normalnie do 30 na esl mapach, 10-15 eldorado robie staty nawet 50:10 na ffa/tp ;>

Opublikowano

Od kiedy eldorado jest mapą ESL'ową ?

Zawsze mi sie wydawało że to są DD2, Train, inferno, Nuke, Mirrage, Cbble, Tuscan i jeszcze 1 chyba

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...