Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Przeróbka PS2 SCPH-75003

wazaming

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka posiadam PS2 SCPH-75003 ... Chciałbym ją przerobić ale do jasnej cholery niewiam jak gdzie co i jak ? Możecie powiedzieć mi jaki to bedzie koszt, i jak wypalac gry na plyty, i jakie najlepiej

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Ten model przerobisz na 3 sposoby

Swap Magic

Mod chip

FMCB

obrazy iso wypalasz z prędkością 4x, w przypadku FMCB przed nagraniem należy spatchować obraz płyty, płyty najlepiej markowe - Sony, TDK, Verbatim

ceny

SM, wahają się od 10-119 zł za płyty z zaślepkami

Mod chip, chipy nie są drogie, to kwestia do 50zł i na tym powinno się zamknąć o ile potrafisz lutować, jeśli nie to konsole oddajesz do serwisu i płacisz w granicach 100zł - 200zł

FMCB, jeśli masz kogoś z przerobioną konsolą to tylko potrzebujesz kartę pamięci i dostęp do internetu w celu pobrania softu, na allegro kartę z wgranym FMCB kupisz już za 25zł

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Wydaje mi się, że najprostszym sposobem jest wgranie na kartę pamięci mcboota. Przede wszystkim jest to darmowe.

http://komputery.spryciarze.pl/zobacz/jak-wgrac-freemcboot-a-na-karte-ps2

tumblr_static_2zxpp8w2q604o80sswoo84s84.

Opublikowano

FMCB, jak pisałem wyżej jeśli masz kogoś z przerobioną konsolą to przeróbkę masz za free, jeśli nie to albo wysyłasz kartę pamięci do kogoś kto wgrywa albo kupujesz kartę pamięci z wgranym już FMCB

wszystko powinno zamknąć się w kwocie 25zł plus ew. koszty przesyłki

FMCB to nie tylko odpalanie kopi zapasowych gier, dzięki zawartym programom bez problemu odpalisz filmy z pendrive lub dysku - to samo tyczy się gier

Opublikowano

Mam małe pytanko, tez chce przerobić mam tą samą konsole, i czy musze kupić czytnik kart pamięci na PS2 ? Mam karte pamięci 8 MB

@OFFTOP

1500 BOSD !!!

. .

Opublikowano

Mam małe pytanko, tez chce przerobić mam tą samą konsole, i czy musze kupić czytnik kart pamięci na PS2 ? Mam karte pamięci 8 MB

@OFFTOP

1500 BOSD !!!

Nie, po kiego grzyba Ci czytnik kart PS2 w PS2?

Taki czytnik to się przydaje jak chcesz zgrać save z PS2 na PS3

Opublikowano

Musisz mieć kogoś z przerobioną konsolą, instalacje czyli te wszystkie pliki nagrywasz na płytę CD - zresztą Tsaku podał Ci film

Następnie idziesz do kolegi który ma przerobioną konsolę, odpalacie płytę CD i nagrywa/instaluje Ci program na kartę pamięci, jak nie masz nikogo to albo kupujesz kartę pamięci z wgranym FMCB albo idziesz do serwisu lub też odsyłasz swoja kartę i Ci wgrywają

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...