Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Pare pytań przed zakupem.

WORONOW

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od 2008 do 2011 roku miałem xboxa, potem się go pozbyłem, służył wiekszosc czasu jako odtwarzacz DVD, o podlaczeniu do internetu nie bylo mowy, gry byly drogie albo nudne.

W tym roku mam takie warunki że moge sobie pozwolić na PS3 na święta które będzie miało dobre warunki u mnie a gry jakos tanie sie wydaja :> mam pare pytań które wole zadać na forum niż w sklepie sprzedawcy:

-Czy jak podłącze kablem HDMI to bede mial lepsza jakosc obrazu w grach? czy nie zmniejszy to jakims sposobem FPS'ów czy coś? telewizor Toshiba 42 cale wisząca plazma (nie wiem czy to ma znaczenie ten tv ^^)

-Kupując tam karte zasilająca do PSN o wartości 100 zł to czy sie opłaca? jakie są ceny na PSN? w złotówkach da sie kupic, czy sa przeliczniki nie opłacalne jak na steam np?

-O co biega z tym że za 1300 zł sprzedają Konsole PS3 12GB(!!!) z akcesoriami MOVE a do tyś zł jest 320 GB slim? ta 12GB jakas nowsza i lepsza? czy taka tylko cena bo move i jakieś gry ktore tak podbijaja cene? bo ja ogólnie planuje kupić samo PS3 320 GB slim, a nie brać droższy zestaw z grą/grami chyba ze bedzie dogodna oferta.

-Czy do VOIP'a bądz jak to sie nazywa (np porozumiewanie się głosowe ze squadem w Battlefieldzie 3) moge użyc mikro Fatality MK II czy musze mieć specjalne do PS3?

-Na dysku twardym tak samo jak na Xboxie mozna pewnie instalować gry żeby nie trzeba było wsadzać płyty czy coś tak? co jeśli kupie GTA IV i zainstaluje na dysku, następnie sprzedam ? nadal bede mogl grać? pewnie w multi to raczej nie?

-Jaka jest różnica między Super Slim a Slim?

-Czy do świąt ceny troche spadną? ;>

Opublikowano

1. Tak

2. Tak ( zalezy od ilosci kasy w kieszeni =) )

3. Nie kupuj grubasa ;P Slimka najlepsza .

4. Poprostu Musi Byc wejscie do ps3. sprawdz i tyle. na necie wpisz mikrofon < Nazwa > do ps3 i tyle

Licze na +

Opublikowano

1. Tak

2. Tak ( zalezy od ilosci kasy w kieszeni =) )

3. Nie kupuj grubasa ;P Slimka najlepsza .

4. Poprostu Musi Byc wejscie do ps3. sprawdz i tyle. na necie wpisz mikrofon < Nazwa > do ps3 i tyle

Licze na +

chyba na lajka, nie na +. po drugie, trzecia odp nie kupuj grubasa? to ta 12GB to grubas a 320GB slim to slimka?

Opublikowano

Z tym instalowaniem gry jest tak Że instalujesz ,ale płyta i tak musi być w napędzie.Ale użyta jest tylko do odpalania gry "sprawdzanie legalności pewnie"

Choć Fify 2013 nie da się zainstalować na dysku

Co do PS3 SuperSlim jest moim zdaniem dobry ,ale kup wersję 500 GB bo 12 GB to jest nic.500 GB możesz kupić za 1000-1300 zł zależy gdzie.Ja za dwa pady m 500 gb, fifa 13 dałem 1200 zł w Saturnie

Cenę w tym zestawie podbijają kontrolery Move. Choć One nie są wcale drogie kontroler ok 120 zł ( używka ok 70 zł) Kamera jakieś 30 zł , Navigator ok 50 zł, a gry do 100 zł

Opublikowano

Z tym instalowaniem gry jest tak Że instalujesz ,ale płyta i tak musi być w napędzie.Ale użyta jest tylko do odpalania gry "sprawdzanie legalności pewnie"

Choć Fify 2013 nie da się zainstalować na dysku

Co do PS3 SuperSlim jest moim zdaniem dobry ,ale kup wersję 500 GB bo 12 GB to jest nic.500 GB możesz kupić za 1000-1300 zł zależy gdzie.Ja za dwa pady m 500 gb, fifa 13 dałem 1200 zł w Saturnie

Cenę w tym zestawie podbijają kontrolery Move. Choć One nie są wcale drogie kontroler ok 120 zł ( używka ok 70 zł) Kamera jakieś 30 zł , Navigator ok 50 zł, a gry do 100 zł

okej, kusząca oferta te 1200 zł, ale gry sie od góry wkłada dziwnie, a czy różnica między Super Slim a Slim jest w oprogramowaniu, nie wiem, działaniu wszystkiego, jakosci gier i wgl? czy to ciensza wersja gdzie sie inaczej gry wkłada i pamiec 500 GB ?

Opublikowano

okej, kusząca oferta te 1200 zł, ale gry sie od góry wkłada dziwnie, a czy różnica między Super Slim a Slim jest w oprogramowaniu, nie wiem, działaniu wszystkiego, jakosci gier i wgl? czy to ciensza wersja gdzie sie inaczej gry wkłada i pamiec 500 GB ?

Inaczej wygląda.Podobno ciszej chodzi (choć nie jestem pewny w 100% bo nie mam porównania).Pamięci nie wkładasz bo jest wbudowana.W tej ofercie 1200 zł nie kupisz raczej teraz bo ta promocja była jakiś miesiąc/dwa temu.

Tu jest dosyć tanio:

http://allegro.pl/ps3-slim-500gb-fifa2013-24-m-ce-wielka-promocja-i2837444095.html

Lub Tu :

http://allegro.pl/ps3-super-slim-500gb-fifa-2013-2-pady-na-prezent-i2836630881.html

Opublikowano

W Saturnie jest podobno dużo promocji na Super Slimy.

Teraz wszędzie wciskają te SL 12 GB za strasznie dużą kasę.Lepiej już Kupić Slima 320 GB za tą cenę lub SL 500 GB.Szukają naiwniaków przed świętami.dorzucą Move i jakąś śmieszną grę księgę czarów i zadowoleni

Opublikowano

1. Konsole tej generacji tylko podłącza się pod HDMI w celu uzyskania jak najlepszego obrazu.

2. Zdrapki są opłacalne, gry w dystrybucji cyfrowej są ciut droższe od pudełkowych, rejestrując PL konto tylko i wyłącznie płacisz w złotówkach, Euro nie przyjmuje.

3. Koledzy już wyjaśnili, nowy slim to nic innego jak stary slim + dodanie pamięci flash, dzięki której odpalane gry z dysku startują szybciej, sam proces instalacji gry też przebiega szybciej niż na dyskach SATA

4. Jeśli słuchawki mają wejście USB i współpracują z konsolą to tak.

5. Na dysku twardym zainstalujesz tylko gry zakupione w PS Store, wersje pudełkowe najczęściej oferują tylko instalacje tekstur przez co nie odpalisz ich bez płyt.

6. Patrz odp. 3.

7. Zapytaj wróżki.

819531478353821175209.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...