Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] z grami, rozdzielczością i monitorem

gmc453

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hey mam taki problem, że jak gram w większość gier to na fullscreen mam taki czarny pasek po lewej stronie a po prawej obraz jest ucięty . Nie widać kawałka ekranu. Mam ten problem od bardzo dawna. Robiłem nic nie pomogło. Ostatnie gry jakie kojarzę z tym problemem to : Sleeping Dogs, Battlefield3, Assasiny wszystkie, innych gier nie pamiętam

Monitor to jakiś asus próbowałem zmienić ustawienia w nim ale menu jest bardzo nie przejrzyste trudne do ogarnięcia i sterowania. Bawiłem się sterownikami ( nivida ) ale nic nie pomogło. Sory za zły dział. Rozdzielczość 1680x1050 16:10 Monitor to ASUS VK221

Opublikowano

masz rozwiązanie poste , monitory 16:10 mają MNIEJSZE pole widzenia w grach niż monitory 16:9 dla których gra jest właśnie dostosowana

obraz pokazywany jest właściwie tylko monitor wyświetla go odpowiednio zeskalowanego , a dla ciebie tylko wygląda to jak niewłaściwe

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

masz rozwiązanie poste , monitory 16:10 mają MNIEJSZE pole widzenia w grach niż monitory 16:9 dla których gra jest właśnie dostosowana

obraz pokazywany jest właściwie tylko monitor wyświetla go odpowiednio zeskalowanego , a dla ciebie tylko wygląda to jak niewłaściwe

w okienkowej wersji jest ok
Opublikowano

no to powiem ci prościej jak nie zrozumiałeś nadal

MONITORY 16:10 NIE NADAJĄ SIĘ DO GIER , CHYBA ŻE GRA OBSŁUŻY TA ROZDZIELCZOŚĆ

NICZYM NIE MOŻNA ZMIENIĆ PARAMETRÓW MONITORA ( CHYBA ŻE MONITOR MA SKALOWANIE NA 16:9 ) POZA ZMNIEJSZENIEM ROZMIARU OBRAZU STĄD TE PASKI NA PEŁNYM EKRANIE

KUP/WYMIEŃ NA NORMALNY MONITOR ALBO SZUKAJ W PARAMETRACH GRY USTAWIANIA ROZDZIELCZOŚCI

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...