Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Fake czy nie?

iAdam0i

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Treść wiadomości:

Informujemy Pana, że jest Pan oskarżony o sprzedaż własności firmyGameForge 4D GmbH. Dotyczy to aukcji o numerze 2827528504. Zgodnie zkodeksem prawnym jest to przestępstwo, za które grozi odpowiedzialnośćkarna:§7 Prawa administracji projektu względem kont(I) PostanowieniaogólneWszystkie konta, łącznie z ich surowcami, wyposażeniem,umiejętnościami, itp. są wirtualnymi przedmiotami w grze.Użytkownik nieuzyskuje prawa własności, ani żadnego innego prawa do konta. Wszystkieprawa do kont i ich zawartości nalezą do Gameforge. Żadne prawo, a wszczególności prawo do wykorzystywania zawartości, nie może byćprzeniesione na użytkownika.(II) Zakazy dotyczące użytkowania: Bezpisemnej zgody Gameforge zabronione jest porozumiewanie się z osobamitrzecimi w zakresie przekazywania lub wykorzystywania, czy ujawnianiazabezpieczeń kont i danych dostępu. Zakaz tyczy się w szczególnościsprzedaży kont, surowców, czy uzyskiwania jakichkolwiek innych profitówprzy przekazywaniu kont lub surowców innej osobie. To samo dotyczysprzedaży danych dostępu do kont, praw do wykorzystywania kont, orazinnych prób złamania tych przepisów. Naruszenie tych lub innych praw, wszczególności praw autorskich, będzie wiązało się ze zgłoszeniemtakiego faktu odpowiednim organom i złożeniem oskarżenia w stosownymurzędzie.(III) Wyjątki Dozwolone jest bezpłatne, ostateczne przekazaniekonta jak i handlowanie surowcami wewnątrz serwera w stopniu, w jakimzezwala na to Regulamin Gry. Dozwolone jest kopiowanie i rozprzestrzenianieoprogramowania udostępnionego na stronie gry (Klient) tak długo, aż jegozawartość nie zostanie zmieniona i nie jest motywowane uzyskaniem profitufinansowego.Oznajmiam iż 24h od wysłania ostrzeżenia na Pana/Pani adrese-mail, zostanie wszczęte postępowanie karne odnośnie wymienionegowyżej wykroczenia.GameForge 4D GmbH widzi 3 rozwiązania tejsytuacji:1.Wypełnienie Formularza o zbanowanie konta na okres:a) 7dniB)Stała blokada konta ( w przypadku gdy posiada się na koncie wcześniejnałożone kary )2.Grzywna w wysokości 500zł - 5 000zł 3.Sprawa w sądzierejonowym na zasadzie ( §7 Prawa administracji projektu względem kont )wykorzystywanie gry Metin2 na własną korzyść. Aby załagodzićsprawę i ominąć konsekwencję karne za popełnione wykroczenie należywypełnić formularz, korzystając z poniżej podanego wzoru:1. Imię i nazwisko2. Nr. Aukcji.3. Id konta Metin 24. Poczta na jakiej zarejestrowane jest konto. (ID/ hasło).Zalecamy założenie świeżego adresu.5. Adres kontaktowy i nr. [xxxxx]żeli w ciągu 48h nie otrzymamy odpowiedzi zostanie wysłanewezwanie sądowe pod Pana/Pani adres.Nasz adres e-mail [xxxxx]. Jeżeli jesteś osobą niepełnoletniąodpowiedzialność ponoszą prawni opiekunowie. Nic nie zmieni zakończenie aukcji.=========================================================================================Gameforge4D GmbHAlbert Nestler-Strasse 8D-[xxxxx] Karlsruhe Sąd Rejonowy w Mannheim,rejestr handlowy: HRB 111190Nr ident. VAT: DE247446041Dyrektorzy generalni:Carsten van Husen, Klaas Kersting

dostałem taką wiadomość za wystawienie na allegro postaci czy to fake? podać mam jeszcze :

1. Imię i nazwisko

2. Nr. Aukcji.

3. Id konta Metin 2

4. Poczta na jakiej zarejestrowane jest konto. (ID/ hasło).

Zalecamy założenie świeżego adresu.

5. Adres kontaktowy i nr. telefonu.

Jeżeli w ciągu 48h nie otrzymamy odpowiedzi zostanie wysłane

wezwanie sądowe pod Pana/Pani adres.Nasz adres e-mail to

[email protected]

//nieregulaminowa sygnatura

//BR3ND

Opublikowano

W aukcji napisałeś, że postać nie jest własnością Twoją tylko gameforge?

I podaj adres e-mail nadawcy.

Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza

Albert Einstein

Opublikowano

Ja im napisałem :

Mój.

Witam. sprzedaje czas na zdobycie tego poziomu

18:08

GameForge GmbH

Wszelkie informacje dotyczące tej sprawy otrzyma Pan w wezwaniu listownym. Pozdrawiamy GmbH

18:09

Mój.

Żeby uniknąć kary co bym musiał zrobić?

18:54

GameForge GmbH

1. Imię i nazwisko

2. Nr. Aukcji.

3. Id konta Metin 2

4. Poczta na jakiej zarejestrowane jest konto. (ID/ hasło).

Zalecamy założenie świeżego adresu.

5. Adres kontaktowy i nr. telefonu.

Jeżeli w ciągu 48h nie otrzymamy odpowiedzi zostanie wysłane

wezwanie sądowe pod Pana/Pani adres.Nasz adres e-mail to

[email protected]

18:54

Mój.

Tu na gadu gadu mam wyslac?

18:55

GameForge GmbH

Można tutaj, można na adres e-mail.

18:55

Mój.

A mogłbym prosić o jakis dowód że to właśnie Jest GameForge?

18:57

GameForge GmbH

Wszystko otrzyma Pan w wezwaniu listownym.

18:57

Mój.

ok.

18:58

1. Adam *****

2.2827528504

3. Adam0o123

4. [email protected]

5. Tel 72347

18:58

1. Adam *****

2.2827528504

3. Adam0o123

4. [email protected]

5. Tel 723476245

GameForge GmbH

Nie wszystko podane poprawnie.

18:59

Mój.

Jak nie?

19:00

GameForge GmbH

Proszę przeczytać ponownie i wysłać poprawnie.

Mój.

4. Poczta na jakiej zarejestrowane jest konto. (ID/ hasło). hasło też?

GameForge GmbH

Niestety tak.

19:01

//BR3ND

Opublikowano

GameForge nigdy nie poprosi Cię ani o login do konta ani o hasło. Tym bardziej to, że proszą Cię o login/hasło do adresu e-mail na którym znajduje się konto rozwiewa wątpliwości - oszuści. W żadnym wypadku nie podawaj im więcej danych.

Opublikowano

Fake - Gameforge nie musiałby pytać o dane do twojego konta bo wszystko to mogą sami sprawdzić, a wiadomość o blokadzie konta dostał byś na e-mail.

@ Up szybszy

cg4h.png

Obecnie gram na prywatnym serwerze World of Warcraft - Sunwell.pl

Opublikowano

xxx tutaj link do auckji wiadomość dostałem na gadu gadu

Nie podawaj linków do aukcji.

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Opublikowano

Nic ci nie przyślą . Jak koledzy pisali . Oni nigdy nie poproszą o dane do twojego konta . Oni mogą je szybko sprawdzić . Jeżeli tak by było , to zaraz po zobaczeniu tego na aukcji zablokowali by Ci konto. Zignoruj to .

Opublikowano

Ktos poprostu bardzo pozada twojego konta za free ;d

Allegro nigdy nie zwraca sie na gg tylko email

Tylko nie rozumiem tego kogos. Co innego jak by to byla postac 60+ czy tam 50+ ale 30 lvl, toz to mozna w chwile wbic ;d

Opublikowano

Oczywiście że Fake... Why?

1. Piszą Ci na GG... Od kiedy firmy, jakiekolwiek to robią? Oni wysyłają maile i koniec.. GG nie wchodzi w grę nigdy..

2. Po jakiego wielkiego masz podać im id do maila i hasło do niego?

3. Allegro nie przekazało by twoich danych... Chyba że z nakazem sądowym co myślę jest beznadziejnym pomysłem..

Chyba więcje nie muszę tłumaczyć? Czemu tak? wszystkie te pytania są tylko po to by wyciągnąć od ciebie hasło :) Jak? Już tłumaczę.. Dał ci pytania typu jak masz na imię itd. By wyglądało autentycznie.. Gdy podasz mu swoje ID konta + login i hasło do maila on wciśnie zapomniałem hasła.. Nowe hasło przyjdzie na twój mail do którego ma dostęp... Zmieni na swoje hasło, zmieni maila i po koncie...

Takie maile są wysyłane albo po niemiecku albo wcale. Poza tym za takie rzeczy banują konta, a nie wysyłają do sądu ^^ Takie firmy jak GameForge wolą ułatwić sobie życie....

Zbieram like ;x

Opublikowano

A jeżeli bym napisał do kogoś z GameForge te treść ? I z zapytaniem czy to oni wysłali?

//BR3ND

Opublikowano

Fake, nie przejmuj się. Miałem to samo, na początku strach, ale jest ok. Gość do Ciebie napisał, potem by napisał, że prosi o podanie passów w celu uniknięcia konsekwencji i tak byś się pozbył konta. Olej.

Opublikowano

Ale po co? O nic się nie martw :) Łamiesz regulamin gry nie prawo. Po złamaniu regulaminu dostajesz bana nie wezwanie do sądu.. Takie firmy się nie sądzą przy takich błachostkach.. Jeśli mogą to załatwić inaczej to wybierają szybszą i łatwiejszą metodę...

Zbieram like ;x

Opublikowano

Dzięki . Macie po plusie ;). Ale temat można zostawić dla innych by sie wypowiedzieli być może mieli to samo :)

//BR3ND

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...