Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jedwabny Szlak - Polska wersja Silkroad Online

Coffe*

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, poszukuje 2 osoby do teamu na stanowiska:

Grafik,

Pomyslodawca (chodzi o normalne pomysle, a nie jakies szalone, glupie, niemozliwe)

Projekt jest tworzony ze wzgledu iz Joymax nie ma zamiaru wprowadzic gry do Polski. Chcemy odtworzyc stare czasy oraz zasady silkroada kiedy on mial 10 Degree. Na dzien dzisiejszy wiadomo, ze bez tych dodatkow (czyli FW, avatary, pety oraz "Ärabia") nikt nie bedzie grac. Napewno dodamy te rzeczy, oczywiscie nie odrazu. Nie ma szans zeby projekt nie wypalil, dlaczego? Client gry jest spolszczony tak w 85%, questy sa w trakcie polonizacji. Sam pamietam jak kilka lat temu na MPC (kiedy bylo EcSRO, MySRO, SWSRO) byly marzenia o polskim sro, widac marzenia sie spelniaja. Jak bedziemy sie z tego utrzymywac? Mamy oboby ktore potrafia bawic sie w Blenderze, i edytorze map. W grze bedzie waluta zwana najprawdopodobniej "Jedwabami", sami wiemy ze gospodarka polska jest o d*pe potluc, nie ma sie co oszukiwac. Tak wiec jedwaby beda w cenach korzystnych dla kazdego polaka ktory ma konto bankowe / komorke. Nasza baza danych jest ukonczona w 77%, usuwamy rozne, nie potrzebne rzeczy aby odchudzic clienta gry oraz bazy. Dodajemy takze kilka nowych rzeczy aby start byl przyzwoity. Jezeli martwicie sie o konflikty prawne, nie macie takiej potrzeby aby sie obawiac. Kilka osob przegladalo znane pliki pozwu joymaxa przeciw GoldSold. EcSRO uzywalo nazwy "silkroad", specjalnej waluty czyli "silkow" oraz na panelu logowania byly "odnosniki" do Yahoo Joymax itd. To byl wlasnie glowny problem zamkniecia EcSRO, jakby ktos byl naprawde ciekawy. Wracajac do projektu, mamy zamiar go otworzyc w grudniu 2012. Na start postacie przez kilka dni od otwarcia dostana specjalne itemy powitalne (wiadomo ze devil spirit nie dostana) oraz kilka dni po tym zostanie otwarty event polegajacy aby zebrac kilka unikatowych przedmiotow do NPC i dostac nagrode czyli zimowego Avatara / stroj Mikolaja. Jezeli macie pytania dot. "polityki" albo czego kolwiek zwianego z tym projektem, piszcie smialo, krytykujcie, hejty mnie nie zniszcza, jednak otworzylem ten watek w poszukiwaniu teamu oraz pytan dot projektu, nie komentarzy. Strona zostanie opublikowana jutro albo dzisiaj pozniej nocy

Kontakt: najlepiej tutaj w temacie lub ew. PM.

Opublikowano

troche malo prawdopodbne na wypla, bo wystarczy otworzyc priva i bd to samo..., marzenia o psro bylo zaledwie garstki graczy i to jeszcze wtedy kiedy nie bylo priv serwow.

silkroad po PL? Zdecydowanie NIE!

CAP 100? NIE

co by to nei bylo, to i tak to bd marnym glupim sro opartym na plikach vsro z 30 graczami na MC

b421ea0bef5eb630m.png

Opublikowano

Jak dla mnie to moze wypalic :) Tylko spolszczenie calej gry znam silka juz na wylot ale chcialbym zeby byl po polsku. Cap 100 ? Super jest jak dla mnie powodzenia i czekam na dalsze info

1373700515-U207193.jpg
Opublikowano

MC? Jak my nawet Minecrafta nie chcemy otworzyc^^ A co CAP chcesz 110? moze 140lvl? Jak otworzyc serwer z db z neta to rzeczywiscie moze byc tylko 30 graczy nie dziwie sie. VSRO? My bedziemy uzywali najprawdopodobniej TWSRO, chociaz vsro jest nie wykluczone.

Opublikowano

MC- MultiClient

@Eiit

nie znajac slowa MC skoro to jest podstawowym slowem w sro, tym wlasnie udowodniles ze pojecie o silku masz rowne 0

silkroad o PL? skill Flying Dragon Flow- przyplyw latajacego smoka?

dziekuje, ale w metina nie mam zamiaru grac

b421ea0bef5eb630m.png

Opublikowano

@UP, zwracam honor, teraz jest tak duzo tego minecrafta na tym forum, myslalem ze o nim mowisz.

Sprawe multiclienta mozna ciagle rozwazac, zastanawiamy sie nad zrobieniem limitu, 2 konta online/IP lub zostawieniem go.

Opublikowano

zgadza sie. codziennie powstaje jakis serwer i jest skazany na porazke bo gra tam 30-70 osob. na myth inline gra 250 a to taki fajny serwer wiec nie wiem gdzie sa ci gracze... moze po prostu silk sie juz wypalil ze wzgledu na ogromna ilosc Pserwerow. chcem grac a nie mam gdzie :D

Opublikowano

@UP

Powiem tak, z czego sie od graczy z Mytha dowiedzialem to jest m.in zbyt duzo dodatkow i "trudna" gra, sam gdy gralem swoje 5 min na tym serwerze poczulem "niepewnosc"do tego serwera jakby tam klimatu nie bylo

Opublikowano

Jak dla mnie, bardzo fajny pomysl, raz już uczestniczylem w podobnym projekcie, ale coś nie wypaliło ;/ Wam życzę z całego serca, aby się udało :D

dieg0.jpg

Pomogłem? daj 5* xD

Opublikowano

pomysł fajny , lecz serwer będzie mieć ile slotów ?

Cap 100 - dobry pomysł ;) powodzenia !

random.jpg

Opublikowano

"@UP Mamy kilka decyzji;

Do Stycznia/Lutego 1000 potem 3000

Lub 2 jezeli maszyna pozwoli 3 serwery po 1000slotow"

Niezle nastawienie!

Z calego serca zycze zebyscie mieli chodziaz 300 graczy nie mowie to o postaciach online bo przewaznie polowa osob ma 5-8 kont do goldfarm.

Opublikowano

Co rozumiem przez stronka dzisiaj ? Zobaczymy ją do 24.00 jestem ciekawy jak wam wyszło i czy nie użyliście jak większość gotowych szablonów z epvp*

Opublikowano

Nie warto w to inwestować takie moje zdanie, czas silka przeminął i to wszystko -.-

"@UP Mamy kilka decyzji;

Do Stycznia/Lutego 1000 potem 3000

Lub 2 jezeli maszyna pozwoli 3 serwery po 1000slotow"

Niezle nastawienie!

Z calego serca zycze zebyscie mieli chodziaz 300 graczy nie mowie to o postaciach online bo przewaznie polowa osob ma 5-8 kont do goldfarm.

No może jak dadzą free silki to bd te 300

ItgMSFz.gif­

Opublikowano

Ja z doświadczenia wiem, że będzie ciężko. Nie wiem czy się opłaca robić teraz server (sam miałem w planach). Toć polskie kwoty na wydatek serva są po prostu rozbrajające. W grę nie wchodzi tylko i wyłącznie wydatek na server, ale też na ochronę przed ddosem. Jeśli liczysz się z tym, że zarobisz coś to może później tak. Początkowo będziesz tylko ładować w to :D. Jeśli szukasz jakiegoś funu to lepiej pograć sobie na jakimś :).

1334497071-U17330.png

Opublikowano

Przepraszam, ze forum do tej pory nie ma. Mamy "lekkie" problemy z strona oraz IIS. Zabezpieczamy takze maszyne dedykowana. Strona powinna byc w pelni dostepna dla Was za kilka dni.

Opublikowano

Wprowadzenie "arabów" nie jest większym problemem, gdybyśmy mieli BMSy oraz ew skille to może kiedyś było by to.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...