Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Single player na 2

Mcc1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czemu nie mogę zagrać z kumplem na single player pisze że serwer jest wyłączony i jak ja zrobię to jemu też to o co z tym chodzi?

Opublikowano

Stawiacie serwer hamachi, wlan czy może macie jakiś dedykowany? Jeśli macie hamachi to musisz właczyć ten pliczek co pobierasz ze strony minecraft.net, jeżeli masz bukkit to musisz uruchomić ten plik wsadowy który tworzysz przy robieniu plików, a jeżeli masz dedyka to włączasz go w menu serwera, a do WLANu potrzebne jest połączenie komputerów za pomocą rutera. Jeśli to nadal nic nie pomaga to pisz śmiało, postaram się pomóc.

Daj "Lubię to" to nic nie kosztuje

:)

db907992c1e9c38a.png

Opublikowano

Po pierwsze nie obrażaj mnie.. A po drugie opisałem co potrzebne jest aby grać przez lan, musisz mieć połączone dwa dwa komputery przez router, musisz utworzyć sieć lan z komputerem twojego kolegi...

db907992c1e9c38a.png

Opublikowano

Nie możesz stworzyć sieci LAN przez hamachi, musisz wtedy postawić serwer przez hamachi, a jak to zrobić to już nie będe ci tłumaczył, wpisz sobie w yt "jak postawić serwer minecraft". Jeśli pomogłem liczę na like.

db907992c1e9c38a.png

Opublikowano

Nie no nie wytrzymam. Dobra napisze szczegółową instrukcje.

1. Kupujesz router.

2. Kupujesz dwa kabele ethernetowe.

3. Podłączasz jedną końcówkę pierwszego kable do swojego komputera a drugą do routera.

4. Podłączasz jedną końcówkę drugiego kabla do komputera kolegi a drugą do MODEMU DO KTÓREGO PODŁĄCZYŁEŚ SWÓJ KOMPUTER.

5. Cieszysz się grą.

P.S. Trochę kultury.

Down: dzięki ci wielkie kolega, już myślałem, że sam się będę musiał z nim kłócić o to że nie idzie postawić serwera LAN bez wspólnego routera.

db907992c1e9c38a.png

Opublikowano

Pomógł, bo to jest jedyne rozwiązanie w takiej sytuacji, tylko Ty nie akceptujesz tej odpowiedzi. Wytłumacz mi jak chcesz się z kumplem połączyć przez LAN skoro mogę się założyć, że nie jesteście razem podłączeni pod ten sam router? Więc skoro nie jesteście połączeni pod ten sam router, to jakim cudem chcesz utworzyć z nim sieć LAN? Jedynym rozwiązaniem jest albo hamachi, albo dedyk, albo serwer na IP zewnętrznym.

Opublikowano

Zrozum tak jak koledzy UP piszą,

Ten "kolega" musi mieć połączenie z twoim internetem wtedy możesz utworzyć SP na LAN'ie.

A jeśli szukasz rozwiązania to ściagnij serwer z minecraft.net odpal i zrób hamachi :]

Opublikowano

No nie możecie mieć wspólnego routera dlatego jedynym rozwizązaniem jest dla was serwer hamachi lub dedyk.

db907992c1e9c38a.png

Opublikowano

Chłopie przez lan nie zagracie!

Czemu?

Ponieważ musielibyście korzystać z tego samego połączenia internetowego co się z tym wiąże?

Musielibyście mieszkać ze sobą

Tak jak kolega kilka postów wyżej powiedział postaw serwer hamachi albo kup jakiegoś dedyka

I na następny raz nie obrażaj innych bo tym samym pokazujesz jak cię rodzice wychowują

Opublikowano

Tak jak up'y napisały... MUSISZ postawić serwer za pomocą pliku "minecraft_server" nie konieczni musisz stawiać przez hamachi. Jak masz ip stałe/zmienne to wystarczy, że sprawdzisz swoje ip http://www.mojeip.com.pl/

Jeżeli masz osiedlowe, to musisz stawiać już przez hamachi...

Opublikowano

Jak wejdzie w SP i dasz open to lan to na czacie wyświetli Ci się IP z jakim musi się połączyć twój znajomy. Podajesz mu IP on wchodzi w MP łączy się z serwer i sprawa załatwiona. Chyba proste, nie ?

Do takich typów trzeba krótko i zwięźle.

Kocham mame

Opublikowano

@Up czy ty nie rozumiesz że opcja lan jest dostępna tylko wtedy gdy mają to samo połączenie internetowe (czyt. ten sam router lub ip osiedlowe)

Opublikowano

@Up czy ty nie rozumiesz że opcja lan jest dostępna tylko wtedy gdy mają to samo połączenie internetowe (czyt. ten sam router lub ip osiedlowe)

Co do IP osiedlowe, to mogę się nie zgodzić... Sam posiadam ten syf, i koledzy z mojego miasta, nie mogą ze mną grać (mamy od tego samego dostawcy)

Opublikowano

3Up: nadal mu nie będzie działać bo to będzie LAN a oni nie mają komputerów połączonych routerami.

db907992c1e9c38a.png

Opublikowano

Po pierwsze:nie wyzywaj go jeżeli nie znasz się na komputerach i na sieci internetowej i ich podłączaniu.Po drugie:Wprawiasz ludzi w błąd ,bo chcesz grać przez LAN z kumplem co mieszka 2km od ciebie(jeżeli ci sie to uda jakoś podłączyć to kur*a jesteś bogiem).Tyle z mojej strony;p.

A właśnie,wiesz jaki mój kumpel miał polew jak mu to wysłałem?;D

Pozdrawiam:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...