Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Samsung galaxy S Advance vs Samsung galaxy Ace 2

Platinum™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Który telefon jest szybszy jeśli chodzi o przeglądanie stron internetowych i o jak bardzo

2. Który telefon ma lepszy ekran (który jaśniejszy. Ponoć ten z ace 2 jest lepszy od amoleda. To prawda? Który telefon może łatwiej mieć ryse?)

3. Na którym telefonie lepiej się gra tzn. bez lagów itp.

4. Słyszałem, że ace2 dostanie najnowszego androida w styczniu, a kiedy S Advance

Opublikowano

1. S Advance (Lepszy procesor o 400MHz)

2. S Advance (Większy wyświetlacz o 0.2" i lepsze kolory (Amoled))

3. S Advance (Procesor mówi sam za siebie)

4. Aktualizacje do Jelly Bean dostanie Ace 2 i S Advance (Prawdopodobnie do końca tego roku mają być)

Jeśli pomogłem to proszę o łapkę  w dół.

Opublikowano

Jak jesteś w stanie dopłacić te 100 złoty, to myślę że warto, a jak nie to z Ace 2 też będziesz zadowolony :)

Opublikowano

Nie chcę zakładać nowego tematu, więc zadam pytanie tu : Jak dokonać aktualizacji systemu android? WIem, że trzeba chyba telefon jakoś podłączyć do komputera i wejść na strone samsunga. To wszystko? Ile to trwa? Jest jakieś ryzyko?

Ustawienia-> O Telefonie-> Aktualizacja Oprogramowania-> Uaktualnij

Trwa to jakieś 5-10minut

Jak będziesz miał 100% Baterii to wszystko powinno przebiec pomyślnie :)

Opublikowano

Ustawienia-> O Telefonie-> Aktualizacja Oprogramowania-> Uaktualnij

Trwa to jakieś 5-10minut

Jak będziesz miał 100% Baterii to wszystko powinno przebiec pomyślnie :)

To opcja nie zawsze działa, próbowałem w ten sposób zaktualizować system, ale telefon często nie odnajduje aktualizacji. Najlepiej zrobić to poprzez komputer, czyli:

ze strony samsunga pobierasz Samsung Kies, instalujesz. Następnie w telefonie wchodzisz: Ustawienia - Komunikacja - Ustawienia USB - wybierasz opcje Samsung Kies.

Podłączasz telefon do komputera za pomocą kabla USB i czekasz aż komputer zainstaluje te sterowniki, potem już tylko otwierasz wcześniej pobrany program, a on wyświetli Ci informacje na temat telefonu i zaktualizuje system, (jeśli nie posiadasz najnowszej wersji). Bateria musi być naładowana w 100%.

"No bird soars too high, if he soars with his own wings" 

Opublikowano

A nie lepiej najpierw zrobić tą opcją co jes w telefonie, a jak sie nie uda to przystąpić wtedy do tej trudniejszej, pewniejszej na komputerze? Po za tym jak 100 % skoro gdy wejdę w menu i nacisne aktualizuj czy jakoś tak to już ułamek procenta się wyładuje.

Opublikowano

A nie lepiej najpierw zrobić tą opcją co jes w telefonie, a jak sie nie uda to przystąpić wtedy do tej trudniejszej, pewniejszej na komputerze? Po za tym jak 100 % skoro gdy wejdę w menu i nacisne aktualizuj czy jakoś tak to już ułamek procenta się wyładuje.

Możesz użyć aktualizacji bez przewodowej, jednak biorąc pod uwagę plusy i minusy obu rozwiązań, jest ona dużo bardziej ryzykowna i nieodpowiedzialna. Narażasz się na utratę łącza, dodatkowe koszty wynikające z przypadkowego bądź celowego aktywowania transmisji danych (3G) lub duży spadek poziomu baterii w konsekwencji niepoprawną aktualizację. W przeciwieństwie do Samsung Kies'a, który z dużym zaangażowaniem przeprowadzi Cię przez ten proces, wyjaśniając wszelkie niejasności, robiąc kopię zapasową twoich danych i jednocześnie ładując baterię (poprzez kabel USB).

Opublikowano

Mówimy o jakimś ryzyku, ponoć większe ryzyko jest przy aktualizacji bez przewodowej, ale mam pytanie - Co to za ryzyko? Przecież to może mi się zdażyć nawet na kompie gdy będę na nim aktualizował smartfona i np. komputer mi się wyłączy z X powodów. Czy po prostu telefon nie będzie się mógł włączyć? Jeśli tak może być, to chce wiedzieć jak to naprawić. (jak można).

Opublikowano

Ryzyko istnieje w obu przypadkach. Po prostu wybierjąc opcję z komputerem nie jest ono tak duże. Oczywiście komputer może się wyłączyć, ale Samsung Kies najpierw pobiera aktualizacje na telefon i komputer potem ją dopiero instaluje, więc jeśli wyłączyłby Ci się telefon podczas pobierania systemu nic wielkiego się nie stanie, jeśli natiomiast takie wydarzenie miało by miejsce podczas samego procesu instalacji telefon może podjąc próbę instalacji aktualizacji już wtedy bez komputera ponieważ znajduję się ona na telefonie, ale w takich przypadkach najlepiej zanieść telefon do serwisu, a oni powinni dokończyć instalacje.

Opublikowano

sam mam s advance i jestem zadowolony :) szybkie przeglądanie stron , google play(jest to aplikacja w której możemy pobraż płatne jak i darmowe programy np. angry birds) :D

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano

Najlepiej weź LG Swift L9 za 1600zł lub L7 za 830zł (ja go mam i polecam)

Opublikowano

Warto dopłacić 100 zł, strony internetowe otwierały się o sekunde szybciej i, żeby telefon był większy o 0,5 cm?

Zastanowie się.

@edit wiem też, że S advance ma super amoled . Ale słyszałem, że super amoled po roku czasu się wypala. Po za tym ace 2 się rzadziej napewno ładuje niż s advance,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...