Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[4Story] Łucznik Skill Build - czyli co i jak

Jesse48

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1331712121-U215643.pngTutorial

Witam, jak każdy wie są Łucznicy dobrzy w swoim fachu, lecz są też tacy którzy nawet nie wiedzą jak najlepiej ustawić Um. Skilli.

Ten Tutorial piszę tylko po to, aby nowi gracze chcący się wybić mieli wyrównane szanse ze starymi wyjadaczami sprzed paru lat.

Opis Klasy Łucznik

Łucznik - jest to postać atakująca z dystansu, która ma zadawać największy damage, w drużynie. Jest to postać bijąca łukiem / kuszą

i jedną z niewielu postaci bazujących wyłącznie na prędkości ataku i krytycznym ciosie. Większość osób które nigdy nie miało styczności z prowadzeniem łucznika, mówi ze gra nim opiera się na opanowaniu 4 klawiszy, są oni w błędzie. Łucznik jest po prostu kosiarką , jest skłonny wygrać każde PvP, i potrafi odwrócić cały szyk bitwy w mass PvP.

Skill Bulid na PvP

http://www.4story.pl...154335411313153

Dobry bulid na początkujączych graczy

Skill Bulid na Expienie

http://www.4story.pl...652104211000111

Dobry build, dla osób z lvl 55+

Łucznik vs Wojownik

Łuczniczy zazwyczaj wygrywają z wojownikami ale jeśli łucznik nie ma pojęcia o tym w jakiej kolejności używać Skille przegra z wojownikiem na 80%.

Jedynym sposobem na ucieczkę od Przegranej, jest Błogosławieństwo Wiatru dostępne od 18 poziomu.

Wystarczy ze łucznik spudłuje z oślepienia, a Wojownik ma już 90% na wygraną.

Łucznicy zwykle pokonują wojowników bez problemów, zależy też od Skilla i LvL.

Łucznik vs Mag

Gram magiem więc dla mnie łucznicy z kusza +16 są jak kaszka z mleczkiem - wystarczy ze trafie z Piekielnego i znam polozenie łucznika to wtedy łucznik przegrywa natychmiastowo (zalezy od eq łucznika ) Poniewaz Stun piekielne uzywa sie na początek przed AoE. W tym wypadku polecam Niewidzialność + Przyśpieszenie, następnie otrucie, snajper - Po czym gdy znika nam niewidzialność jak najszybciej oślepienie, następnie AoE i dalej jeżeli Mag jeszcze żyje staramy się powtarzać czynności.

Łucznik vs Rycerz Mroku Cienia

Moim zdaniem dla łuczniów najtrudniejszym przeciwnikiem jest RMC ponieważ jest to bardzo dobra klasa do PVP.

Jedynym sposobem na pokonanie RMC jest szybkie poruszanie się po terenie PvP i improwizacja.

Łucznik vs Kapłan

Jak niektórzy z was wiedzą kapłani mają słabą wytrzymałość, lecz mają dużo Skillów wspomagających jakimi są liczne Bańki, leczenia i oślepienia.

Jak ja grałem kapłanem do dla mnie łatwo było pokonać łucznika jeśli się uzyje w odpowiednim momencie Blokady(Bańka która uniemożliwia przeciwnikowi nacelowanie na cel)

Aby wygrać z Kapłanem proponuje nie dojście przeciwnikowi do użycia skilla + Szybkie używanie Skilli, ponieważ gdy pojedynek z kapłanem trwa zbyt długo tracimy kolejne szanse na pokonanie go.

W najbliższym czasie zostanie nadany TuT w którym napiszę dla was, jak i gdzie najlepiej Expić.

Poradnik wykonany przez Jesse48 na potrzeby MPC Forum.

Zakaz kopiowania, w celu dodaktowych pytań zapraszam do oceny.

Opublikowano

Ja w ów grę 3 Lata, z czego 2 na łuczniku. I mam 29 przegranych PvP, i 782 wygranych.

Opublikowano

Tak na dobrą sprawę doszukałem się 2 błędów:

Jeden to bańka jest dostępna od 22 lvl..

Drugi to bardziej sugestia, ale dodaj aby zaraz po oślepie dawać debuffera.

Bo szybciej da sie rozpieprzyć każdego bez buffów. Szególnie przydatne jest to na kapci albo innych łuków, którzy też mają bańkę.

Build nie do końca poprawny.

Warto kupić Niszczący Cios.

Co daje nam z bliskiej odległości pewną przewagę, a potem uciekamy.

Zaznacz że łukiem się nie chodzi. Nim się "kica" jak króliczkiem ;)

• 1 miesiąc temu...
  • Biter. zmienił(a) tytuł na [4Story] Łucznik Skill Build - czyli co i jak

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...