Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] LaunchPad - pare informacji :)

MCkapiw

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :)

Mam zamiar zakupić Launchpada jednak nie wiem czy jest to w miare do ogarnięcia :/ Niestety nigdy nie miałem doczynienia z remixem ani nic z tych rzeczy muzyki, ale myślę ze mam słuch i szybko się ucze gdy chce :) A grać na takim Launchpadzie to moje marzenie :D

Przykład:

Oczywiście nie mówie o takim graniu, to jest profesjonalista a ja nigdy tak nie zagram ale potrzebuje informacji:

-Czy są do tego jakieś poradniki? Jeśli tak to gdzie :)

-Czy opłaca się kupić to z tej aukcji? http://allegro.pl/novation-launchpad-ableton-sterownik-pokrowiec-i2806938255.html

-Czy jest to bardzo trudne do ogarnięcia? Chciałbym grać DubStep :)

-Czy ma głośniki?

Pozdrawiam :)

card.png

Opublikowano

Skoro nigdy nie miałeś do czynienia z tworzeniem muzyki to zainteresuj sięnajpierw obsługą programu FL studio. Stąd już nie daleko do grania na "instrumentach" a lepiej najpierw się czegoś nauczyć, niż kupować sprzęt w ciemno :)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Skoro nigdy nie miałeś do czynienia z tworzeniem muzyki to zainteresuj sięnajpierw obsługą programu FL studio. Stąd już nie daleko do grania na "instrumentach" a lepiej najpierw się czegoś nauczyć, niż kupować sprzęt w ciemno :)

Czyli odradzasz, tak?

Tyle że ja nie chce obrabiać muzyki ani nic, tylko tworzyć :D A głównie chodzi mi o zabawe :)

card.png

Opublikowano

Czyli odradzasz, tak?

Tyle że ja nie chce obrabiać muzyki ani nic, tylko tworzyć :D A głównie chodzi mi o zabawe :)

Moja rada świetnie się w to wpasowuje :)

Opublikowano

Moja rada świetnie się w to wpasowuje :)

A czy grałeś kiedyś na launchpadzie? :) I na prawde nie ma opcji tego ogarnąć w moim przypadku? ;;//

card.png

Opublikowano

A może przeczytaj najpierw czego ja potrzebuje a nie nabijaj sobie bezsensowanie postów? :)

Ale dobrze ci mówi. Radzimy ci żebyś nabył podstawową wiedzę, to mówisz, że szkoda, bo chcesz się pobawić. Spoko. Nic nam do tego, kup sobie, baw się, ale bez wiedzy nic nie stworzysz. Najpierw się poucz na innych narzędziach, potem kupuj, jeśli masz zamiar się tym zająć na poważnie...

Opublikowano

Jesli masz za duzo kasy to mozesz sobie kupic, ogolnie fajna zabawka, raz mialem sie pobawic taka przez chwile. Moim zdaniem dla poczatkujacego ciezko to ogarnac , ale w miare czasu moglbys sie wszystkiego nauczyc. Napewno sa w googlach jakies tutki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...