Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno paru części - 750zł ;)

Sweet Jesus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na chłodzeniu boxowym nie ma mowy o podkręcaniu, po jakimś czasie bym po prostu dokupił, potem się za to zabrał. GPU to GTS450 od Gainwarda. Z RAMami mogę się również wstrzymać, bo nie jest masakrycznie droga część. Płyta od AsRocka, bo w tej cenie nie ma chyba nic z USB 3.0 i SATA 3, który jest jednak niezbędny.

http://www.morele.ne...70a-ds3-460314/

A nie, znalazłem jednak D:

// W parę części zamieniło się to w cały zestaw prawie ;x Ale trudno

Tu z chyba najtańszym i3 :

http://www.morele.ne...ry/info/U7250R/

Nie DS3 tylko UD3 xD

Na ga-970-ud3 masz wszystko co trzeba

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Obudowa zostaje zmieniona na tego aerocoola

www.morele.net/obudowa-aerocool-aeropgsvs-3-450853/

Może i mniej przewiewna, ale bardziej wytrzymała, w przeciwieństwie do Brutusa jest zrobiona z grubszej blachy a transport w samochodzie to 5 razy w roku minimum ;/, 10zł jakoś przetrwam.

Tutaj pojawia się problem, bo nie wiem, który zasilacz będzie pasował przy położeniu na dole budy. Powinien ten Silentium, ale tutaj przychodzą mi z dosyć długimi kablami w podobnej cenie i gwarantowanej jakości :

http://www.morele.net/zasilacz-xfx-atx-core-450w-120mm-80-sli-psu-p1-450s-x2b9-419031/

http://www.morele.net/zasilacz-ocz-stealthxstream-2-500w-p-su-80plus-ocz500sxs2-eu-318601/

http://www.morele.net/zasilacz-be-quiet-pure-power-l7-530w-80plus-activepfc-2x12vrails-2xpci-e-bn106-244061/

http://www.morele.net/zasilacz-fortron-atx-hexa-500w-120-mm-he-500-387227/

450 to jednak wystarczająca moc, raczej nie będę go już wymieniał, a przy wszystkich modelach za wyjątkiem tego OCZ-a są dłuuugie .... kable.

Najbardziej przemawia do mnie ten XFX, bo Faith mnie przekonał, ale to jużostateczna decyzja, chcę wyjść przy tym jak najtaniej bez zapasowej energii na przyszłość, bo ani CrossFIre ani SLi nie planuję ;).

Opublikowano

Bierz XFX, ma duży wentyl (cichszy będzie) A jak na kasie zależy to Tacens Radix V

http://www.morele.net/zasilacz-tacens-radix-v-450w-85-plus-10db-tac450rv-446132/

Opublikowano

Nie ma 6pin, opada. Ten OCZ coś do mnie przemawia, bo może kable krótkie, ale nie będę przynajmniej musiał kabli upychać, a 4pin do CPU po prostu walnę pod kartą graficzną po MOBO i po problemie :>. Zasilacz i tak będzie zagłuszać muzyka... Druga sprawa, że XFX jest tańszy, ale poniżej tego 180 nie ma już co schodzić.

Znajdzie się jeszcze jakiś tani modular ? I w ogóle jakaś opinia na temat tego OCZ-a ? Bo jedni piszą że głośny, drudzy, że napięcie nie trzyma, inni zaś, że kable za krótkie, a filmik widziałem, przy którym problemów nie było.

Opublikowano

Nie ma 6pin, opada. Ten OCZ coś do mnie przemawia, bo może kable krótkie, ale nie będę przynajmniej musiał kabli upychać, a 4pin do CPU po prostu walnę pod kartą graficzną po MOBO i po problemie :>. Zasilacz i tak będzie zagłuszać muzyka... Druga sprawa, że XFX jest tańszy, ale poniżej tego 180 nie ma już co schodzić.

Znajdzie się jeszcze jakiś tani modular ? I w ogóle jakaś opinia na temat tego OCZ-a ? Bo jedni piszą że głośny, drudzy, że napięcie nie trzyma, inni zaś, że kable za krótkie, a filmik widziałem, przy którym problemów nie było.

Mam go od dwóch miesięcy i jedyne co słysze to box'owy COOLER od mojego 960T xD

Napięcia dobre trzyma, kable nie są krótkie.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

A budę jaką masz ? Jednak wezmę tego Brutusa, opiniami z moreli się kierować nie będę, wczoraj widziałem, jak wygląda ta obudowa na żywo, a wykonana jest naprawdę dobrze ;).

Teraz kwetsia zasilacza, zostaje ten OCZ i XFX,

OCZ - 24pin - 45cm

OCZ - 4pin - 46cm

XFX Core 450w 24pin - 55

XFX Core 450w 4pin - 55

Obudowa jest niższa, niż długość kabli OCZ-a, ale zawsze wypadałoby zostawić jakieś miejsce wolne :>. Poza tym XFX-a mogę upchać w tą wolną lukę na kable w budzie. No a przy OCZ w ogóle bym ich nie musiał upychybać ^^.

Tak więc nie mam pojęcia ;x. Możę jakieś atuty za i przeciw dla każdego zasilacza ? I jeszcze przy OCZ mógłby mi przesłać zdjęcie z zamontowanym w brutusie ?

A, mnie interesuje ten modularny raczej, SXS raczej sobie daruję, bo tam kable podobno same się wypinają, bo są tak napięte :D.

Opublikowano

A budę jaką masz ? Jednak wezmę tego Brutusa, opiniami z moreli się kierować nie będę, wczoraj widziałem, jak wygląda ta obudowa na żywo, a wykonana jest naprawdę dobrze ;).

Teraz kwetsia zasilacza, zostaje ten OCZ i XFX,

OCZ - 24pin - 45cm

OCZ - 4pin - 46cm

XFX Core 450w 24pin - 55

XFX Core 450w 4pin - 55

Obudowa jest niższa, niż długość kabli OCZ-a, ale zawsze wypadałoby zostawić jakieś miejsce wolne :>. Poza tym XFX-a mogę upchać w tą wolną lukę na kable w budzie. No a przy OCZ w ogóle bym ich nie musiał upychybać ^^.

Tak więc nie mam pojęcia ;x. Możę jakieś atuty za i przeciw dla każdego zasilacza ? I jeszcze przy OCZ mógłby mi przesłać zdjęcie z zamontowanym w brutusie ?

A, mnie interesuje ten modularny raczej, SXS raczej sobie daruję, bo tam kable podobno same się wypinają, bo są tak napięte :D.

Ja mam obudowę "Merkury" xD Obudowę tą mam odkąd kupiłem komputer :D (Standard ATX)

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Kablę się same wypinają ? Kto CI tak napisał ? To jakieś pojebane hejtery :D Jak się umie to się nawet do full-towera wepcha ten zasilacz. Ja mam aktualnie za dużo kabli (co by było gdyby były dłuższe..) A i tak są dość zgrabnie schowane.

Opublikowano

Tjaaa, kolesie z moreli może trochę przesadzili, ale z tym 4pin będzie problem, bo to różnica 1cm ^^ między budą a max długością kabla. Chyba jednak tego XFX-a wezmę, a kable upcham tam, gdzie się je w brutku upycha. Ew. inna buda do 170zł.

Opublikowano

Tjaaa, kolesie z moreli może trochę przesadzili, ale z tym 4pin będzie problem, bo to różnica 1cm ^^ między budą a max długością kabla. Chyba jednak tego XFX-a wezmę, a kable upcham tam, gdzie się je w brutku upycha. Ew. inna buda do 170zł.

A myślisz, że 4pin będziesz na koniec obudowy ciągnął?

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

i3 jest dużo gorszy w grach od 965 :x 4 rdzenie robią swoje

Dużo gorszy? 965 jest dopiero lepszy po oc od i3... "4 rdzenie robią swoje" 4 wątki też robią swoje ;) Osobiście brał bym i3 zawsze mogę wymienić nawet na i7 a amd nic więcej nie oferuje.

Opublikowano

Dużo gorszy? 965 jest dopiero lepszy po oc od i3... "4 rdzenie robią swoje" 4 wątki też robią swoje ;) Osobiście brał bym i3 zawsze mogę wymienić nawet na i7 a amd nic więcej nie oferuje.

Weź wyjdź! Pierdzielisz głupoty, że głowa mała. Myślisz, że jak kupi 965 BE to nie będzie robił o/c?

Wole mieć 4 prawdziwe rdzenie niż dwa normalne i 2 logiczne.

AMD nic więcej nie oferuje? Skąd ty się urwałeś AMD co chwila robi jakieś nowe CPU na ten sam socket może sobie wymienić na Vishera albo inne CPU które nie długo wyjdą.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Autor nigdzie nie wspomniał że bedzie robić oc. Bez oc i3 jest w grach wydajniejsze. "AMD nic więcej nie oferuje? Skąd ty się urwałeś AMD co chwila robi jakieś nowe CPU na ten sam socket może sobie wymienić na Vishera albo inne CPU które nie długo wyjdą." to nie znaczy że odrazu muszą być bardziej wydajne niż procesory od intela, tak jak to było z Buldożerem nowa arichtektura i wgl, a okazało się że w grach to gnioty, i lepszy jest intel.

Opublikowano

Autor nigdzie nie wspomniał że bedzie robić oc. Bez oc i3 jest w grach wydajniejsze. "AMD nic więcej nie oferuje? Skąd ty się urwałeś AMD co chwila robi jakieś nowe CPU na ten sam socket może sobie wymienić na Vishera albo inne CPU które nie długo wyjdą." to nie znaczy że odrazu muszą być bardziej wydajne niż procesory od intela, tak jak to było z Buldożerem nowa arichtektura i wgl, a okazało się że w grach to gnioty, i lepszy jest intel.

Po raz kolejny mówię Wyjdź funboyu Intela.

Nie będę się kłócił z takimi ludźmi.

Jakby nie robił o/c to by nie brał takiego zestawu. jak mu wspominałem o o/c to nie mówił, że nie będzie robił więc to chyba jasne, że będzie robił.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Po raz kolejny mówię Wyjdź funboyu Intela.

Nie będę się kłócił z takimi ludźmi.

Jakby nie robił o/c to by nie brał takiego zestawu. jak mu wspominałem o o/c to nie mówił, że nie będzie robił więc to chyba jasne, że będzie robił.

Nie jestem fanboyem intela... gdybym korzystał z zaawansowanych programów to bym wybrał amd bo w tym jest lepszy. Za to ty jesteś fanboyem amd ;)

"Nie będę się kłócił z takimi ludźmi."

Ja się nie kłocę ja dyskutuje.

Opublikowano

Gdybym nie miał zamiaru go kręcić, to zostałby box i gówniany zasilacz, stwierdziłem jednak, że XFX będzie lepszy, kable jakoś upcham.

@UP Niestety, ale każdy i3 wypada gorzej, mimo HT 4 jaja w nowych grach robią swoje, dopiero od porządnego i5 mógłbym się zacząć zastanawiać, a widzisz, mój budżet i tak wykroczył poza podaną kwotę, przez co musiałem sprzedać telefon D:. Jedyne, co w AMD mi się nie podoba, a jakoś to przeżyję, to pobór prądu... ale za tą cenę ;>.

Na razie w koszyku :

CPU

Chłodzenie

MOBO

RAM

PSU

została mi tylko ta nieszczęsna buda ;x. Tego Aerocool raczej sobię daruję, Brutus NIBY dobry, ale dzisiaj jużgo nie oglądałem, tylko podniosłem, no i trochę za lekki jak na dobrą budę, blacha też trochę cienka, wydaje mi się, że więcej tam farby.

No ale taka cena ....

Tu jeszcze mam w ramach zaoszczędzonych pieniędzy z zasilacza :

http://www.morele.ne...30-kwn1-326666/

Ok, pochodziłem tam i ówdzie. Znowu mnie jednak coś napadło z tym Aerocoolem ;x

http://www.morele.net/obudowa-aerocool-aeropgsvs-3-450853/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...