Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Opóźnienie energii.

Kanewersa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pewien problem...

Zbudowałem sobie basen i chciałem, żeby był podświetlany. Niech chce mi się tłumaczyć dokładnie gdzie co zbudowałem wiem ujmę to tak:

Chciałem, żeby mechanizm był na jedną dźwignię. Tłoki odsuwają część basenu a z pod niego "wychodzą" dwa Glowstony.

Wszystko działa, niby cacy ale kiedy chce wyłączyć podświetlenie pierwsze chowają się Pistony z pod basenu i cały mechanizm się psuje.

Chodzi mi o to, czy da się zamienić kolejność działania np.:

Podczas włączania pierwsze wysuwają się Pistony z góry a podczas wyłączania pierwsze są pistony z dołu (mechanizm na jedną dźwignię!).

Dzięki za odpowiedzi! <3

Opublikowano

Ustaw repeatery przy tłokach z glowstonem i kliknij na nie 3prazy ppm wtedy opóźni się sygnał.

Daj "Lubię to" to nic nie kosztuje

:)

db907992c1e9c38a.png

Opublikowano

Eee...

Ale mi nie oto chodzi ^^

"Chodzi mi o to, czy da się zamienić kolejność działania np.:

Podczas włączania pierwsze wysuwają się Pistony z góry a podczas wyłączania pierwsze są pistony z dołu (mechanizm na jedną dźwignię!)."

Uważne czytanie się kłania :)

Repeatery nic mi nie dadzą ^^

Opublikowano

Nie naprawisz zbytnio tego słuchaj kiedy energia idzie przez opóźnione repeatery do pistonów dochodzi pierwsza przez ustawienie właśnie jakie zrobiłeś czyli kiedy energia przestaje płynąc szybciej energii będzie brakować przy pistonach.

Musiał byś przerobić lekko mechanizm nawet wiem jak ale raczej cie to nie zainteresuje chociaż nie wiem jeśli tak napisz w temacie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...