Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do 3000 zł

TetsuoGaming

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hmm , czyli FX - 8320 , a tego na morele nie ma a jest chyba na techplanecie i w sumie nigdy z niego nie korzystałem , więc jeśli naprawdę opłaca się brać FX-8320 to mógłby ktoś złożyć ?

Opublikowano

Jak najbardziej, ludzie się skarżą na krótkie kable OCZ SXS2 (mam go) jednak kompletnie nie wiem o co im chodzi bo jak dla mnie są dobre :P

Opublikowano

Jak najbardziej, ludzie się skarżą na krótkie kable OCZ SXS2 (mam go) jednak kompletnie nie wiem o co im chodzi bo jak dla mnie są dobre :P

Włożysz SXS2 do Big-Tower i już masz kiszkę ;f

random.jpg

Opublikowano

Tobie ten zasilacz wystarczy.

Kto normalny bierze Big czy Full towera i zasilacz 600W :D ? Zazwyczaj to już jest SLI / CrossFireX :P

Opublikowano

Bierz ten zestaw z początku a nie jakiegoś FX. Testy może i wypadły dobrze ale były kitowo robione. Wystarczy popatrzeć na komentarze dotyczące artykułów o tak świetnej wydajności FX'ów. W skrócie wszyscy co znają się na temacie się z nich śmieją bo wiedzą, że sporo w tych testach jest nie tak ale skoro ktoś wpada tylko przeczytać test a nie weryfikuje tego to potem wychodzą takie kwiatki w postaci "FX gniecie i5". Bierz i5 i tyle czyli swój zestaw początkowy.

Jeśli będziesz zamawiał zestaw w morelach to możesz sobie dodać do koszyka usługę montażu.

http://www.morele.net/montaz-komponentow-zestaw-komputerowy-od-trzech-elementow-266770/

to ta usługa.

Jeśli będziesz zamawiał to przy zamówieniu w polu kod promocyjny wpisz

O6A2MVKEK1

i naciśnij obok wyślij to koszt montażu zmieni się na 1 złoty a wysyłka będzie darmowa.

Opublikowano

Ja tam się zawsze w wyborze FX kierowałem opiniami użytkowników tego forum, jednak patrząc na testy i5 jest faktycznie lepszy w dodatku mniej prądożerny i bardziej przyszłościowy (zapakujesz kiedyś jakiegoś i7 w razie W)

Opublikowano

Ja tam się zawsze w wyborze FX kierowałem opiniami użytkowników tego forum, jednak patrząc na testy i5 jest faktycznie lepszy w dodatku mniej prądożerny i bardziej przyszłościowy (zapakujesz kiedyś jakiegoś i7 w razie W)

A na AM3+/FM1 nie wpakujesz nic przyszłościowego? Przecież AMD wszystkie nowe procesory robi na ten sam socket

Pokaż mi te testy, bo nie mogę uwierzyć

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Na AnandTech ma mniej FPS od i5 w grach, za to dużo lepszy w rzeczach "systemowych"

Zaczynam woleć Intela, zużycie prądu w AMD to porażka (jednak są tańsze i podobnie wydajne więc zależy co kto woli)

Opublikowano

Porównaj sobie pobór prądu FX-8120 i FX-8320 jakbyś nie zauważył to nowe FX'y są już mniej prądożerne i nowsze generacje mają mieć jeszcze mniejszy pobór prądu.

Intel ma więcej FPS, bo gry nie wykorzystują jeszcze wielordzeniowości. Jak wiadomo Win8 wspomaga wielordzeniowość, a za microsoftem idą producenci gier i za mniej więcej pół roku może dłużej(stawiam na dłużej) większość gier będzie wykorzystywało wielordzeniowość i wtedy to AMD przejmie berło.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Co z tego, że Vishera bierze mniej jak i tak bierze zdecydowanie za dużo.... AMD nie dość, że mniej wydajny to różnica cenowa w zakupie po jakimś czasie się zwróci i będzie powiększać na niekorzyść Vishery.

Ja nie mam nic przeciwko AMD ale szczerze mówiąc te procesory to lipa.

@Flap

Gdzie masz nowe procesory na FM1 skoro już jest FM2? :P

Opublikowano

Co z tego, że Vishera bierze mniej jak i tak bierze zdecydowanie za dużo.... AMD nie dość, że mniej wydajny to różnica cenowa w zakupie po jakimś czasie się zwróci i będzie powiększać na niekorzyść Vishery.

Ja nie mam nic przeciwko AMD ale szczerze mówiąc te procesory to lipa.

@Flap

Gdzie masz nowe procesory na FM1 skoro już jest FM2? :P

Mała pomyłka xD Chodziło mi o FM2 ;)

1372333810-U137250.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...