Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno komputera

Emiloo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, parę dni temu Flap_PL złożył mi taki komputer http://www.morele.net/inventory/info/VMKYR8/

Mam zamiar go kupić na miejscu, ponieważ zostanie mi on złożony w serwisie Seven'a. Sprzedawca polecił mi mocniejszy zasilacz, a dokładniej jakiś Chieftec 600W'atowy. Powiedział mi także, że chłodzenie jest zbędne co do karty graficznej. Teraz nasuwa się moje pytanie: Czy będę musiał kupywać nowy monitor do tego komputera, czy mogę zostawić stary ? Mój model to staruszek, a dokładniej SAMSUNG SyncMaster 793DF.

Opublikowano

Lepiej kup nowy, bo ma niską rozdzielczość, w dodatku ten psuje ci oczy.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Fajnie jak byś wziął nowy, mający rozdzielczość 1920x1080 jednak twój może zostać. Zasilacz ten jak najbardziej starczy, w razie czego możesz brać tego Cheifteca (zależy jaka różnica w cenie) Chłodzenie jest potrzebne do OC, bo raz że nawet bez OC boxowe strasznie szumi, dwa że OC na nim nie zrobisz bo procka przegrzejesz.

Opublikowano

Witam, parę dni temu Flap_PL złożył mi taki komputer http://www.morele.ne...ry/info/VMKYR8/

Mam zamiar go kupić na miejscu, ponieważ zostanie mi on złożony w serwisie Seven'a. Sprzedawca polecił mi mocniejszy zasilacz, a dokładniej jakiś Chieftec 600W'atowy. Powiedział mi także, że chłodzenie jest zbędne co do karty graficznej. Teraz nasuwa się moje pytanie: Czy będę musiał kupywać nowy monitor do tego komputera, czy mogę zostawić stary ? Mój model to staruszek, a dokładniej SAMSUNG SyncMaster 793DF.

Chłodzenie do karty jest zbędne? Gdyby tak było to by nie montowano je na kartach graficznych.

Ci pesudoinformatycy chuja się znają możesz 20zł dorzucić do silentiumpc 600W, ale 500W spokojnie starczy

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Okej, a więc monitor póki co zostawię, zakupie nową myszkę, klawiaturę i jakieś słuchawki. Powiem mu, że może wsadzić tego Chiefteca 600W i że chłodzenie też ma być. Dzięki za pomoc : )

Opublikowano

Co do słuchawek polecam A4Tech HS-800, ludzie nic nie mówią na ich temat a to naprawdę super słuchaweczki za bezcen (grają jak często polecane Sennheisery HD201 czy 202)

Opublikowano

Być może je zakupie, zobaczymy : )

Mógłby mi ktoś jeszcze powiedzieć do ilu dam radę podkręcić ten procesor i czy pójdą mi jakieś nowsze tytuły na nim bez żadnych spadków FPS ? : >

Liczmy że jest to chłodzenie i że zasilacz 600W firmowy.

Opublikowano

Być może je zakupie, zobaczymy : )

Mógłby mi ktoś jeszcze powiedzieć do ilu dam radę podkręcić ten procesor i czy pójdą mi jakieś nowsze tytuły na nim bez żadnych spadków FPS ? : >

Liczmy że jest to chłodzenie i że zasilacz 600W firmowy.

Bierz silentiumpc 600W

CPU co najmniej do 3.8 zrobisz

1372333810-U137250.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...