Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[P] Wentylator cpu

Manken

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, niedługo będe zmieniał wentylator do cpu amd quad-core 9650 4 cpus 2.3Ghz, bo boxowy dobrze mi służył przez 3 lata ale chodzi teraz jak suszarka aż głowa boli... Teraz zbyt wiele kasy nie mam, 50 zł niedługo ide do komputerowego jakiś kupić. I możecie mi powiedzieć jakie są dobre i jakich unikać? Nie robie jakiegoś dużego obciążenia na procku, temp nie przekracza 50 stopni w stresie, wentyl ma być cichy i w miare dobry, i jak sprawdzić czy radiator będzie pasował, specyfikacja płyty głównej ?

Opublikowano

W takim razie ile kosztuje taki w miare ?

Za 50 to moge na allegro złapać nowy silentumpc spartan, tylko nie mam pewności czy bedzie mi pasował, płyta asus m2a-mx dlatego chce sprawdzić w komputerowym, może będzie jakieś chłodzenie amd bo w zupełności mi takie wystarczyło

Opublikowano

Cały cooler czy tylko wiatrak? Bo jak sam wiatrak to eneremax UCTB 8,12 albo inny zależnie jaki duży radiator. Ale możesz też kupić za te pieniążki nową pastę termoprzewodzącą, sprężone powietrze. Weźmiesz delikatnie wyjmiesz coolera, przedmuchasz go gdzieś na zewnątrz, zmyjesz starą pastę (zmywaczem do paznokci z aceton, NIE WODĄ!) i nałożysz nową, możesz ją rozprowadzić kartą bankową, nakładasz, i jazda. Pastę polecam Zalman STG-1 albo 2, albo Arctic Coling silver czy jakoś tak.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

wentylator + radiator,chociaż wolałbym sam wentyl,czysciłem już cały cooler i nałożyłem tą paste zalman :) wentyl poptostu już się ociera i chodzi jakby miał zaraz odlecieć, przy temp 50 chodzi na 5000 rpm ? Może da się to jakoś zmniejszyć

Opublikowano

Jak sam wiatraczek chcesz to zmierz średnicę i kup pierwszy lepszy w sklepie komputerowym tylko 3 lub 4 pinowy (sprawdź jaki ty masz, piny to druciki tam gdzie wpinasz kabelek)

Tak najprościej jak umiem wytłumaczyłem ;p

Opublikowano

Jak sam wiatraczek chcesz to zmierz średnicę i kup pierwszy lepszy w sklepie komputerowym tylko 3 lub 4 pinowy (sprawdź jaki ty masz, piny to druciki tam gdzie wpinasz kabelek)

Tak najprościej jak umiem wytłumaczyłem ;p

W sumie to ma sens ;P to niedługo wybiore sie do komputerowego i dam znać, wezme jakiś co ma ręce i nogi i nie odleci po podłaczeniu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...