Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Usunięcie Mentor

TroLLu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja jestem za tym, aby pozostawić rangę mentora, ale usunąć ją wszystkim moderatorom.

Za zasługi moderacyjne powinna być osobna plakietka tzn. Gold Moderator albo coś podobnego.

No bo w końcu MMT ma za zasługi Golda, a więc dlaczego takiej nie stworzyć?

Myślę, że samo wyróżnienie w postaci tematu w newsach wystarczy. Ja np. nie potrzebuję dostawać plakietek za to, że coś robię w dziale. :)

ale jak już jestem w zespole mentorów to staram się również im pomgać jak mogę.

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Opublikowano

No tak faktycznie bez sensu. To tak jak by nam dali mentora za zrobienie konta. Pomaganie jest obowiązkiem modów a oni za to dostają mentora.

Więc jestem za.

random.jpg

,,Odi profanum vulgus et arceo"

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

Mentor ma pomagać użytkownikom więc usunięcie byłoby złe. Mentorów jest tylko kilka z czego połowa jest moderatorami. Mentor to osoba aktywna ciesząca się opinią użytkowników, chwalona przez wszystkich. Przez zasadę że mentora dostaje najaktywniejszy moderator mentor stracił sens. Mentor ma pomagać forum. Można usunąć mentora, a potem otworzyć rekrutacje, zrobić wszystko od nowa.

Opublikowano
Teraz aby zostać mentorem wystarczy siedzieć w jednym dziale i dobrze wykonywać swoją robotę (obowiązek moderatora) a ideą mentora chyba było ogólne pomaganie na całym forum..

Za dobre wykonywanie pracy moda powinna być nagroda moderator miesiąca, nie mentor. Bo on ma pomagać wszędzie a nie tylko wykonywać obowiązki w jednym dziale. Dobra sugestia.

Single Player  Inne MMO  exModerator ► Degradacja ► exModerator

Opublikowano
Przez zasadę że mentora dostaje najaktywniejszy moderator mentor stracił sens

Moderator miesiąca to nie bot wykonujący akcje ale pomagający też.

Pomaganie jest obowiązkiem modów

Mod nie musi pomagać ma on wykonywać raporty i akcje.

Miała być rekrutacja pod koniec listopada, ale nie ma... Więc jestem na tak.

Jesteś na tak z tego powodu że niema rekrutacji ...

Moje zdanie jest takie, że boli was to, że modzi za pomaganie dostają plakietkę, jak dla mnie mentor powinien być taką grupą, która niema anie plakietki i kolorka

1396292564-U784394.png
Opublikowano

trhings moze i sciska , ale nie ma mozliwosci by ja zdobyc

zalozenia tej rangi byly inne , osoby pomagajace forum bezinteresownie , mody maja swoje cele

moderator miesiaca wie co chcial robic , moderowac i nie powinnie za to byz wynagradzany , ma juz range i kolorek

­

Opublikowano
Przykład; SPAT, on się w ogóle udziela? Podobno jest z metina, a w metinie jego postów to ja już grube miechy nie widziałem, także pozdrowionka.

Sorka, ale niektórzy nie spędzają całego życia na jakimś forum. Ma to co ma i skończył karierę.

@topic

Dla modów wystarczy zwykle wyróżnienie np jakiś inny kolorek napisu moderator na czas miesiąca.

201581433273810245187.jpeg

Opublikowano

Jestem na tak. Modzi już mają rangę za pomoc, chodź robię to dobrowolnie, a nie dla nagród. Dajcie MPC Gold Moda :C

Ty nigdy nie pomagałeś.

W ogóle, po co dla moda jakaś nagroda? Jego wyróżnieniem jest ranga Moderator, dostaje się ją za duży wkład w forum, więc o co jeszcze prosicie? Dla kolorków, świecidełek czy plakietek jesteście? Nice shit.

@g00d

dobra beka nie jest zła

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Ty nigdy nie pomagałeś.

W ogóle, po co dla moda jakaś nagroda? Jego wyróżnieniem jest ranga Moderator, dostaje się ją za duży wkład w forum, więc o co jeszcze prosicie? Dla kolorków, świecidełek czy plakietek jesteście? Nice shit.

yyy , czyli po co dawac mentorow za moda miesiaca?

nierozumiem twojej wypowiedzi, dla mnie mentor za to co jest przyznawany to bez sens , nie taka byla rola tej nagrody

­

Opublikowano

Z tego co wiem z przeszłości to nieaktywny mentor = strata rangi

KPRP i SPAT to jedne z osób, które mentora jakoś mają a może napisali 10postów przez cały listopad...

Dopóki były co miesięczne wybory na chociaż jednego mentora (+1 z moda miesiąca) to było spoko. Na chwile obecną tylko mod może zostać modem mentorem... W dodatku połowa (jak nie 3/4) postów modów to "zamykam", "proszę powstrzymać się od niepotrzebnego spamu" (wiem z własnego doświadczenia - połowa (no może troszkę mniej) moich postów to posty moderacyjne) a zwykły user nabija w taki sposób posty? Z tego co wiem jest to warnowane, więc każdy kto się stara na mentora nie pisze takich shitów by warna nie nabić.

Oczywiście jestem za.

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

Jestem za.

Długo lizałeś makinowi o zwrot nagród?

Ty nigdy nie pomagałeś.

A ty wystarczająco długo mi lizałeś, żeby dostać tego mentora i żebym był na tak pamiętam to, no w końcu mi wszystko wylizałeś to byłem gotowy do przysięgi i wynoszenie info dla ciebie i bycie na Tak.

W ogóle nie wiem co ma na celu ranga mentor. SPAT ma i co? Zero pomocy i nie wiem co mu to daje. Moderator to moderator, w ogóle nie powinien mieć mentora. Mentor nic nie daje, tylko kolorek i tyle i że wyróżniony jesteś, korzyści dla innych użytkowników nie ma żadnego.

@Vanosh, skończ pierdolić mało mi rowa nie wylizałeś przez tego mentora, zresztą Gamus to samo twierdzi, ze tylko lecisz na rangę i jesteś fajfusem, nie tylko ja tak mówie.

Opublikowano

Jeszcze pare miesięcy temu panwała taka zasada "Nie bo mod"

Teraz widzę że role się odwróciły, teraz jest "Tak bo mod"

lpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.png

Opublikowano
W ogóle nie wiem co ma na celu ranga mentor. SPAT ma i co? Zero pomocy i nie wiem co mu to daje. Moderator to moderator, w ogóle nie powinien mieć mentora. Mentor nic nie daje, tylko kolorek i tyle i że wyróżniony jesteś, korzyści dla innych użytkowników nie ma żadnego.

Korzyści by były, gdyby mentorzy byli selekcjonowani z osób, które pomagają. Gdy już mają tą rangę to sumiennie wykonywać to do czego się zobowiązali, nie robią tego to gtfo i tyle, bardzo łatwo idzie zauważyć kto pomaga a kto nie.

Opublikowano

Rekrutacja przez ostatnie miesiące nie była otwarta prawdopodobnie ze względu probemów występujących na forum(niedziałająca zawartość). Ciężko kogoś ocenić biorąc pod uwagę jedynie dzienną aktywność.

Wracając do sugestii... Pamiętajcie, że Moderator miesiąca nie jest wybierany ze względu na ilość zrobionych raportów, czy wykonanych akcji. Kiedy ja uzyskałem to wyróżnienie byłem szarym Modem DC Universe, gdzie dzienna liczba tematów wynosiła 3-5. Moderator miesiąca to osoba, która niesie pomoc na forum oraz solidnie pracuje jako moderator, to są główne kryteria. Padł tutaj też pomysł, aby zabrać wszystkim moderatorom mentora. Czy jedno wyklucza drugie? Jeśli ktoś bierze czynny udział w życiu forum i pomaga użytkownikom nie może posiadać tego tytułu ze względu na rangę moderacyjną? To byłby absurd.

1294477714-U1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...