Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie, prośba o pomoc

Ch1n0l3k

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka

Mam problem, otóż... Gram w skyrima na lapku ( 2.4 GHz do 3.0 GHz max. 4 GB RAM ) i jak 1 raz włączałem gre to automatycznie ustawiało mi grafikę na Wysoki. Na kompie stacjonarnym ( 3 GHz, 3 GB RAM - 3gb bo tam był Windows XP tak to komp miał 4 GB ) ustawiało się też na Wysoki, ale mogłem bez problemu zmienić ustawienia na ULTRA, wszystko max i miałem 40 - 60 fpsów. Na lapku ustawia się na Wysokie, ale gdy ustawiam na ultra to jak patrzę na niektóre miejsca to się ostro ścina, klatki z 40 spadają do 10. Zmieniam ustawienia na Low, jest trochę lepiej ale nie widać prawie różnicy a grafika jest beznadziejna...

Co mogę zrobić ? Komp świeżo po formacie, CCleaner używany, nie instaluje zbędnych gier ( mam tylko 3 zainstalowane ). Może potrzebny jest jakiś patch do tego skyrima ? Jeśli ktoś zna nazwę, lub ma link prosiłbym o podanie. Dzięki

Opublikowano

To laptop. Cholerne nvidia optimus. Podłącz go do ładowania, to fps podskoczą. Wyłącz texture streaming/kompresję textur jak jest możlwiość. Karta jest chujowa.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...