Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Procesor + grafika w jednym.

Miyoshi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałabym zapytać jak zapatrujecie się na procesor z wbudowaną grafiką Radeona. Chodzi mi dokładnie o ten:

http://www.arest.pl/produkt/31557/AMD-APU-A8-5600K-X4-3-60-GHz-Turbo-3-90-GHz-BOX-Gfx-7560D-FM2/wlasciwosci

Znajomy planuje sobie złożyć komputer właśnie z takim procesorem. Czy taka grafika jest "w miarę"? Pociągnie filmy HD i Asska? Ah, co do pamięci to chce przeznaczyć 2GB z ramu (zostanie 6GB na system). Ujdzie?

Opublikowano

1. Nie przeznaczysz sobie tyle RAMu ile chcesz, to się przydziela automatycznie tyle ile trzeba.

2. FIlmy HD tak, żadnej lepszej gry na więcej niż low/mid nie pociągniesz

3. Jak się upierasz na procesor + grafikę to tylko i wyłącznie A10 5800K + dobry RAM minimum 1800 MHz bo inaczej grafika wolno chodzi

4. Jak zamierzasz brać tego APU o którym wspomniałem wyżej to w przyszłości możesz dorzucić grafikę i wtedy masz tryb coś w stylu dual-GPU czyli integra z procka działa razem ze zwykłą (tylko trzeba kupić ściśle określony model)

@EDIT

Polecam lekturkę:

http://www.purepc.pl/procesory/test_amd_a105800k_trinity_nareszcie_apu_na_jakie_czekalismy

Opublikowano

A takie tytuły jak Assassin albo BF? Pójdą czy raczej cienko? ;f Bo na tym mi głównie zależy. No i Last Chaos oczywiście, żeby chodziło na full detalach i żeby nic nie cięło. No i filmy HD.

Opublikowano

Last Chaos pójdzie, filmy HD obsłuży każda karta, jednak nowsze gry pójdą na tym procku co podałeś na low. Jak chcesz dobrą wydajność procesor+integra to musisz kupić A10 5800K + dobry RAM 1800 MHz, inaczej cieniutko.

Opublikowano

To właśnie dość dobra opcja, bo grafika z A10 5800K + normalna dają dość dużą wydajność.

Co do zasilacza to Silentium PC Deus 500W raczej styknie, ale ja dołożyłbym 20 zł do 600W.

Opublikowano

Odradź znajomemu tego procka, nie nadaje się do niczego innego jak oglądanie filmów/przeglądanie WWW. Pograsz w gry ale szkoda wydawać kasy na takie coś jak w podobnej cenie masz dużo wydajniejszego procka + grafę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...