Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do 5000 zl [POD GRY]

PabeL37

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poprostu podaj ekran jak najlepszy HD , i cale pudlo :) czyli procek karte graficzna dysk itd.Klawiatrue mam i myszke tez.

@Edit

Chcial bym min. 16 GB ramu.

Opublikowano

Wiedz, że tyle ramu ci nie potrzebne, Wystarczy ci 4-8 gb. Więcej póki co gry nie wykorzystują. Tutaj masz taki zestaw, który złożyłem dla innego użytkownika, ale zestaw godny polecenia. Z nowym procesorem AMD Vishera FX8320, kosztuje on około 700zł, i zagina procesor i5 2500k za 800 zł :)

@down

bb36115758_zaiste_milordzie.jpg

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Wiedz, że tyle ramu ci nie potrzebne, Wystarczy ci 4-8 gb. Więcej póki co gry nie wykorzystują. Tutaj masz taki zestaw, który złożyłem dla innego użytkownika, ale zestaw godny polecenia. Z nowym procesorem AMD Vishera FX8320, kosztuje on około 700zł, i zagina procesor i5 2500k za 800 zł :)

Miażdży wszystkie i5 2xxx i niektóre i7 ;)

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Chipsetu 990FX się nie kupuje bo jest gorszy pod OC od 970 (cośtam od Anoizma wiem że nie warto), z RAM'em przesadziłeś, za 120 zł można mieć Cruciale 1600 MHz, chłodzenie tak samo przesadzone, żaden ram większy RAM pod to nie wejdzie, HR-02 Macho też dobrze spełnia swoją rolę i kosztuje 2,5 raza mniej. Co do dysku wolałbym Caviara Black z interfejsem SATA3, jeśli chodzi o SSD niech autor napisze czy chce, jednak nawet jak chce to na cholerę 120 GB ? Strata kasy, bo instalowanie na tym gier to mało innowacyjny plan (duża kasa mały zysk wydajności) Po za tym jeśli OCZ to coś nowszego od V3, ogólnie za dużo naczytałem się złego o SSD od OCZ .Jeśli chodzi o zasilacz to lepiej brać coś sprawdzonego jak np. OCZ ZT czy XFX Core bo nikt na tym forum nie daje do zestawów zasilaczy Zalmana.

@DOWN

Aha, chyba że tak było, bo pamiętam że zrezygnowałeś z tego ale powód średnio zapamiętałem :P

Opublikowano

Nie napisałem, że 990FX jest gorszy do o/c, ale po co przepłacać za coś co ma 2-3 złącza więcej? (na przykładzie 970A-UD3, a 990FX-UD3 - ta sama sekcja itp)

Nie pakujcie na siłę FX'a.

zjog.jpg

SSD według uznania. Szczególnie polecam Samsung'a 830/840.

random.jpg

Opublikowano

bb36115758_zaiste_milordzie.jpg

Bo, to że za 5 tysięcy nie znaczy że trzeba przepłacać! Przecież ten FX jest tańszy i w dodatku miażdży droższego 2500k. A AMD na pewno wyda nowe procki na AM3+.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Wyda nowe procki na AM3+, jednak intel wydaje cały czas na LGA1155, może za parę lat gościu zechce zmienić procka na takiego i7 za 2 tysiące, który już jest trochę wydajniejszy od FX'a. Po za tym nie oszukujmy się, AMD żre prądu jak 2 najlepsze Intele :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...