Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy zagrałbyś na takim serverze?

dannyy1029

Czy zagrałbyś na takim serverze?  

13 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zagra?by??

• Tak
      8
    • Nie
      4
    • Zastanowi?bym si?
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam pomysł na server jakiego dotąd nie było.

Znalazłem osobę która może to zasponsorować ,ale nie wie czy będą grali ludzie.

Więc teraz to od was zależy czy taki server powstanie.

Co to miałby być za server?

Server z mapą superflat(mega płaską). Na serverze byłby zbudowany tylko spawn . Mapa miała by mieć rozmiar 2000x2000(1000 kratek w każdą stronę od spawnu).

Na mapie nie było by zupełnie nic poza spawnem(żadnych drzewek , roślin , traw , mobów)

Więc o co by chodziło?

Gracz musiałby chodzić po mapię (która nie była by jakoś specjalnie duża) i szuukać pozostawionych przez administrację skrzyń / sadzonek / traw / pojedyńczych drzew czy pożywienia(melon/trzczcina/zboze) oraz skał (skały o szerokości 5-20 , długości 5-10 i wysokości 4-8) zbudowanych ze stona w środku których było by np odrobine żelaza / diament lub trochę węgla.

Po znalezieniu kilku podstawowych rzeczy jak np wiaderko z wodą , troche cobblestona , wiaderko z lawą , jakieś nasiona i sadzonki gracze osiedlali by się i łączyli w gildie(za pomocą factions).

Każdy gracz mógłby mieć maxymalnie 1 a minimalnie -1 powera9co oznacza ,że 1 gracz w gildi = 1 zaclaimowany chunk).

Po jakimś czasie gildie musiały by ze sobą walczyć o tereny oraz o tak ważne na tym serverze rzeczy jak sadzonki , nasiona czy zwierzęta(które będzie sobie można spawnować z jajek które będą w niektórych skrzynkach).

Jest to wstępny zarys tego co chciałbym zrobić.

Jeżeli w ankiecie będzie wystarczająca ilość głosów zaczniemy pracę nad serverem.

Jeżeli macie jakieś wątpliwości to napiszcie a je rozwieję.

mca.png

Pomogłem??? Daj + ;>>>

Opublikowano

Pomysł nie jest wcale głupi, lecz przemyśl to, czy granie, i szukanie skrzyń nie znudzi się zbyt szybko? Każdy znajdzie dołączy do gildi i koniec;)

Powodzenia Ci życzę, i może dodaj do tego jakieś "urozmaicenia"

imetin_logo.png

Opublikowano

Jak dla mnie to jest urozmaicenie biorąc pod uwagę ,że jedyne servery jakie teraz powstają to FB,Survivale(bez survivalu) i Kwadratowe Masakry

mca.png

Pomogłem??? Daj + ;>>>

Opublikowano

Z chęcią bym zobaczył jak się gra na takim serwie. No ale up ma rację może to się szybko znudzić :x

Opublikowano

Pomysł być może dobry ale jak to będzie później? Bo oczywiście serwer startuje gracze szukają skrzyń itp. Ale jeżeli później wejdzie nowy gracz to do gildii go nie wezmą za chętnie, a skrzynie będą wyczyszczone. Więc to musiałoby się jakoś co jakiś czas uzupełniać

Opublikowano

Co do survivalów, masakry itp to się zgodzę, a może połączyć to, w serwer PvP+ ten twój pomysł? :) Gracze zdobywają rangi co za tym idzie lepsze ekwipunki, + mają wolność szukają materiałów, i wtedy powstaja te gildie na specjalnym terenie gdzie też mogą się bić ! Jezeli jesteś zainteresowany takim czymś uderz na pw, posiadam serwer pvp i myślę ,że moglibyśmy się dogadać. :)

@Up

Kolego podejrzewam,że nie będzie to admin uzupełniał tylko skrzynie raz np na 4h będa losowo się uzupełniały same.

imetin_logo.png

Opublikowano

Jeżeli było by więcej graczy to na pewno by się nie znudził (tak szybko)

Mapa specjalnie jest taka mała ,żeby (oprócz tego ,że szybko się znajduje skrzynie i złoża) gildie musiały ze sobą rywalizować i walczyć.

PS jeżeli macie jakiś pomysł jak jeszcze można by urozmaicić taki server to piszcie.

mca.png

Pomogłem??? Daj + ;>>>

Opublikowano

ty robisz miliony zapowiedź dla LIKE-ów ... mam nadzieje , że ten projekt taki nie będzie i w końcu coś zrobisz... bo już mi się słabo robi ;) chęci to nie wszystko

2685090323.png

Zaje**sty nie ? :D

Opublikowano

Pomysł być może dobry ale jak to będzie później? Bo oczywiście serwer startuje gracze szukają skrzyń itp. Ale jeżeli później wejdzie nowy gracz to do gildii go nie wezmą za chętnie, a skrzynie będą wyczyszczone. Więc to musiałoby się jakoś co jakiś czas uzupełniać

Po znalezieniu przez gracza skrzyni musiałby on wziąść wszystko razem ze skrzynią(bo drewno było by cenne)

Adnimi po prostu latali by po mapie i dodawali jakieś skrzynie , sadzili drzewka itp.

To nie było by tak ,że w 1 miejscu np będą cały czas się diaxy spawnować.

mca.png

Pomogłem??? Daj + ;>>>

Opublikowano

Ja zrobiłbym tak:

Serwer to taka niby pustynia, są oazy o które rywalizują gildię. Tam w oazach są drzewa, zwierzęta, woda a na pustyni od czasu do czasu tylko występują. Żelazo i takie inne surowce są ukrywane w piramidach, grobowcach itd.

Pszerfa.          i'm back

Opublikowano

@3x UP

Czy Ty gościu nie masz życia bo ja już nie mam nerwów dziś do Ciebie, mpc dla Ciebie to jakaś zabawa w hejting? Brzydko Ci powiem, a może i nie.

Idz rób ten serwer, bo jak narazie to twój serwer też jest tylko zapowiedzią a czuje że z tego serwera g*wno wyjdzie.

imetin_logo.png

Opublikowano

To w koncu bby mnie miało sensu

Bo bedą gildie walczyly 1 wygra ma all materiały a ta co przegrała nic nie ma i biega szuka a tam go 2 gildia zabija i tylko 1 gildia wkoncu tylko bedzie grala

Siemka , grasz w mc , szukasz klanu , pisz!!!

Opublikowano

Przedyskutowaliśmy to z motylem i wprowadziliśmy pare zmian.

Jeżeli zagralibyście na takim serverze tom prosze o głosy na tak bo nie wiemy czy brać się do roboty.

Zaraz wkleję to do czego doszliśmy.

@edit

Dodalibyśmy na spawnie arene

Za walkę na niej(a dokładniej za zabijanie graczy) morderca otrzymywałby (po wyjsciu z niej jakąś specjalną komendą) określoną nagrodę + trochę kasy ,np:

1 zabójstwo(bez śmierci) - 32 cobblestona

2 zabujstwo - 4 sadzonki

(odzywiście gracz który zabiłby 2 osoby nie dostałby 4 sadzonek tylko 4 sadzonki cobblestone)

Ponadto za każde zabójstwo gracz otrzymuje 10$

Na spawnie walnełob y się też taki mały bazar ,na którym można by było kupić sadzonki , cobbleston ,węgiel , nasiona , jaja(do spawnowania) i może żelazo.

Można by też np 2 razy w tygodniu gdzies na mapie walnąć "obóz nomnadów" w którym były by 3 sklepiki (kup/sprzedaj - na spawnie tylko kup) z jakimiś rarytasami np: spawner zoombie, diaxy i TNT(oczywiście drogo :D)

Na arene każdy gracz brałby własny ekwipunek co by zwiększało stopień trudności

Kase gracze zbierali by też za zabijanie potworów(jeżeli wykupili by spawner - bo wolny spawn bylby wyłaczony) i na róznych eventach.

Ponadto ,żeby zachęcić gildie do walki zrobiło by się coś takiego ,że gidlie które wypowiedziały sobie bitwe 24 godziny przed jej rozpoczęciem dostawały by po jej zakończeniu jakieś większe sumy do podziału.

mca.png

Pomogłem??? Daj + ;>>>

Opublikowano

hmm...

Ja mam projekt full pvp minecrafta polegający na walkach (coś jak walki gladiatorów. Nie opisze dokładnie ponieważ mogą być osoby które "ukradną" mi pomysł). Jak jesteś zainteresowany pomysłem to pisz na pw moze coś ciekawego podpowiem.

Pomysł ciekawy ale gorzej ze szczegółami.

Zobaczyłbym.

Opublikowano

Co do tego kupna w tym obozie normannów (nie wiem czy dobrze napisałem) to musiał by być bardzo drogo taki spawner czegoś, żeby stać na niego było tylko wtedy jeżeli gildia by się złożyła na takie coś.

Moim zdaniem, że tam się będzie fajnie grało jak się bedzie miało znajomych itp. A tak samemu to troszke gorzej będzie. Pomyślcie o tym.

@edit

Albo coś takiego. Gracz wchodząc na serwer gra sam np. do 3 dni. Po tym czasie ma obowiązek dołączenia do gildii (gracze będą składać podania na jakiejś ścianie pisząc tabliczki lub jakis plugin co będzie wyświetlał liste) No i przez ten okres 3 dni gracz będzie starał się jak najbardziej się rozwinąć (chodzi mi o posiadane itemy) i wtedy gildie by rywalizowały o takiego gracza(troszkę słabo to widzę ze o nowego gracza się biją, ale może to działać w lepszych - dobry gracz chce przejść do innej gildii ale gildia w której jest nie chce go oddać więc chce taki jakby okup - cene kupna. Za tą opłatę gracz może przejść do innej gildii)

Inny plugin jaki mógłby się przydać to aukcje: nie wiem na jakiej zasadzie to by działało ale coś takiego że gildia wystawia aukcje pisze co potrzebuje i co w zamian moze zaoferować. Handel tylko między gildiami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...