Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Który czołg lepszy ?

FeHnE

51 użytkowników zagłosowało

1. 1. Który czo?g twoim zdaniem jest lepszy ?

• Tiger
      12
    • T29
      38

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zacznę od tego że dzisiaj grałem na tescie z 5 Niemcami w bitwie treningowej i ja grałem Tigerem ( full ) na IS ( full ) i mojemu zdziwieniu wygrałem z nimi 4 razy pod rząd z czego 5 przegrałem ( było 5 rudn ). I tu moje pytanie w co warto bardziej iść. Nie powiem że nie jestem zakochany w Tigerze ( bestia 2 Wojny Światowej ) i każdy mi napisze to idź w niego lecz ja się chce dowiedzieć od was wasze opinie co ten czołgi potrafią. Tzn Np głosuję na Tigera i piszę jaką miałem najlepsza sytuacje ( wygrałem 1vs1 z IS-3 itp.

Za każdą odpowiedz daje +

Opublikowano

Mam Tigera i nie mogę o nim złego słowa powiedzieć.

Ma bardzo dobrą mobilność, szybko szczelne działo, bardzo dobrą celność, pancerz dużo odbija skątowany.

Ma najwięcej HP na 7 tierze.

Ja bym w niego szedł, bo po nim jest cudny KT

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

W jakim sensie w co warto bardziej iść? Chodzi ci o czołgi pod wojny klanowe, czołgi pod esl, czołgi pod randomy, czołgi pod campienie, czołgi pod support itd itp... Nie da się tego w 1 pytaniu zawrzeć. Jednak moim zdaniem lepiej spisze się T29, bo od niego do X tieru są bardzo dobre czołgi i często używane w zawodach.

signature@501527218-Arthei@eu@106@0@1101garage@501527218@eu@0@321000@-1.png

Opublikowano

Tzn chodzi ogólnie co twoim zdaniem jest lepsze. I jak już wspomniałeś o zawodach to na CW sporo widzę Mausów i E100 no i przed wszystkim IS-7 ale ruskie to nie dla mnie.

Opublikowano

To jak na ten tier jak dla mnie T29, później można się już kłócić. Dlaczego T29? Super pancerz wieżyczki, przyzwoity jak na swój tier pancerz kadłubu (i na dodatek skątowany, czego nie można powiedzieć o kątach w np tigerze) i porządne działo. Czołg ekstremalnie dobry na otwartych terenach, gdzie są niskie przeszkody umożliwiające schowanie słabszego kadłubu i wystawienie nieprzebijalnej wieży (jest na niej weak spot, ale z dalsza bardzo trudny do trafienia).

EDIT: Tak jeśli o zawodach mowa to na ESL najczęstszym czołgiem jest następca T29, a mianowicie T32. Na CW jakiś czas temu bardzo lubiany był T110, ale nie wiem jak jest teraz, bo nie miałem z CW styczności przez dłuższy czas.

signature@501527218-Arthei@eu@106@0@1101garage@501527218@eu@0@321000@-1.png

Opublikowano

T29 gra się, jeżeli znasz mapy i wiesz gdzie da się chować kadłub.

Tiger to zwykły kamper, siedzi z tyłu i wspiera

IS to czołg do rashu, słaba pen, dobre obrażenia, nie celny

signature.png

"Your mother is a nice Lady"

- Said no FPS gamer ever.

Opublikowano

@up:

no właśnie kamper. Nie lubie kampić. Ale nie dlugo kupie se tigerka i zobacze co z niego wyjdzie;-)

@up:

no właśnie kamper. Nie lubie kampić. Ale nie dlugo kupie se tigerka i zobacze co z niego wyjdzie;-)

x

Opublikowano

T29 najlepsza 7ga w grze. Świetne działo, świetny pancerz. Tutaj masz gameplay z tego czołgu .

Dzięki za kciuk w dół, ja chcę pomóc a ktoś tak wynagradzam, mam nadzieję, ze ta osoba się doceniła ;)

Down: Pod fimem, nevermind, trzeba sie przyzwyczajac do hate'erów ;)

Siema, z tej strony Qucheer. ;)

Opublikowano

Jaki kciuk w dół ?

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

Od następnego patcha będzie można przejść z E8 na T29.

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

Jutro pobiorę sobie tego patha i zagram T29 i Tigrem i czym będzie mi się lepiej grało to tym będę grał. Ale jak tak patrzę na bitwy jak gram to czasem chciałbym mieć Tigera bo jego lufa jest celna i z daleka mogę strzelać w week spoty IS-3 a czasami brakuję mi T29 i jego pancerza.

Opublikowano

t29 lepszy dlaczego ? Ma lepszy pancerz działo przebija wszystko na swoim tierze. Tiger dobry ale słabszy od t29, dobry snajper lecz z pancerzem spierałbym się.

Opublikowano

t29 lepszy dlaczego ? Ma lepszy pancerz działo przebija wszystko na swoim tierze. Tiger dobry ale słabszy od t29, dobry snajper lecz z pancerzem spierałbym się.

Bo Tiger jest do snajpienia, a T29 do pierwszej linii?

Każdy czołg ma inne przystosowanie dlatego każdym czołgiem gra się inaczej i nie każdy czołg jest dla każdego gracza.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Ciekawą alternatywą może byc również Tiger P .. ma on naprawde przyzwoity przedni pancerz i do tego świetne dzialo "celne i z sporą penetracja " (to samo co Tiger xD )..

A co do powyższych maszyn to zdecydowanie jestem za T29 poprostu jest KOX i tyle ... jednak droga do niego to poprostu meczarnia ktora trzeba szybko przejść i zapomnieć

Opublikowano

Od następnego patcha będzie można przejść z E8 na T29.

Pomyłka :>> od E2

Bo Tiger jest do snajpienia, a T29 do pierwszej linii?

Każdy czołg ma inne przystosowanie dlatego każdym czołgiem gra się inaczej i nie każdy czołg jest dla każdego gracza.

"Bo Tiger jest do snajpienia, a T29 do pierwszej linii?" - Nie? Widać nie grałeś T29. Czołgiem tym chowa się kadłub za czymkolwiek, co pozwala mu na wystawienie wieży,

często na T34 chowie kadłub za wrakami.

Ten czołg jest uniwersalny, ale nie można go dawać na 1 linie. Czołg ten nadaje się jako wsparcie. Musi się chować za górkami co uniemożliwia mu szybkie przemieszczanie.

Czołg jest trudny do zabicia, ale w rękach prawdziwego czołgisty można masakrować 8 tiery bez żadnego problemu.

signature.png

"Your mother is a nice Lady"

- Said no FPS gamer ever.

Opublikowano

No ok ale co mi z tego że dojdę do M6 i po drodze to T29 użyje wszystkich przekleństw i innych rzeczy...

Widzę że odpowiedzi są już takie same więc prosze temat zamknąć.

Opublikowano

Granie tigerem to lameriada.Ma 1450 hp to jego plus ale jest strasznie słaby.Wiele czułych miejsc właz na górze wieży, i to miejsce obok wizjeru taka jakby pułka tam nie ma panceża po prostu.W porównaniu do IS który ma mniej hp jest słaby.Prawie każdy strzał go przebije.

Opublikowano

No Flap pisał kiedyś, że Tiger to support z drugiej lini nie pcha się do pierwszej.

Powody:

-dobra celność działka

-słaby pancerz

-dobra szybkostrzelność

A z daleka jak skontujesz to powiem ci, że może odbić.

x

Opublikowano

Wczoraj naoglądałem się tych filmików jak każdy chwali tego KW-1s i wogóle no i jest jeszcze T29. Wiem że kw-1s jest 6 tierem a T29 7 ale chodzi o sam fakt że na all kompani on jest i wg, co w nim tak naprawdę takiego fajnego jest ? I co lepsze ZSSR HT czy USA HT ?

Opublikowano

Wczoraj naoglądałem się tych filmików jak każdy chwali tego KW-1s i wogóle no i jest jeszcze T29. Wiem że kw-1s jest 6 tierem a T29 7 ale chodzi o sam fakt że na all kompani on jest i wg, co w nim tak naprawdę takiego fajnego jest ? I co lepsze ZSSR HT czy USA HT ?

Szczerze mówiąc, to zależy od twojego stylu gry ;)

No Flap pisał kiedyś, że Tiger to support z drugiej lini nie pcha się do pierwszej.

Powody:

-dobra celność działka

-słaby pancerz

-dobra szybkostrzelność

A z daleka jak skontujesz to powiem ci, że może odbić.

Wiem i tak właśnie nim gram ;)

Tiger, to najlepszy czołg tieru 7 jeżeli grasz z drugiej linii

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Kurwa.... jak ja gra ? To zależy czasem lubię mieć czym odbić coś ( T29 ) a czasem pograć jako Sniper. Tylko że do Tigera długa i męcząca droga :(

Opublikowano

Kurwa.... jak ja gra ? To zależy czasem lubię mieć czym odbić coś ( T29 ) a czasem pograć jako Sniper. Tylko że do Tigera długa i męcząca droga :(

Męcząca droga? Od VK-3601H to droga jest już zajebistaaaaa :)

1372333810-U137250.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...