Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Brak karty dźwiękowej

maciusek2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , dziś po szkole jak normalny człowiek chciałem pograć sobie w LoLa. Gdy zadzwonił do mnie kolega na skype to nawet nie słyszałem że dzwonił, Gdy odebrałem niesłyszał mnie a ja jego. To wina u mnie ponieważ mam kartę dźwiękową Realtek i

gdy wszedłem w mikser nie było coś takiego jak high definition audio input czy coś takiego i nie było suwaków do mikrofonu i do odtwarzania dźwięku. Problem wyskakuje od dziś. Czy to wina Starego sprzętu czy samej karty dźwiękowej? teraz próbuje zainstalować realtek high definition audio driver 2.70.

2sprawa tkwi chyba w procesie bezczynności systemu. Po włączeniu komputera do logowania (ok.1,5min) loguje sie i widać sam pulpit bez ikonek i bez tego paska zadań. po 5minutach pojawiają sie ikonki. więc tak jak naprawić by ładował sie 30sekund i odrazu były ikonki

Daje lajki :D

Pozdro.

cdf0765e344dec7d5dad69cb988d1145.jpg
Opublikowano

tak ostatnio instalowałem nowy modem ponieważ był w promocji jeżeli ma sie inny już 2 lata (internet PLAY)

ale to chyba niema nic z tym wspólnego?

Opublikowano

Jak aż tak strasznie lagi ma system, pomyśl o formacie, to na pewno Ci pomoże, ew. przeskanuj dyski anty virem w dodatku przeskanuj np. Gladiatusem (chyba tak to leciało) dyski, ponaprawia błędy etc, może odrobinkę pomoże.

Opublikowano

lagów to on niema ale strasznie dużo na nim błędów format jest narazie niepotrzebny (wiedza z innego forum xD) skanowałem avastem i malvarebytes (w malwarebytes odkryło aż 37 zagrożeń) spróbuje glagiatusem

Sory z tym działem xD ale chciałem w lola pograć no to też kawałek troche :D

Opublikowano

Zrób też defragmentację dysku + cofnij sterowniki karty dźwiękowej do poprzednich ustawień, ew. spróbuj podpiąć inną kartę, może coś z Twoją jest nie tak.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

dobra teraz gdy wlazłem do panelu sterowania/dźwięki mowa i urządzenia audio/dźwięki i urządzenia audio: wrzystko jest tam zablokowane, o co chodzi??

wyjaśnione do zamknięcia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...