Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Kolega ma orginalną kopie gry a ja mam pirata...jak grać na multi?

sevendarktruths

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie ma różnicy czy masz pirata czy nie. Zasada jest taka sama. Zakładacie serwer i gracie.

btw.

Pamiętaj o prefiksach.

aha czyli normalnie? bez hamachi itp? Prefiksach? co to znaczy wiesz jestem newbie
Opublikowano

"Zakazuje się rozpowszechniania piractwa w każdej formie" dotyczy to również wskazówek jak z niego korzystać.

http://store.steampowered.com/app/105600/

Hamachi i tak musisz ściągnąć, bo bez odpowiednich umiejętności postawianie serwera no-hamachi jest sporym problemem. Poradniki niewiele pomogą bo każdy ma inny adres routera, inne menu itd.

Po zainstalowaniu Hamachi zdecydujcie, kto ma szybszy internet i sprzęt. Niech założy sieć i wybierze opcję "Multiplayer -> Host & play" w grze. Druga osoba, gdy już dołączy do sieci, może wejść na serwer używając adresu IP Hamachi kolegi. Port standardowy - 7777. W przypadku problemów należy odblokować ten port w zaporze Windows (dodać go do wyjątków). Można to zrobić w Panelu Sterowania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...