Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[P]olem/Pytanie.

4Merly

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem a mianowicie taki, iż grając już ponad 1,5 roku temu (A może i więcej) w Gothica Arcanie 4, spaliłem Karte graficzną, A był to prawie nowy komputer z 2 miesiące może. I teraz mam pytanie czy nie była to może wina zasilacza, i ew, jaką powinienem teraz kupic karte, aby all działało sprawnie.

Sprzęt :

Stara karta graficzna - NVIDIA GeForce series9800GT

Zasilacz - Tracer 4Life500 Lucy Fire Silent - 500W

Procesor - ADM Phenom 8650 Triple-Core Processor, 2304 MHz

4 GB ramu (2 GB spalone wraz z graficzną)

Opublikowano

Teraz siedze na komie to ci nic nie polece, dokup 2 gb ramu, zasilacz do wymiany na jakiś 450/500 W markowy np chieftec. Wogóle to jaki masz budżet, nauczka dla twojego brata kompy sie składa na jakiś forach np tutaj i zamawia.A nie babki która wcisneła jakieś gówno... Jaką masz płyte główną ?

Opublikowano

Wiesz co, polec coś, a ja już będe musiał sie dostosowac :>, Tylko nie aż takie Pro Elo drogie :D

Nie jakiś szajs, ale coś takiego aby mi znowu kompa nie rozwaliło.

Opublikowano

Moja propozycje zasilacza to szukaj jakiegoś nowego fortrona 450 na allegro jak dobrze trafisz to koszt 100-130 lub chieftec iarena 500 za 150 zł. Karta vertex radeon 4850 sam ją mam i polecam około 250 zł. Pograsz wtedy w nowsze gry na przyzwoitych detalach. I dokup te 2 gb ramu :) a najlepiej zebys kupił nowe 4 GB ramu, jezeli masz kaske

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...