Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Playstation 2 przeróbka...

StolarCraftPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam do was pytanie, Otóż słyszałem o pewnym sklepie w warszawie na dworcu zachodnim w których przerabiają takie żeczy jak np.: PSP itp itd. Jeżeli o nim słyszeliście to chciał bym wiedziec czy przerobią mi tam PS2 i jakie możliwości dodaje ich przeróbka chodzi mi dokladnie żeby skopiowane gry mogły działać bo mój kolega oddał mi PS2 i chce wiedzieć czy jego skopiowane gry będą działać. Dał mi też kilka gierek na pendrivie i prosił bym też ewentualnie o poradnik jak trzeba zgrywać takie gierki na CD/DVD. Proszę o szybką odpowiedz.

Z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich uzytkowników MPCForum StolarCraftPL

Edit:

Czy mogli byście ewentualnie wysłać mi foldery z wszystkimi potrzebnymi plikami do przeróbki bo czytalem ze trzeba wrzucic 1 folder na plytke i 1 folder na pendriva i chodzi mi o te dwa foldery i ktory gdzie mam wrzucic. Moja karta do ps2 ma 8mb a pendrive 8gb albo 16gb.

Opublikowano

Jeśli masz model SCPH-90004 to albo zakupisz Swap Magic albo będziesz musiał oddać konsolę do jakiegoś sklepu gdzie przerabiają o ile nie czujesz się na siłach sam przylutować chipa do podzespołów konsoli.

Jeśli konsola jest z serii SCPH-7xxxx to wystarczy że na allegro kupisz kartę pamięci z wgranym FMCB, koszt to zazwyczaj 25zł góra.

W zależności od tego jak przerobiona jest konsola:

FMCB - gry odpalisz z pendrive oraz cd/dvd

Swap Magic lub chip - gry odpalisz tylko z płyty

Nagrywanie gier na płyty jest banalnie proste, w przypadku przeróbki SM albo chip po prostu nagrywasz obraz płyty na krążek cd/dvd z najmniejszą prędkością jaką oferuje nagrywarka, najlepiej z prędkością 4x.

Nagrywanie gier na płytę w przypadku FMCB odbywa się identycznie, jednak przed nagraniem płyty należy spatchować grę.

819531478353821175209.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...